Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 29. čec 2017 23:52 #320185

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dito, díky za info.
A dívala jsi se na HelpMeFind.com, jak vypadá opravdová ´Golden Princess´?

www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.22180&tab=36
Následující uživatel poděkoval: Dita

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 30. čec 2017 09:58 #320190

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
A aby toho nebylo málo, tak lze (a nejen v OBI) narazit i na série růží pod názvem "pirouette", nebo "queen", nebo další nějakou zástěrkou. Svým způsem mám pro tyto prodejce snad i pochopení, protože získávají relativně levné růže, někdy až násobně levnější, než jsou ty tzv. značkové. Jsou snadněji prodejné a jejich autentičnost perzonálu prodejny těžkou hlavu nedělá. Takových šťouralů, jako jsme my, je mizivě málo. Tak proč by ne ?

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 30. čec 2017 10:06 #320191

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Svatá pravda, Evo.
OBI prodává starou dobrou Kordesovu ´Schneewittchen´ jako White Princess i jako White Queen,
na kmínku navíc ještě s dalším jménem.

Dito, já to zkrátím. Ve skutečnosti máš růži ´Arthur Bell´.
Tu OBI prodává asi pod osmi různými názvy.
Ještě byla ve hře varianty překlepu/přepisu, to by tvá "Golden Princess"
mohla být Meillandovou ´Gold Prince´, ale ta je tak raritní,
že ji těžko bude mít krám, jakým je OBI.

´Arthur Bell´ je úžasná, báječná, a opravdu hodně krásně voní.
Ať se jí u tebe daří.

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 30. čec 2017 12:15 #320197

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Díky Honzo za info. Sranda je, že jsem ztratila od té růže cedulku a tak jsem na jaře dlouho pátrala, co že to mám za růži. Dopátrala jsem se k tomu, že by to mohl být Arthur Bell. Pak jsem dělala pořádky a najednou na mě vyskočila cedulka se jménem Golden Princess, tak jsem si akorát řekla ahaaaa a dál jsem nepátrala. Tak jsi mě teď opravdu potěšil, že jsem si ji původně určila správně :) Ať žijou šťouralové!!!! Samozřejmě myšleno v dobrém ;)
Včera jsem si koupila Kosmos, má hodně poupat nasazených, ale květ ještě není rozevřený žádný, tak doufám, že to Kosmos bude :lol:

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 30. čec 2017 18:31 #320212

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
mohu mít taky dotaz?....loni na podzim sem koupila v obi :-DD (nedalo mit o byla půvabná a voněla)...pink princess....jasně no:-)
nedávno sem brouzdala růžema mimo jiné i lensovkama....myslíte si že by ta růžička mohla být Walferdange?....docela moc mi ji připomíná
je sladce růžova ze začátku s lehce tony merunky, po té světlá,výška prozatím nizounká cca 40 cm(ale vypadá že časem trošku poporoste,ale spíš bude nižší...květy má v klastrech ale né moc četných....list tmavý lesklý...po ráno příjemně voní,ale né nějak extra silně, a spíše v počátku kvetení, květ menší do 6cm
kdyby ste měli typ co je zač budu ráda,děkuji:-)

IMG_3692.jpg

IMG_3952.jpg

pinkprincess.jpg
Poslední úprava: 30. čec 2017 18:33 od rok.zaruka.

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 30. čec 2017 23:12 #320218

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Honzo, díky, když jsem koukla na Dity Golden Princess, říkala jsem si, že je jako moje Artuhur Bell (dle tvého určení, dík) a při mé hrstce růží jsem usoudila, že se mýlím, první úsudek byl naštěstí správný. Domníváš se, že na HMF jsou opravdu fotky skutečné Golden Princess ? Nemám nakoukáno, růže víc neumím než znám, ale připomínají mi spostu dalších (za poslední dva roky jsem prošla na webu mraky fotek) a tady třeba je úúúplně jiná www.alamy.com/stock-photo/rose-rosa-golden-yellow.html ... jestli vůbec existuje nějaká spprávná.
Dito, Arthur Bell je skutečně úžasná (pro mne i díky historii darování) ... barvoměna, vůně, výdrž květu (za horka nee) ... jen já mám docela problém ... hydra, se kterou si nevím rady jak stříhat a na jedné "větvi" chlorotická. Na jaře syn udělal (prý provizorní) konstrukci horní "šprušl" ve výšce 2 m a ona jede stále nahoru (fotka z mobilu nic moc).
Bradhal, tvoje Bambino je pěkné a taky jsem někde viděla .... časem si vzpomenu, možná, snad a ověřím a písnu.
DSC01848.jpg

DSC01980.jpg

Photo2968.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta, Dita

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 31. čec 2017 10:18 #320222

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Kdybys ji někde zahlédla, Bambino Nebambino, budu ráda, protože se mi líbila. Tady těch půdopokryvek uživím dost.

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 31. čec 2017 11:31 #320223

• Dita
  • Gold Boarder
Babkaelo, ty máš toho Arthura asi pnoucího, protože mně vyrůstá max do metru. Stříhám ji cca na 30 cm. Na hmf je A.B. jako floribunda i jako pnoucí. A kvete ti naspodu nebo jen na koncích větví?

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 31. čec 2017 23:45 #320241

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Dito, vyplodila jsem jsem sáhodlouhé neodborné psaní, ale příspěvek naštěstí se nezobrazil, zmizel, zkrátím.
První dva roky se Arthur tvářil jako spořádaná keřovka, potom vyhodil 3 kandelábry delší než dva metry a sklonil je, na zkoušku jsem jeden nechala (podepřen synem spirálou na rajčata, aby v záhonu mohl rýt, na jaře na téměř vodorovné části vyplodil krátké větvičky na kterých posupně nakvétalo kolem 5ti květů, zbytek ostříhán na cca 20 cm, na těch květl dříve. Loni bylo již kandelábrů víc. Nechala jsem dva, zbytek + obrost zakrátila na 3-5 oček. Nakvétal celkem dlouho (snad i díky chladnému počasí, postupně od spodních po horní vodorovné, dokonce na svislých několik větviček s květy vyrobil. A teď se totálně zbláznil. Dokonce má kandelábry od země víc jak dvoumetrové. Zatím kvete jako II. flor jeden kvítek, uvidím, co vytvoří dál.
DSC00201_2017-07-31.jpg

Loni 21.6.
DSC00897_2017-07-31.jpg

Loňský zimní stav
DSC01884.jpg

12.6. letos
DSC02129.jpg

21.6. letos
Poslední úprava: 31. čec 2017 23:47 od babkaela.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., quendery, alenak, Marta, Dita

Pel-mel aneb ty, co nejsou jinde 01. srp 2017 09:46 #320244

• Dita
  • Gold Boarder
Výstižná story, díky :) Jsem teda zvědavá, jak se zachová příští rok u mě, bude třetím rokem. Naštěstí je na místě, kde by mi kandelábry nevadily. Máš ho opravdu moc hezký ;)
Následující uživatel poděkoval: babkaela
Moderátoři: Eva L., Květa