Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 23. zář 2015 19:57 #300921

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Květo nedráždi :evil: :P .

AlenoK, já má S.Memories letos nově od podzimu spolu s ostatními ve fungl novém záhonku. Aktuálně dává třetí vlnu kvetení, keřík hezky souměrný, zatím asi 60cm vysoký. Květy se v těch vedrech rychle pálily. Lupení úplně zdravé, vedra se na nich nijak nepodepsala.
Barva květů táhne od smetanové do lehounce žlutého nádechu. Stárne do hněda, nikoliv s těmi růžovými tečkami, ale může to být tím, že květ prostě zas tak dlouho nevydrží ( zatím cca 3 dny).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 24. zář 2015 11:03 #300937

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11818
Aleno , Summer Memories mám , je to hodně velká růže i široká (v ke dvěma metrům ,šíře okolo 1.5m )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 24. zář 2015 11:09 #300939

• Lukáš
  • Platinum Boarder
PTDC0011-006.jpg

PTDC0012-006.jpg

PTDC0010-005.jpg

Summer Memories - nyní -květy na ni občas zahnijí , ale stačí zatřepat a jsou pryč
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Láďa, Jikra, Ajka, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 24. zář 2015 20:08 #300946

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Lukáši, mám k Tobě prosbu.
Ukazoval jsi fotky nádherného keře Bajazzo. Byla to jen jedna sazenice? Vysadil jsem tuto růži 70 cm od chodníku k domu, podle udávané šířky Kordese 1m a podle zkušeností s Amadeem a Dortmundem, kteří ani udávané šířky nedosáhly. Ale letos (třetí sezonu) vyhnal Bajazzo třímetrové výhony vzhůru ale hlavně 1,5m do stran, takže jsem je musel stahovat. Vím, že u Tebe všechno roste lépe a více, ale přesto prosím o radu. Mám Tuto růži vykopat (přesadit už nepůjde) nebo je možné obloukem vést výhony na druhou stranu? Výhony se mně zdají od báze tlusté, málo ohebné. Děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 24. zář 2015 20:12 #300947

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7639
Lukáši děkuji, ono u mě na písku to bude poloviční velikost :lol: a dá mi to dost práce, dnes jsem ji vytypovala místo, horší je to přesazování a do toho se mi moc nechce, zahrada jak beton, shora žádná voda :(
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 24. zář 2015 20:21 #300948

• Lukáš
  • Platinum Boarder
Láďo je to jen jedna sazenice , výhony se dají krásně ohýbat je docela bujně rostoucí, ale myslím že 70 cm od chodníku je málo , zkus ji přesadit nebo budeš muset střihat
jinak já ji mám ze zdola staženou a pak ji nechávám přepadat
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Kordes II - růže dle šlechtitelů 24. zář 2015 20:24 #300949

• alenak
  • Platinum Boarder
Viděla jsem Bajazo u Lukáše bylo nádherný :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Kordes II - růže dle šlechtitelů 24. zář 2015 20:33 #300951

• alenak
  • Platinum Boarder
Láďo, mám prosím dotaz jak máš dlouho Burghausen, moc se mi líbí, tento typ květů mám ráda, růže je krásná, ještě se pozeptám na Portorož, zda opakuje kvetení a jak drží, tvoje postřehy, děkuji Alena
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 25. zář 2015 17:56 #300969

• Lukáš
  • Platinum Boarder
PTDC0035-001.jpg

Garden of Roses - krásný meruňkový tony
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Jikra, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 25. zář 2015 20:59 #300971

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Aleno, Burghausen mám asi 6 roků, dva keře, symetricky k terase, bez opory. Nahradil jsem jimi odrůdu Heidelberg, která trpěla ČS. Chtěl jsem odrůdu absolutně zdravou. Burghausen je u mne úplně odolná padlí i ČS. Ale právě proto, že odrůdy nejvíc odolné těmto houbovým chorobám neošetřuji postřiky (většinou na ně už nezbyde), objevuje se u mne i u nich v některých letech korová spála (Burghausen, Flower Carpet od Noacka, Knock Out). Burghausen dorůstá výšky pod dva metry a první kvetení je ohromující, takže někdy musím keř stahovat, aby se výhony pod tíhou květů nevylomily (jako Westerland). Další vlna kvetení je taková normální, mezi oběma vlnami kvetou sporadicky nové výhony. Pro Burghausen jsou typické silně ostnité tlusté starší výhony, které při zmlazování keře vyřezávám. Podle mne je to jediná nevýhoda. Fotka je letošní po zmlazení vlivem korové spály.

P1040330.jpg

Portorož mám první sezonu. Je to vyšší floribunda s krásně zbarvenými květy. Po prvním roce nemohu hodnotit, ale mění barvu, světlá do bledě růžové až smetanové. Pro mne nevýhoda, někomu se líbí ta barvoměna. Opakování kvetení u ní letos také nemohu hodnotit, byly zde taková horka, že jsem se o růže skoro nestaral a prvoročky, ještě neprokořeněné, to odnesly. Bohužel, jiné fotky než jsem sem dal Jeníkovi, nemám. Ale podle mého subjektivního názoru se mi jeví lepší než Aprikola a Schone vom See.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Jikra, Ajka, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa