jsem k svému údivu zjistila, že mám zryto daleko víc než jsem původně zamýšlela
momentálně cca 2 m široký a min. 15 m dlouhý pruh. Pak už jsem s rytím fakt skončila s tím, že plánovaná šířka bude cca 4 m, nějak ( jak padne ) se okraj zvlnovatí. Záhon je situován až k plotu, žádná Bendí probíhačka.
Mezitím jsem přehodnotila původní záměr, sice tam Misc. nasázím, ale chtěla bych je prokombinovat s růžemi a dalšími nezalévacími trvalkami ( levanule, šanta, šalvěje, phloxy, aster, seda a pod. - jen doufám, že zde půjdou, zem je až moc kvalitní ).
Keříkové tužby zde moc nemám, téměř vše, po čem jsem toužila ( si bláhově ) myslím, že už je zasázeno jinde. Prozatím jedinou výjimkou je forsythia Kumson + dřevitá pivůně.
Celý den slunce.
Zatím mám v hlavě představu - skupina 3 travin, 3 vzrůstnějších růží, opět traviny. Nějaké +/- 1 m růže před trávy. Droboť na obrubu zatím neřeším.
už se dostávám k dotazu :
jako první Misc. z pohledu od sousedovic jedle bych nasázela 2 zbývající prouhaté kultivary ( Puenkchten a Zebrinus ) před ně zřejmě nějaký nižší - buď L.Nickyho ( zatím nemám ) či nějaký nižší zelenolistý ( Kleine Fontane ) nebo Panicum virgatum ´Heiliger Hain´. Směrem dozadu bych ráda pokračovala růžemi - jakými ?
( CPM ? )
Další skupinou by zřejmě byly M. zemí ( China, Ghana, Afrika ).
co ? není to zcestné ?