Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. čen 2015 10:20 #297122

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
:laugh: :laugh: :laugh: skalničko upíchni ji a těš se , je skvělá u pergoly , jinak velice zdravá a vzrůstná růže
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 03. čen 2015 10:56 #297123

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Jasmína u mě: 4letá
Mrazuvzdorná, ale u Honzy PM ne, u mě nulové ztráty po zimě, netrpi černou skvrnitostí, ale já stříkám, bohatý a romantický první flor, to je její velké plus, druhý slabší, až lenivá, květ relativně odolný - mám ji na zahradním domku, tak je chráněna, sice lesklý, ale stŕedně zelený list, i když zrovna nekvete, má hustou pěknou zeleň....
Květy visí dolů, slaba vůně, dlouho drží list po zimě, sice v zimě "zelená", ale na jaře se mi nelíbí a otrhávám ji, to by mohlo vadit, můj
závěr: z popínavek si ji cením.
Poslední úprava: 03. čen 2015 11:00 od Iveta.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 04. čen 2015 08:59 #297140

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Lukáši, Iveto - díky za reference. Vzrůstná růže - no, to je právě to, co bych moc nechtěla, byla bych raději, kdyby se držela víc "při zemi". Na druhou stranu opakující popínavky mi do výšky moc nejdou, pokud nejsou vysloveně chráněny a někde v závětří, takže předpokládám, že i Jasmina by nemusela tolik narůst, protože na místě, kam bych ji mohla dát, to není moc žádoucí. Jenže známe ZZ.. :unsure: ;)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 04. čen 2015 21:54 #297164

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Skalni, ber to pozitivně :P , když bude malá, budeš spokojená, že je malá, když bude velká, bude to konečně první opakující popínavka pořádné velikosti :whistle: :laugh: .
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. čen 2015 11:12 #297177

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ahoj, pro potěchu oka posílám první kvítek AmberSun, ta mě moc potěšila. Ač jednoduchá růžička, květ poměrně velký (odhadem tak 8 cm místo deklarovaných pěti) s nádechem do meruňkova. Na fotce je květ na druhý den po rozkvětu, takže je už světlejší. Navíc rostlinka docela narostla a vypadá (zatím) zdravě. Na jaře jsem ji hodně sestříhala, nevypadala zdravě a měla skořicovou dřeň. Některé výhonky jsem stříhala až ke krčku. Loni v létě jsem ji koupila se skvrnitostí v docela zbídačeném stavu. Tak snad...
DSC03061.jpg
Poslední úprava: 05. čen 2015 11:14 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. čen 2015 11:29 #297178

• skalnička
  • Platinum Boarder
Jasně, beru to pozitivně :laugh: , jenže když bude velká, budu ji muset přešoupat a já růže k smrti nerada přesazuju. :( :)

Jana V. napsal:
Skalni, ber to pozitivně :P , když bude malá, budeš spokojená, že je malá, když bude velká, bude to konečně první opakující popínavka pořádné velikosti :whistle: :laugh: .
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. čen 2015 12:07 #297179

• sarrka3
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 57
Skalničko počítej s tím, že velká bude. Mám jí tři roky a má tak ke třem metrům a to spodek je obtáčen kolem pyramidy, ta už jí nestačí a vydala se na větev sousední jabloně. Je to neuvěřitelně vitální růže. ;-)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. čen 2015 14:17 #297181

• skalnička
  • Platinum Boarder
No prima, za jiných okolností bych to slyšela ráda :dry: ;) , tentokrát mě to moc nenadchává, ale já jsem 450 m.n.m. , ty máš, Šárko, psáno 250 m.n.m., takže u mě nebude mít Jasmina takové teploučko, takže by se nemusela tak vytahovat (?!).
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. čen 2015 21:17 #297189

• sarrka3
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 57
Je pravda, že nebyly žádný zimy, ale zase tak teplo tu není, vloni mi tu omrzly meruňky začátkem června, zahrada je přistíněna starýma modřínama a duby a ještě jsme na skále a je na místě kde neni skoro žádná zem, ale samý kamení. Taky tu málo prší a když už prší, tak podloží vodu nezadrží. Uvidíš, jsem zvědavá jaká bude u tebe. Lukáš jí má taky velikou, ale ten je snad z tropů, jak už mu to všechno kvete. Mě růže většinou začínají ukazovat barvu.:-)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 05. čen 2015 22:46 #297192

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
Kordesky ale u mě kvetou jako jedny z posledních
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta
Moderátoři: Eva L., Květa