Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Delbard - růže dle šlechtitelů

Delbard - růže dle šlechtitelů 31. srp 2014 14:45 #291953

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květi,mám ji zřetelně světlejší ,ale odstín asi stejný ...jenže mně se líbí i ta tvoje...nekamenuj mě ,prosím !!!!

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. zář 2014 07:35 #292204

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kájo, viděla jsem na HMF tvoje fotky Pink Paradise. Mohla bys mi, prosím, napsat tvoje zkušenosti, jak se ti jeví a jak jsi s ní spokojená ? Díky. :)

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. zář 2014 08:11 #292205

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Pink Paradise -- Hybrid Tea . krásná barva, velký květ - mám ji devět roků, z řízku Érfurt - nevěděla jsem dlouho co je zač - až šikulka Evka mi ji určila . skvrnitost - jak který rok . letos jo, budu muset zase na jaře postříkat .jinak mráz snese , je později odpoledne ve stínu . loni jak byla vedra , tak se přípálila - ovšem taky nebyla sama . vúně - nevzpomenu si

DSCN6012pinkparadise.jpg

DSCN5770pinkparadise.jpg

DSCN5891pinkparadise.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., jana H, Evka, Lukáš

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. zář 2014 08:29 #292206

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Děkuji za informace. Ještě bych prosila pár slov o tvaru a výšce keře - je spíš užší, nebo roste do šířky ?

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. zář 2014 09:15 #292207

• Kaja
  • Platinum Boarder
Evo spíše úzký . nijak se nekošatí . ale zas - může to být způsobeno výsadbou ostrožek . to je ten záhon . kde se mi rozrostly až nechutně .. musím odtamtud vyrýt ještě i tu poslední .. hodně tam překážely a stínily .
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Delbard - růže dle šlechtitelů 21. zář 2014 22:01 #292220

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Mám Pink Paradise objednanou a moc se na ni těším,myslela jsem,že to větší řvavka než na Tvých fotkách,Kajo :) Čekám od ní typický čajovkovitý růst rovně do vejšky :)

Delbard - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 18:39 #292347

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
002_2014-10-02.jpg

003_2014-10-02.jpg

004_2014-10-02.jpg

La Passionata - pro někoho až příliš zářivá barva , ale mě se moc líbí je nepřehlédnutelná
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, Evka, ivik

Delbard - růže dle šlechtitelů 07. říj 2014 20:59 #292402

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816

Příloha 031_2014-10-07.jpg nebyla nalezena.

Příloha 021_2014-10-07.jpg nebyla nalezena.

Příloha 015_2014-10-07.jpg nebyla nalezena.

Bordure de Champagne - menší krásná zdravá růže s nádherným květem
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka

Delbard - růže dle šlechtitelů 09. lis 2014 12:41 #292760

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, prosím, mám dotazy k růstu Billet Doux.
Ty ho máš už několik let, viď ? ( minimálně 3 - 4 roky, že ? )
Ale balilas ho, viď ? Jak ho máš nyní vysoký ?

Koupila jsem si ho loňský podzim, zasadila na místo, kde si mohl růst jak chtěl, nic nevadilo. Nyní ho ale musím přesadit jinam, tak bych prosila :

- dělá ti po odstřihnutí prvního kvetení dlouhé pruty ? dlouhé přírůstky ? ( přece jen, je vedený jako popínavka, některé z nich zvládnou povyrůst i více než 1,5 m od června do konce roku podle mé zkušenosti ) nebo jsou přírůstky kratší, zůstává kompaktní ?

- pruty jsou samonosné, trčavější, viď ?
- rozvádíš ho na podpěře do plochy ? má to nějaký vliv na četnost kvetení ?
- kvete ti ve dvou vlnách ? ( mmch, ty květy jsou velmi elegantní, moc se mi líbí )

ptám se proto, že mne zajímá, jestli k němu musím uvažovat o podpěře nebo by rostl jako samonosná sadovka. Ano, je mi jasné, že u tebe ( kde je tepleji ) bude daleko méně náchylnější k omrzání než u mne. A čas ukáže. Nicméně, to jak se chová u tebe, by pro mne mohlo být návodem, příkladem, co bych od něj u sebe mohla čekat.
Děkuji.

Delbard - růže dle šlechtitelů 09. lis 2014 13:27 #292761

• Kaja
  • Platinum Boarder
Billet Doux - jo asi4 roky z Filroses--- je u oblouku . vyvazuji k němu . letos je hodně nahoře . zrovna tento týden jsem šmikla výhon co byl tak vysoko , že jsem nemohla dosáhnout .do šířky netahám jen nahoru na oblouk - obrost vyhazuje ale jsem zakracovala aby nebyly švihle ..
je bohužel taky u té pitomé švestky a zároveň u plotu. vedle je hned chodník , takže i dost sucho . ale snaží se a kvetení opakuje solidně .. ještě včera jsem teda fikla ten vršák do vázy .příjemně voní .
myslím , že za lepších podmínek by to byla úžasná růže ,. je velice něžně zbarvená a zajímavá tím bílým žíháním . ale ne nějak výrazným. na zimu jsem balila - preventivně . možná je odolná - byl to dárek od dcery , tak jsme nechtěla aby zmrzla -
tak jsem vylezla udělat čerstvou fotku . má děsné trny -- a hrubé prýty . mohla by být samonosná .. ale jak říkáš - je i trčavá . právě ted´ jsem ji přitáhla k oblouku . lezla samozřejmě kam?? na chodník . ZZ -je to atraktívní růže . měla bys ji nechat kde byla . zastaví růst .
Poslední úprava: 09. lis 2014 14:35 od Kaja.
Moderátoři: Eva L., Květa