průběžné info k Larisse - stav : jeden rozkvetlý a jeden polorozkvetlý květ.
Na každém výhonu jsem měla založeno minimálně 20 ( spíše 30 a více ) poupat. Jeden výhon je již vypadaný zcela, zbývá poslední poupě.

Zbylé se zatím tváří, že kvést budou, ale není všem dnům konec, že..
( nejvíc mne krká, že jsem měla při jejím sázení tak pěknou ideu.. že tím polopoléhavým habitem a světle růžovými květy bude dělat krásné nožky Gurilandě d´Amour, odrážet trochu tu záplavu bílé. Zároveň i vyvažovat růžovo/bílo/purple stěnu růží přes uličku. Houbeles ! I kdyby nevypadávala, je pozdní, potká se s ostatními až na konci jejich kvetení.
... a tak vidím "nařvanou" stěnu, záplavu květů, která je ukončená masivem GdA. Vypadá to poněkud podivně, zvlášť když GdA je obřík. Vedle něj pak NIC. Páč k dovršení ZZ sousedí s Alnwick Castle, kt. mi hned po zasazení v krutozimě hodně namrzl a do současnosti je z něj mátořící se drobek. )
Lucie - k Novalis. Ano, ona je na déšť částečně vnímavá, "okorávají" jí vnější okvětní plátky, navíc pokud se květy nacucnou deštěm, stopky je neudrží a oklopí se. Mně to neva, vynahrazuje to záplavou květů, rychlým a bohatým opakováním, spolehlivostí. Oblíbená barva.
U mne jedna z nejlepších růží.