Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. lis 2014 12:27 #292737

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo - Pomponela je úžasná růže . ještě i teď má na jednom výhonu květy . jinak jsem je už ostříhala - tím větrem byly otlučené . mám ji dost velkou -
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. lis 2014 13:40 #292740

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
Jitko nemám , ale je v ní všechno co potřebuji na růže
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. lis 2014 15:22 #292741

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květa napsala [quote="

Kájo, Pashminu máš moc pěknou, chvíli jsem na ni myslela ( nákup ). Pak jsem ji nekoupila.[/quote]

Květo,a pročpak sis ji nekoupila? Já totiž na ni myslím už dlouho a pořád mě to nepustilo.Měla jsem ji jednou na kmínku z Baumaxu,ale v té jedné silné zimě mi zmrzla.Byla krásná :)

A Pomponellu chválím taky,hodně,i tu svou,i když ta tvoje je lepší :) Růže,která mě ještě ani jeden rok nezklamala.
Poslední úprava: 07. lis 2014 15:24 od jana H.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. lis 2014 15:59 #292742

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já myslím , že Květa ví , že je Pashmina háklivá na déšť . asi stejně jao First Lady . jsou to hodně plné a polouzavřené květy. taky asi bude háklivá na mráz - jako patio -. já ji na zimu pokaždé balím do béžové textilky . u ní to není problém - není velká.
Jano na kmínku musela být úžasná .. :ohmy:
Poslední úprava: 07. lis 2014 16:00 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. lis 2014 16:43 #292747

• Lukáš
  • Platinum Boarder
005-001.jpg

009-001.jpg

016_2014-12-02.jpg

Alchymist - no postarší ale přenádherná růže , mam ji od loňska a letos má už přes 2 m
Poslední úprava: 02. pro 2014 10:45 od Lukáš.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. lis 2014 21:22 #292749

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Lukáši a bude mít ještě mnohem víc ;) Mám Alchymistu moc ráda a odpouštím mu , že neopakuje, i že trpí na černou skvrnitost. Ta červnová záplava květů i vůně za to stojí.Jen už několik let válčím s jeho střihem. Víc, či míň :whistle: , stejně si dělá co chce. Potřebuje obrovský prostor, když ho ostřihám, okamžitě vyhodí dloouhatánské větve. Tak jsem je letos zkusila nechat, jsou samonosné, vlají snad ve čtyřech metrech, květy je ohnou dolů. Snad se větry v zimě nevylámou.
Alchym614.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, Lukáš, Ališi

Kordes II - růže dle šlechtitelů 08. lis 2014 08:02 #292750

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Tak to je pro mne dobrá zpráva - potřebuji na jedno místo takovou hydrovitou růži. :)

Mohla bych Vlaďko, nebo i někdo další, poprosit o fotky, jak vypadá Alchymist v době mimo kvetení a taky po opadu listí? Moc děkuji.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 08. lis 2014 09:49 #292751

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Fotky nemám,omlouvám se :S Alchymistu jsem už zrušila,měla jsem ho vpředu u plotu na hranici s chodníkem a tam to keřisko vadilo...kvetl vždy jen pár týdnů v červnu,často do něj pršelo a květy plesnivěly ...stříhala jsem ho vždy na jaře,vyřezávala část starých prutů-i když správně se mají jednoukvetoucí popínavky stříhat po odkvětu.Zbylé pruty jsem vyvázala vodorovně k tomu plotu a část do plochého vějíře k nataženému provázku-byl v rohu.No práce jak na kostele-když se počasí vydařilo,bylo to krásné.Jenže pak začaly vyrážet další prutiska,starší listy chytly skvrnitost a do dalšího jara pohled nic moc....Kdybych měla velkou zahradu,dala bych ho někam dozadu a chodila se tam v červnu kochat :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 08. lis 2014 19:40 #292756

• Lukáš
  • Platinum Boarder
tak to se na ni moc moc těším mám rád velké keře :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 09. lis 2014 12:16 #292757

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, to je tedy úžasné, jak dlouho ti Pomponella kvete. Pamatuju, když jsi dávala fotky rozkvetlé daleko dříve než do plného květu šla ta moje - a ještě stále ti dokvétá. :up

JanoH - Kája odpověděla za mne. JJ., pořád ve mně přetrvává ta obava z lepivosti tohoto typu květů.
Mně se tyhle naducané polouzavřené květy ( pompon) moc líbí, ale pořád mám v paměti ta deštivá léta, kdy do I. floru ( pravidelně ) napršelo a květy pak byly na nic.
I to je nejpodstatnější důvod proč jsem ( zatím, než někdo ozkouší ;) ) odolala i Herzogin Christiana, která se mi jinak moc líbí.
Zajímavé je, že Meillandova Lovely Green, na tuhle lepivost netrpí. Květy se sice neotevřou zcela, ale nemumifikují.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa