Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Top růže roku 2013

Top růže roku 2013 11. úno 2014 22:10 #287437

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Honzo, všechny tři se nehodily a k tomu ještě:
Stanwell Perpetual - zdravá, ale po přesazení se jí nechtělo do opakování kvetení (možná špatné místo, ale nenašla jsem další možné), trnitá, silně se povaluje.
Jacques Cartier - opět zdravá, rostoucí. Vadilo mi, že květy se schovávají pod listí. Na tom místě sloupovitá.
Louise Odier - polostín a čs. Vyholovala. Nelíbila se mi barva květů a málo voněla.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Evka

Top růže roku 2013 11. úno 2014 22:32 #287438

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Tak se o neco pokusim,souhlasim s tim, ze je to dost tezky, sezony mi zacinaji splyvat, moc mi pomohla EvaL se sloucenim bodu, budu se trochu opicit ;)

1.9.11.14 Top ruze 2013, kterych si povazuju, jsou dlouhodobe Top a netrpi vyrazne chorobama

Rose du Roi, Evelyn, Stephanie Baronin zu Guttenberg, Sweet Blondie, Lady Emma Hamilton, Emilien Guillot, Pretty Sunrise, Vierge Folle, Lavender Cover, Sibelius, Roseraie de l´Hay

2.Top nakup podzim 2012

Guy Darmet, The Shepherdess, Fedra, Mme de Stael

3.Top nakup, novacci, kteri ocekavani (zatim) nenaplnili, ale nevyhrozuju

Dr.Massad - kvet prekrasny, no strasne rychle chytil CS, Reine Sammut - dtto, Let´s Celebrate - zadny pokrok v rustu, kvety asi 2, presazena na lepsi misto, snad, Declic - to samy, pujde jinam, Elbflorenz - na polednim slunci se skvari, Cardinal Hume - dtto, bala jsem se CS, kupodivu nastoupila mirne az s podzimem, Louis de Marillac - presazen, slaby rust

4.15. Zklamani roku, potizistka

Leander - mala nasada, kandelabry, dlouha pauza v kveteni, Minerva - zastavila se v rustu po pres., temer nekvetla, snad se zmatori, Burgundy Iceberg - ta muze figurovat i v bode 12 s tim, ze ma kvet mnam, ale kerik temer bez listi (CS)

5.Neurazi, nenadchne

Leonardo da Vinci - jinak krasny, soumerny a bohaty ker, nu ale nevoni atp, Rosemary Harkness, Tatoon, Ashram

6.Kandidati na vyhazov

uz jsou jinde -Jose Carreras, Super Star, Leander pujde asi brzo, misto bude treba

7.Top vune
tak to se resi snadno: Evelyn, Golden Celebr., Catherine Guillot, Jude the Obscure, Rose de Rescht

8.Top smradoch
porad jeste nemam

10.Top ocekavani
co se vyklube z nove vsazenych - Constanze Mozart, Keros, Ventilo, Gospel ... a jest-li se vubec vyklubou - Amandine Chanel, Laduree (vypadaji spatne) a jaka bude Ritausma a jak pekne zesili vsechny jednorocky!!

12.Je skvela, ale

Mrs John Laing - vonava, nadherna, ale kazdy rok chyta CS, rez a padli, stejne si ji necham, Jacqueline du Pre - rychle opadava, no stejne rychle nakvetaji dalsi poupata, VeroniqueB - poupata i kvety jsou v haji, jakmile zaprsi,La Rose de Molinard - se pali tezce, potrebovala by tak ranni slunce a pak treba odpol., ale takovy misto abys tu pohledal, Alfred Colomb - dtto

13.Top sipky
striham, stejne by nedozraly, Flammentanz ma velke, podlouhle, oranzove, ale moc top mi nepripadaji, casem zcernaji a zkrabati

14.Top zdravi
mam spolu s bodem 1., postrikuju 1x zjara, vloni to byl Syllit nevimjaky, jest-li zabral u nekterych nebo jest-li bylo dobry klima, nevim, na Burgundy treba nemel vliv, postriky me netesi

15.Potizistka...u bodu 4.

16.Rozlouceni ...u bodu 6.

17. Srazkove uhrny

nemerim, casto jsou mracna mimo nas, mrzi to, ale nic s tim nenadelam

Dost ruzi jsem pominula, nezaradila, vsak se na ne dostane jinak, kdyz to tady tak pekne funguje.Diky :)
18.6.2013010.jpg

Rose du Roi v polovine cervna
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., fanynka, helena, Martin, Evka, Kirsten

Top růže roku 2013 12. úno 2014 04:37 #287443

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
EvoL,kde jsi prosím sehnala Naomi,mě se to nepodařilo.Našla jsem ji jen u www.rosenpark-draeger.de/index.php?stoke...ch&searchparam=Naomi a obrázek je Natalie www.poulsenroser.com/assortment/rose-col...issance/natalie.aspx ,hlavně je však u nich vysoké poštovné,zvláště kvůli jedné růži.

Evoi,Rose du Roi máš nádhernou,nemáš prosím i foto Roseraie de l´Hay?
Poslední úprava: 12. úno 2014 05:17 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Top růže roku 2013 12. úno 2014 08:11 #287447

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Honzo,
s tebou poptávanými růžemi nejsem vyloženě nespokojená, jen se mi zdá, že by mohly trochu přidat. Asi jsem moc náročná, zřejmě se hůř usazují.

Scepter´d Isle je stále taková slaboučká, jinak květy pěkné, je zdravá.

Midsummersnow je mezi ně zařazená tak trochu nespravedlivě, vypadá dobře, ale ve srovnání se stejně starou u Květy je poloviční. Doufám, že se letos předvede líp.

Artemis - mám dvě, jednu od Pelců, ta si vede celkem dobře, jen druhé kvetení bylo slabší. Druhou, kontejnerovanou, jsem si přinesla z Baumaxu, kde dostala řádně na frak - však tu jejich "péči" známe, že. Není divu, že se nemohla vzpamatovat.

Summer Song
- totéž jako u Scepter´d Isle. Druhé kvetení se nekonalo.

Schneeköpfe - na to, jak má být v budoucnu keř mohutný, tak růst nebyl nijak závratný. Takže zůstávám v naději. Jinak žádný další problém.

Parfum d´Orleans je podobný případ jako kontejnerovaná Artemis, jen s tím rozdílem, že z OBI. Na konci léta chytla trochu č.s., ale doufám, že to nebude trvalá vada, že je to jen následek oslabení.
Poslední úprava: 13. úno 2014 05:42 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, helena, Evka

Top růže roku 2013 12. úno 2014 08:19 #287448

• Eva L.
  • Moderator
Evko, ten první odkaz je správně. Mám ji od Drägerů. S tím vysokým poštovným máš pravdu. Vyplatí se jen při větší objednávce.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Top růže roku 2013 12. úno 2014 09:40 #287451

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Evo L., prosím, jaká barva převažuje u tvé Susan Daniel? Sázela jsem ji na podzim 2012 podle fotek z HMF a dala ji k růžovým/lososovým. Letní kvetení, pokud bylo, jsem přešla a na podzim vykvetla žlutě. Přemýšlím o okamžitém přesazení ke žlutým, jen se děsím toho, aby na novém místě nevykvetla růžově.
Téma bylo zamčeno.

Top růže roku 2013 12. úno 2014 15:11 #287463

• Eva L.
  • Moderator
Helenko, dost dobře nevím jak barvu označit. Řekla bych, že není ani růžová, ani žlutá. Nejspíš krémovo žluto růžová. Na fotkách je barva docela věrná.

SusanDaniel1.jpg

SusanDaniel3.jpg

SusanDaniel7.jpg
Poslední úprava: 12. úno 2014 15:12 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., fanynka

Top růže roku 2013 12. úno 2014 20:12 #287470

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Díky, Evo. Ta barva asi nebude pasovat ani do růžového, ani do žlutého čtverce. Asi ji budu muset přesadit k lososovým angličankám. Ale růže je to nádherná.
Téma bylo zamčeno.

Top růže roku 2013 12. úno 2014 20:30 #287471

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
U mne ale nepřežila krutozimu11/12.. :( byla tedy jednoročka, ale vůbec zjara neobrazila.
Téma bylo zamčeno.

Top růže roku 2013 12. úno 2014 21:02 #287472

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Koukám,že jsem to vzala hodně zkrátka,tak napravuji.Je to ale hodně těžké.
1. Top růže 2013
Jana,Stanwell Perpetual,Crown Princess Margaret
2. Top nákup podzim 2012/jaro 2013 (prvoročky)
Stanwell P.,Rose de Resht,Mrs John Laing.Z těch historek mám velkou radost
3. Nováčci, kteří očekávání (zatím) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžku
Nevyhrožuju,protože počasí 2013 bylo příšerné a všichni nováčci to zvládli bez výrazných problémů.
4. Zklamání roku
Eden Rose.1.kvetení nádhera,na druhé se vybodl
5. Neurazí, nenadchne,6. Kandidáti na vyhazov
Body 5-6 se mě netýkají ;)
7. Top vůně
Historické jsem chodila očuchávat furt,pak Bicentenaire de Guillot a Crown Princess M.
8. Top smraďoch
Mně asi voní i pomlouvaný Pilgrim,pravda,moc k němu nelezu,abych nezdupala okolí
9. Růže, které si nejvíce vážím(např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
The Pilgrim,A Shropshire Lad a CPM.Mé první austinky(chuďátka výprodejová,utýraná)které mě nakoply sem
10.Top očekávání aneb slibuju si od této
Jana.Dospívá,letos už to bude vzrostlejší keř(3.sezónu) a jestli bude obalená květy jako loni...
no a pak se těším nanovinky,zima zatím příznivá,neměl by být problém 11.Dlouhodobě Top - dobrá, vyrovnaná růže
The Pilgrim,Pastella
12.Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy)
A Shropshire Lad.Rozklácený kandelábrista.Přesadila jsem ho těsně k plotu a zkusím ho k němu vyvazovat
13.Top šípky
Nemám,odkvetlíky střihám
14.Top zdraví (pokud používáte chemii, kolikrát ročně)
Málokdy postřikuju,většinou už je pozdě.Ale zas moc chorob tu nemáme.Občas padlí,čs většinou až koncem
sezóny.Jestli se letos objeví padlí,chci zkusit mléko místo chemie
15.Potížistka aneb kam s ní?
Viz bod 12,vyřešeno
16.Rozloučení
Pouze s nn minirůží,kvůli čs 3x za sezónu holá,vše okolo zdravé
17. Srážkové úhrny v průběhu roku 2013-měřím,ale zápisky jsou kdovíkde.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., HonzaPM, fanynka, helena, Martin
Moderátoři: Eva L., Květa