Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 21:58 #300767

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
Třeba žádný problém mít nebudeš. Já jimám asi 4roky. Loni měla po prvním kvetení ČS a to dost. Letos je bez ČS. Nestříkala jsem.
foto12.6.2015028.jpg

rotka je z prvního kvetení, měla ještě jedno o něco menší a dodnes není úplně bez květů. Bohužel jsem nějak přestala fotit. Vůbec se mi totiž nechtělo, kvůli té slunkem spálené trávě. Nebyla vůbec zalévaná.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., sany, Iveta, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 22:02 #300768

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Je překrásná Aleno! Moje je ještě malá a válí se (2m obelisk dostane na jaře), ale cca jednou tolik oproti zakoupení už vyrostla. Letos to není s tou ČS nic strašného, budu teda doufat, že se polepší.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 22:03 #300769

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Genoveso,já mám zase skvrnitou Kordesovu Florentinu,která má tři hvězdičky odolnosti a je na slunci.Jenže v tuto roční dobu už si z toho nic nedělám :)
Ještě podotýkám,že postřiky nedělám,půdu mám lehkou,samý písek.Letos růže až na výjimky(ještě Othello je jak doga) zdravé.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Ajka, Genovesa

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 22:34 #300771

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jano H, tak je pravda, že v tuto dobu už je to asi fakt jedno :). Já bych se taky ráda bez postřiku obešla, letos byl ale docela hodně chycený Leonardo da Vinci. Mám ho pod nosem v terase a tak mě to štve.
Půdu mám těžší, spíš jílovitou. Příští rok musím hlídat zalívání a častěj kopnout kolem růží, aby měly pořád vzduch ke kořenům a nezahrábnul je mulč. A uvidíme.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, jana H, Iveta, Ajka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 17. zář 2015 20:50 #300817

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Tři růže v hřejivých barvách léta:
Sommersonne s keřem vysokým asi 1m, rozvolněného, širšího tvaru. Není náchylná na choroby, je dostatečně mrazuodolná. Rozvíjející květy mají klasický tvar čajohybridů. Bohužel nemají velkou trvanlivost, vydrží asi 3 - 4 dny, v chladnějším počasí o něco víc. Voní jen slabě

Sommersonne.jpg

Sommersonne1.jpg

Westerland je známá a oblíbená sadovka, kterou asi není nutné nijak popisovat. Mám ji ráda i pro její nádhernou vůni. Kdysi jsem ji viděla v jedné vesničce v Českém ráji a byla jsem z ní v šoku. Byla vedena jako popínavka, vysoká 3m, obsypaná květy. Krása nesmírná.

Westerland2.jpg

Westerland1.jpg

A další sadovka Sonnenwelt. Dvouletý keř je asi 1m vysoký, má naprosto zdravé listy, je široce větvený. Květy mají sluníčkovou barvu a příjemně voní.

Sonnenwelt.jpg

Sonnenwelt1.jpg
Poslední úprava: 17. zář 2015 20:53 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, jana H, Láďa, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak, Marqetka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 18. zář 2015 21:39 #300842

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7639
Bědovala jsem nad Bengali, letos kupovanou v kontejneru, v těch tropech byla hrozná, ochladilo se,v půlce srpna zapršelo a dávám ji nyní přednostně vodu, protože u nás vůbec neprší a je hrozné sucho, odměnila se mi
DSCN5856.jpg

proměna krásné a zdravé Aprikoli
DSCN5857.jpg

DSCN5880.jpg

voňavý Postilion
DSCN5883.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, jana H, Jikra, Ajka, Marqetka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 19. zář 2015 07:51 #300844

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Postilion je dobrá růže . momentálně má zas trsy květů . už sice ne jako v sezonu , ale i tak potěší

DSCN5011.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, Ajka, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 21. zář 2015 20:42 #300882

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7639
Dostala jsem v sobotu nečekaně dárek Summer Memories, lámu si hlavu kam s ním, máte někdo prosím dlouhodobě ? Díky, Alena
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 23. zář 2015 12:25 #300901

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Ve vedlejší diskusi EvaL chválila Novalis.

Jdu také přispět se svou troškou do mlýna.
JJ., v tropech se pálil ( u mne cca po třech dnech stáří květu ), nezhadříkovatěl - květy změnily barvu na "seno" při zachování tvaru.

První kvetení velmi bohaté, možná tím, jak nepršelo, možná tím, jak moc měl květů ( a tudíž byly i menší ) se neoklopily dolů ( což dělal v letech minulých ).

Mám ho zasazený vedle Minervy, v I.floru se částečně míjejí ( Minerva je časnější, Novalis nakvete až když Minerva má nejbohatší kvetení za sebou ). V druhém ji ale dohoní, kvetou současně.
Letošní horka při porovnávání obou zmíněných růží jasně překlápí misku vah na stranu Novalisu, teda. Zejména v II. floru. Minerva sice kvetla, dostatečně, ale kvetení v porovnání s Novalisem bylo krátké. Obě růže nakvetly ještě za vysokých teplot.
Novalis kvete doposud ( počítala jsem květy, bylo jich +/- 80 :woohoo: ), znovu obráží, ještě by si dal jednu slabší vlnku.
Poslední úprava: 23. zář 2015 12:26 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, Evka, Kamcule1, Ajka, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 23. zář 2015 14:12 #300902

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Květo, letos jsi nám nedala žádnou fotku vítacího záhonu. A to je veliká škoda!
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa