Vlaďko, -26 je u mne mírná zima
loni v té nezimě jsme tu měli -23 (pravda, jen 2 noci), v krutozimě -34 týden holomráz, normální zimy tu míváme -29 cca 20 nocí přes zimu. Detaily pokud echt chceš jsou v prvním mém příspěvku u růží pro popnutí pergol
Naposledy kolem Vánoc co bylo chvilkové ochlazení tu bylo -16.
No, já si taky nejsem tou Teasing Georgia jistá (naživo jsem ji neviděla), nalákala mne Kaji fotka z loňských austinek - hezká sluníčková, že by možná... navíc je uváděna jako zdravá. Spousta trvalek na rozbití je jasné. A když mne sama Kaja odrazuje, bojim bojim :wink:
Ono je to "do kouta" obklopené hustými jehličnany 3m a vyšší, takže Pilgrim je myšlen úplně do rohu, schválně vyšší (ten je už i objednaný), a před něj něco co by nešisovalo do běla a drželo veselou žlutou, keř nižší a rozvalenější, co mu schová nohy (klidně více kousků) - a když se sem tam stonek přimotá do Pilgrimu, tím lépe. Ta oranž se mi tam nehodí kvůli navazujícím rostlinkám.
Navrhovaná Golden Celebration vypadá taky pěkně, jen je asi vyšší než bych chtěla (čímž vylučuji krásně žlutý Graham Thomas, bohužel) + píší náchylnost na ČS, té tu máme u vody spousta, navíc tím, že to bude v rohu, tak to asi moc profukovat nebude. Nebo ji máte do necelého metru a zdravou? HonzaPM má na HMF foto keře jako hrom.
S postřikem vzhledem k četnosti výskytu čs v okolí počítám.
Nu, uvidíme, nakonec mohu předsadit několik různých a uvidíme, která půjde nejlépe, nebo mu dát pod nohy pro letošek jen trvalky
Na kontejnerované kvetoucí čekat nechci, neb nevím, jak to bude s časem, v tu dobu budu pravděpodobně dozorovat přestavbu a honit dělníky a objíždět hlavně stavebniny. To budu ráda, když stihnu sem tam foto, postřik nebo vyškubnout žabinec.
Zato Jani V., ty tu svoji rozpustilou kombinaci prosím pěkně zdokumentuj, jsem na to pekelně zvědavá a držím palce