Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Choroby a škůdci růží II

Choroby a škůdci růží II 29. čen 2017 15:40 #319513

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Dámy děkuji, myslela jsem si to. Jani to mě nenapadlo, nařízkovat. Moc děkuju za radu. Jakou větev mám vybrat? Zatím i kvete pěkně, uschly malé větvičky, celkově zatím jakž takž. Byli jsme týden pryč a hned tohle. Líbí se mi moc, bojím se o ni. Dnes jsem prosypala formitoxem a zítra proliju, v tomto neznám bratra. Růži jsem si objednala z Belgie, nehodlám o ni přijít.

Choroby a škůdci růží II 29. čen 2017 15:53 #319516

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Geno, popíšu do řízkování.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Choroby a škůdci růží II 29. čen 2017 21:06 #319528

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Mě se na mravence osvědčila kopřivová jícha, asi jim smrdí jako mně. Podařilo se mi je vyhnat i z květináčů. A ještě je pohnojeno...
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Kaja, Jikra, Genovesa

Choroby a škůdci růží II 02. čec 2017 18:53 #319613

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Larissa letos měla 3 ubohé kvítky , přestože nasadila spoustu poupat- všechna opadala. Nevíte, prosím,někdo příčinu ?? V suchu jsem ji pravidelně zalévala, sousední Gospel , Rapsody Blue i Cubana normálně vykvetly.
Díky.

Choroby a škůdci růží II 02. čec 2017 19:20 #319614

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Je to chyba odrůdy. Až zesílí, bude to lepší. Je to vykoupené zdravím, bohatostí kvetení a krásou v pozdějších časech. Občas je potřeba přivřít nad některými chybkami oko. A pokud se nezlepší, vyměnit ji za jinou...
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Choroby a škůdci růží II 02. čec 2017 19:20 #319615

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
moje Larissa má neskutečných poupat, ale normální květy má jen na straně k severu . na osluněné straně jsou květy velmi malé . asi chce pohnojit . ale žádné prozatím neopadají . uvidím , co bude dál .
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Choroby a škůdci růží II 02. čec 2017 19:31 #319617

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Měla jsem od ní potomka, zrovna minulý týden jsem ho vykopala - má to v genech, spousta poupat nasazených, většina zežloutla a opadala, pár se vyvinulo, byly krásné a krásně voněly. Ale jakýkoliv výkyv počasí ji o další krásu připravil, vyrůstaly zdeformované a nevybarvené, pak uschly na keři a neopadaly. Taky pak už asi neměla sílu je dobře vyživit. Přitom ta růže byla jedna vůbec z nejzdravějších a nejlépe rostoucích, které jsem tu měla. V HK v rozárku ale byla Larissa nádherná a bohatě kvetoucí, moc pěkná růže.

potomek Larissy (je dobře vidět ta hierarchie 1. květ OK, další postupně slabší, nevybarvené, hůře se otvírající. Vepředu na první foto je vidět, jak už žloutnou stopky u dalších poupat...a to jich už před focení kvantum opadlo...fotky loňské, letos mě to už přestalo bavit

1.jpg

2.jpg

4.jpg
Poslední úprava: 02. čec 2017 19:41 od JitkaU2.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Marta, alcearosa

Choroby a škůdci růží II 02. čec 2017 21:24 #319627

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Mám ji druhým rokem a loni byla nádherná, bohatě kvetla. Na jaře jsem ji dost sestřihla, obrazila hodně do výšky i šířky s velkou násadou poupat - možná jsem je měla zredukovat. Je na jižní straně, to by vysvětlovalo, že přílišný úpal jí nevyhovuje - viz jak se chová u Káji. Co s ní bude rozhodnu podle stavu v druhé vlně. Ono bylo divné již to, že proti údaji na štítku vyháněla do dvojnásobné výšky.

Choroby a škůdci růží II 02. čec 2017 23:19 #319631

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7638
Jitko, já si pamatuju Larisu krásnou v HK, v září po dešti, byla tam v polostínu chráněná proti jižnímu slunci, to byla překrásná, se mi tam zdála lepší na podzim, osobní zkušenost nemám, nepořizovala jsem ji :)
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2

Choroby a škůdci růží II 03. čec 2017 08:44 #319633

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já byla první roky na Larissu hodně naprdnutá, kvůli tomu pouštění poupat :unsure: , ale jak roky přibývají, je to trochu lepší. Letos opadaly poupata v těch vedrech, teď ale kvete jako splašená a i přes ten opad jí zbylo hodně poupat, ze kterých teď kvete jak zjednaná ;) . Taktéž napodzim se pěkně předvádí, takže jsem jí přestala vyhrožovat vyhazovem :whistle:
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2
Moderátoři: Eva L., Květa