Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re:Růžové kombinace 07. pro 2009 01:03 #2971

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Z jemných (na pozorování zblízka) mě napadla Yesterday, ale pokud by bylo dost místa a hledalas růži na pozadí SP, líbily by se mi třeba William Baffin, nebo John Davis. Mají taky ten poloplaný vzhled. www.helpmefind.com/roses/l.php?l=21.6515
Nebo třeba Marguerite Hilling.

Re:Růžové kombinace 17. pro 2009 10:02 #3087

• Amazonka
Teda W.Baffin i J. Davis mě dostali, přesně ty bych si mmj představovala k plotu a v mnoha exemplářích, ta marzuvzdornost je evidentně úžasná, takže by nevadily vysušující a mrazivé severáky. Dreslo, ty je máš? Nebo nevíš dostupný zdroj?

Re:Růžové kombinace 17. pro 2009 10:27 #3088

• dresla
  • Moderator
Mám matečnice a snad jsem i očkovala. Furt jsem odkládala projití řádků a sepsání očkovanců, že to udělám, až bude větší zima a nepůjde dělat nic jiného- no a teď je všechno pod sněhem.

Re:Růžové kombinace 17. pro 2009 10:49 #3089

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
:) stačí mi vědomí, že máš matečnice, já si ráda počkám, mysli na mě ;) jsou fakt nádherné

Re:Růžové kombinace 19. led 2010 23:48 #3258

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Začnu nenápadně..

páč jsem loni už pomalu přestala mít místo kam sázet (:lol: ) vznikla mi v mysli idea zkulturnit další část u plotu.
P1050709.JPG

původně jsem se domnívala, že horko/těžko zryju cca 1metrový pruh a nasáčkuju do něj jeden kultivar Miscanthusu vedle druhého ( jen srovnávací záhon, jak kt. kultivar vypadá ) a před ně nasázím to, co chci upozadit ( se mi přestalo líbit, nesplňuje představy... ale přece nevyhodím, že.. ) + žlutě kvetoucí kultivary denivek, jimž dám poslední šanci. U nás v řepkové oblasti totiž poté, když zemědělci řepku posečou, na žluť- zejména - denivek se vrhne záplava dřepčíků a ti květy téměř vyžerou. Žádná krása se tedy moc nekoná.

Rytí používám jako způsob vybití vzteku.. zřejmě jsem prožívala bouřlivý podzim.. páč

Re:Růžové kombinace 20. led 2010 00:10 #3259

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jsem k svému údivu zjistila, že mám zryto daleko víc než jsem původně zamýšlela
P1050967.JPG

momentálně cca 2 m široký a min. 15 m dlouhý pruh. Pak už jsem s rytím fakt skončila s tím, že plánovaná šířka bude cca 4 m, nějak ( jak padne ) se okraj zvlnovatí. Záhon je situován až k plotu, žádná Bendí probíhačka.

Mezitím jsem přehodnotila původní záměr, sice tam Misc. nasázím, ale chtěla bych je prokombinovat s růžemi a dalšími nezalévacími trvalkami ( levanule, šanta, šalvěje, phloxy, aster, seda a pod. - jen doufám, že zde půjdou, zem je až moc kvalitní ).
Keříkové tužby zde moc nemám, téměř vše, po čem jsem toužila ( si bláhově ) myslím, že už je zasázeno jinde. Prozatím jedinou výjimkou je forsythia Kumson + dřevitá pivůně.
Celý den slunce.
Zatím mám v hlavě představu - skupina 3 travin, 3 vzrůstnějších růží, opět traviny. Nějaké +/- 1 m růže před trávy. Droboť na obrubu zatím neřeším.

už se dostávám k dotazu :
jako první Misc. z pohledu od sousedovic jedle bych nasázela 2 zbývající prouhaté kultivary ( Puenkchten a Zebrinus ) před ně zřejmě nějaký nižší - buď L.Nickyho ( zatím nemám ) či nějaký nižší zelenolistý ( Kleine Fontane ) nebo Panicum virgatum ´Heiliger Hain´. Směrem dozadu bych ráda pokračovala růžemi - jakými ?
( CPM ? )

Další skupinou by zřejmě byly M. zemí ( China, Ghana, Afrika ).

co ? není to zcestné ?

Re:Růžové kombinace 23. led 2010 17:41 #3271

• dresla
  • Moderator
Jé, Květo, to jsem se zasmála. Měla jsem na monitoru jen tvou první fotku s textem a až po přečtení posunula. Nechceš se přijet z dřepčíků vyvztekávat i k nám?

Little Nicky je Little Zebra? (Máš u mě Krater)
Zatím pohrabu fotky k tématu
Takže Miscanthus variegatus a strictus(?)
IMG_3675_miscanthus_variegatus_strictus.jpg

Re:Růžové kombinace 23. led 2010 21:53 #3272

• dresla
  • Moderator
První sezónu jsem loni pěstovala panicum Heiliger Hain. Nevěděla jsem pořádně co s ním (moc mi nepřirůstalo - možná ještě nepřivyklo, možná je to nerost), připadalo mi takové nijaké. Použití v barevných kombinacích ve Wisley mě nadchlo.
IMG_5165.jpg

Re:Růžové kombinace 23. led 2010 21:55 #3273

• dresla
  • Moderator
Jen doufám, že se neopakuju.:)
Oregano Herrenhausen (asi)
IMG_5167-2444658503372e8a81b97dc0b3ae985c.jpg

Re:Růžové kombinace 24. led 2010 00:10 #3276

• dresla
  • Moderator
K typu růží - záleží na tom, jestli chceš mít záhon hodně travinový - povlávající, oudolfovský ( www.oudolf.com/piet-oudolf ), nebo spíš klasický smíšený (i když se suchomilkami). K tomu prvnímu se hodí spíš růže rozvolněné s drobnějšími květy. CPM mi víc sedí k druhé variantě.
Moderátoři: Eva L., Květa