Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. zář 2012 09:34 #283464

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Evko,já si myslím,že Falstaff je skvělá růže,ale své přednosti ukáže v příznivějším klimatu než je Česká kotlina...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. zář 2012 10:38 #283465

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
jana H napsal:
Evko,já si myslím,že Falstaff je skvělá růže,ale své přednosti ukáže v příznivějším klimatu než je Česká kotlina...

Jano, prosím, můžeš to doplnit? Co myslíš, že mu u nás nesvědčí? Mráz, málo vlhkosti ve vzduchu, sucho a úpal... Díky. Mám ho a přemýšlím, zda ho přesunout na exponované místo či nikoliv.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 14. zář 2012 19:42 #283482

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evko, myslím, že na tom odkazu píší to, že... pokud se Falstaff stříhá hodně, tak z ní je kompaktní keř.
Pokud se stříhá málo, je pnoucí. Asi bych to nechápal ve smyslu - stříhejte hodně Falstaff, bude pak krásná,
tj. že díky silnému řezu bude lepší, než bez něj nebo při řezu slabém. Ale samozřejmě to může být tak i tak.
(tedy aspoň myslím, žes to takto pochopila - pletu se?)
Poslední úprava: 14. zář 2012 19:43 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. zář 2012 05:56 #283488

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,ano pochopila jsem to tak,že když se bude stříhat na těch 45cm,bude z ní kompaktní a tudíž hezký keř,o což vlastně jde.Totiž potřebuji tmavě kvetoucí růži kompaktní,která je o něco vyšší než třeba Munstead Wood a má celkem dobré vlastnosti.Pročítala jsem si příspěvky,ty mě od koupě trochu odradily a včera jsem si našla uvedený odkaz a pak jsem se ještě dívala i na HMF,proto ten můj dotaz.
Pak mě ještě zmátl jeden odkaz,kde u mnoha austinek uváděli kvetení červen až srpen a u Falstaffa byl červenec vynechaný,tedy by měl kvést v červnu a pak ještě jednou v srpnu.Pokud by v těch dvou vlnách kvetl bohatě,pak by to ani zas tak nevadilo.
Je jisté,že si to musím odzkoušet sama ve svých podmínkách,ale takové základní vodítko,zda tu či onu růži má vůbec smysl vyzkoušet, je důležité.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. zář 2012 06:30 #283490

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evka napsal:
Je zajímavé jak bohaté kvetení lze získat u pěstovaných austinek v kontejnerech

Evko, nedá mi to a píšu svůj osobní názor na uvedené ukázky a to, že jde pravděpodobně o reklamní habaďůru. Neumím si představit, že by růži, speciálně vzrůstné Gertrudě J., stačil tak malý květináč, aby v něm dobře prosperovala a tak bohatě kvetla. Jsem zásadně proti pěstování (dlouhodobému) růží v nádobách, snad jen s vyjímkou miniatur. Když uvážíme, že růže koření až do neuvěřitelné hloubky cca 2m (možná i hlouběji), tak si snadno představíme, co se asi děje s kořeny v nádobě a jak mnoho (resp. málo) živin asi mají k dispozici. Není nad dobře a do hloubky zpracovaný záhon s dostatkem živin a humusu. To pak holky září spokojeností a my s nimi. :cheer: :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. zář 2012 06:54 #283493

• Evka
  • Platinum Boarder
EvoL,plně s tebou souhlasím co se týče pěstování.Nejspíš jde o mladé rostliny nebo jsi myslela fotomontáž?
Mě nešlo ani tak o to pěstování v kontejnerech,jako mě překvapilo bohatství květů už v kontejneru a že by tedy mělo jít vypěstovat takové krásné keříky i na zahradě.Často si člověk neuvědomí při napsání nějaké věty,že čtenář u ní nemůže mít stejný myšlenkový pochod jako pisatel.;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. zář 2012 13:13 #283500

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Pro zájemce - takhle vypadala ´Cariad´ v austinových zahradách 13/9/2012, kde ji zachytila Sheen Eaton Lower.

sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/4...2976_340112888_n.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa, helena, mišpule, Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 15. zář 2012 14:49 #283503

• Evka
  • Platinum Boarder
Honzo,nádhera,máš se na co těšit,až ta tvoje povyroste.:up Nejsou to ale sesazené tři kusy,je nějak bohatá?Ty červenavé růže ji krásně doplňují a ta vzadu vlevo se mi obzvláště líbí.
Nemáš prosím takové detailní záběry z austinových zahrad i od jiných růží?
Poslední úprava: 15. zář 2012 14:54 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 18. zář 2012 21:46 #283620

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, vis cemu nerozumim na f.Cariad?Ze vedle roste cimicifuga, aspon myslim.Jak je to mozny?Ruze a stinomilka?
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 19. zář 2012 06:26 #283631

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Evoi, na Fcb někdo psal, že to je Actaea. Ať je to co je to, myslím, že ve stínu je docela dosti (zeď, vyšší růže...)
a že v UK jsou stínomilky v pohodě i na osluněných záhonech. Asi jim stačí dostatečná vlhkost půdy.

Evko, mrkni na Fcb do DA roses lovers - tam je fotek z DA roses povícero.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa