Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

Q 13. pro 2014 07:51 #293236

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
evai napsal:
Adriano, asi to nebude jen tak mozny......

Taky bych po nektery "skocila"

Evoi,to já také. :laugh: Zvláště po Mirandě a Darcey,její květy by měly vydržet 10dnů oproti venku pěstované Darcey Bussel. www.realflowers.co.uk/david-austin-colle...-bouquet-deluxe.html
Téma bylo zamčeno.

Q 14. pro 2014 16:17 #293255

• Adriana
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 118
aha, tak nic, škoda, budeme tedy dále improvizovat...
k řezu doporučuje žluté Golden Celebration, Graham Thomas, Molineux a LD Braithwaite, ale to je spíš jen cena útěchy :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Q 16. pro 2014 10:35 #293264

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
V létě jsem se tu (Honzovi hlavně) chlubila s téměř ukázkovým tvarem keře Yang Lycidas a slibovala fotku. Ó jak jsem byla pošetilá, že to tak bude věčně. Samozřejmě že dalším růstem při nakvétání a rozkvétání stonky těžkly, váhly se až se válely též. Takže moje fotodokumentace:
Toto je z 18.6. - kdy kvetla a nakvétala. Spodní větvičky byly tenké, takže lehly do minizvonečků. Bylo to docela hezké.

YangLycidas18.6.201462014.jpg

Tady začíná obrůstat po střihu 1.floru. To je taky ten můj vychloubačný stav. Opravdu hezký tvar:

YangLycidas30072014.jpg

Jenže: přišly ty deště, začala raketově růst, poupata se nalévala a začínalo být po parádě:

YangLyc14082014.jpg

Dál už jsem nefotila. Ty dlouhé výhony si lehly taky. Převis střechy bez okapu a deště udělaly své. Takže ani kvetení jsem si neužila. Květy byly rozcupované proudem vody ze shora.

Z fotek je patrné, že ani čs netrpěla. Protože byla hned na ráně při postřiku, tak je 3x stříkaná. Bála jsem se toho vlhka od zdi.
Teď je v záhonu, u zdi byla dočasně. Tak jsem na ní zvědavá jak se jí tam bude líbit. Bu´d jí pořídím do páru jmenovkyni nebo jinou podobně barevnou fešandu. Záhon by měl být do modré barvy a všechny růže jsem tomu barevně podřídila. Doufám, že si tam neuřízne ostudu.
Jo a je od Pelců z 6 2013.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, helena, evai, Martin, Evka

David Austin - Anglické růže 2014 07. led 2015 08:21 #293414

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
EvoL,máš prosím ještě Fisherman Friends?Pokud ano,stojí za to ho mít nebo je problémový či málo opakující kvetení?
Moc se mi líbí,ale za každou cenu bych ho nechtěla,zvlášte když nemám místo. :)
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 07. led 2015 10:06 #293416

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Evko, F.F. nemám už dlouho. Byla jsem s ní nespokojená hlavně kvůli její chytlavosti na čer. skvrnitost. Od srpna už bývala bez listí. Myslím, že objevíš kvalitnější náhradu. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

David Austin - Anglické růže 2014 10. led 2015 22:40 #293461

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Ahoj, prosím o radu. Na podzim jsem zasadila 3x Princess Alex. od Kent na krásné chráněné místo.Před ně jsem dosadila 5 Bordüre Apricot. A od té doby se hryžu a hryžu, protože nabývám stále silnějšího pocitu, že jim to spolu nebude barevně ladit. Mám nutkání ještě teď ty bordury přesadit jinam a k Princezně na jaře zasadit nějaké světle růžové. Ach jojo, poradíporadí někdo?
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 10. led 2015 22:51 #293462

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jarko, sázela jsem některé růže až 25.12., klidně bys je myslím mohla přesunout, pokud nebude mrznout ( a před příchodem mrazů zakrýt), nebo to klidně můžeš nechat až na jaro. Vykopávat opatrně, mohly už pustit nové jemné kořínky.
Já bych asi volila jaro, ono není kam spěchat, teď už na novém místě stejně kořeny do jara dělat nebude, nebude dost teplo.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka

David Austin - Anglické růže 2014 11. led 2015 23:40 #293470

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Jarko,mně by tyto růže také spolu neladily,ale přesazuju hodně nerada.I když v tomhle počasí by přesazení bylo bez problémů.Jak je máš daleko? nevejde se něco mezi,co by růže trochu oddělilo a zároveň sladilo?
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 12. led 2015 11:23 #293471

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jarko, pokud je u vás počasí v pohodě a tebe nic neomezuje, tak já bych to udělal hned.
Pro svůj vlastní klid, a kdo ví, co bude na jaře.

Jinak ti k PA of Kent nedoporučuju vymýšlet žádnou jinou růži.
To, že pro mne je to jedna z nejobtížněji kombinovatelných růží, je vedlejší.
Spíš bys měla nejdříve uzřít ty rózy na vlastní oko na vlastním záhonku.
Uvidíš, že tě pak napadnou zase jiné a jiné kombinace, nebo naopak - bude se ti
tahle královna (tedy princezna) víc pozdávat solo.
Popř. ke třem stávajícím kusům dokoupíš třeba další tři (pět).
Pokud bys odsadila ty "bordůry" a vsadila něco nového, růžového, je velká šance,
že to za měsíc zase budeš vidět jinak.
Hlavně ty bordůry mají lesklé listí, což já bych s ostinkou nesnesl, ale to možná leckdo nevnímá.

No, jsem zvědavson, jak to nakonec vykoumáš, dej vědět :).
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 12. led 2015 11:33 #293472

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jak píše Jana H. - dají se i opticky oddělit, záleží, kolik místa mezi nimi je a odkud
je pohledová strana. Třeba delphinium nebo perovskie jsou dostatečné vysoké a vytváří
dostatek hmoty pro tenhle účel. Jenže pokud jsi začala po třech-pěti ks od sorty,
tak přece jen bych (za sebe - lenocha) spíš dvakrát měřil a pak jednou sázel pět růží.
Neboj, ono ti nic neuteče. Naopak - budeš si moc ten libý pocit zakládání a tvoření
užívat dýl a dýl.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa