JitkaU2 napsal:
Munstead má u mě teď tak 90 cm. Roste pěkně. I teď by ještě chtěla kvést...
Honzo, prosím nemáš ještě nějaké fotky Tess of the d'U?
jsem se dnes trochu nechala unést ve výprodeji a nevím, nevím, já na ty řvavky zase tak moc nejsem...
nebo Mišpul, taky prosím, pošli foto
Jitko, díky za rozměry. Mé Munstead Wood přeměřím, těch 90 je solidní výkon.
Tess of the d´Urbervilles - myslím, žes udělala moc dobře. Jednak zvládá skvěle sucho i úpal (jižní zeď),
druhak je to opravdu pěkná róza a ochotně kvete i beze střihu a nějaké péče.
Byla celou ne-zimu zelená a na začátku sezony chytla ČS, ale z toho později vyrostla a byla opravdu pěkná.
Nicméně proto, i proto, že jsem za ní natíral plot, i proto, že jsem jí vyměňoval lískovou trojnožku
za stabilnější oporu, jsem ji letos skoro vůbec nefotil.
Prošel jsem zběžně fotky a moc toho není, tak jsem šel do archivu, do r. 2013, tak je taky jen trocha.
Já ji moc nefotím, podobně jako Darcey Bussell (i když obě skvělé a krásné - vycházejí mi nereálné fotky
a nechci si tím kazit náladu - raději si je obě užívám na živo).
Nicméně k popisu barvy - souhlasím s Martinem, není moc řvavá. Pro mne tedy vůbec.
(Dresla kdysi o Summer Song napsala - aby ji člověk snesl v zahradě, potřeboval by zelený(šedý?) zákal.
mno, mě veselá barva Summer Song na místě, kde je, vůbec nevadí, naopak - užívám si ji,
tj. - asi nejsem ta nejsprávnější osoba na hodnocení míry svítivosti růže...)
- za opravdu svítivé růže považuju sorty jako je Lidka, Kordes Brillant, Gebrüder Grimm aj.)
TODU je pro mne taková tlumená, sytá, sametová (ale ne jako Munstead Wood).
Ten samet u TODU pro mne jaksi vystupuje z hloubi okvětních plátků, prostě není vidět, je jen cítit...
Mění barvu dle počasí, ale nijak zásadně. Pořád zůstává v temné studivé malinové, v horku do krvava,
v chladu do naředěné šťávy - růžova.
Tess of the d´Urbervilles 20/6/2014 - skutečná barva je sytější, temnější, moc pěkná,
nicméně zůstává spolu s Heathcliff a L. D. Braithwaite "nejčervenější" DA růží
Tahle fotka TODU je dost dobrá. Reálné (velmi) jsou zejména květy vlevo, uprostřed.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.209524