Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re:Růžové kombinace 24. led 2010 13:15 #3291

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Angela-d0bcbc90051f9370727323150bdd70b0.JPG
Angela

Re:Růžové kombinace 24. led 2010 13:33 #3292

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
A stále tu na tebe čeká Diamond Border
Diam.JPG

Re:Růžové kombinace 25. led 2010 00:58 #3297

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Květa wrote:
hrozně se mi líbí Lady Emma Hamilton ( barva ) a Herzogin Friederike ( není podobný až moc Summervine ? )

ojoj, z pod Herzogin F. jsem na jaře dolovala pýr a o růži jsem málem přišla, takže se letos moc nepředvedla. Zdá se mi intenzivněji barevná než Summerwine a má plnější květy. Tvar keře zatím netuším, veškeré kvetení se odehrálo na jediném vzpřímeném výhonu.

Diamond Border nemá problémy s ČS, dobře mu drží listy.

Evo, taky mám nejraději tyto a tak jsem jich už pár Květě nacpala do předního záhonu. Divila bych se, kdybych jí nenanutila Angelu, svou oblíbenkyni.Ale nemá ještě všechny:laugh: . Pokud má zálusk na oranžády (tak tam dej k plotu i tu Caramellu), je doplnění v této barevnosti mezi moschatami obtížnější, ale taky se najdou. Třeba Cornelia, Clytemnestra, Queen of the Musk.
queen_of_the_musk2.jpg

Re:Růžové kombinace 25. led 2010 01:07 #3298

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evi, na D.Border už mám místečko připravené ( fakt jsem byla rycí fretka, mám poryt i další záhonek ). Moc se na něj těším.

Z těch drobnokvětých mám pouze Ballerinu. Růžička dle mého gusta. Mám ji u M. poměrně širokého listem ( až dost masivní ). Ale Ballerina je x němu mládě, sázela jsem ji na podzim 08, uvidím, jak se spolu budou dělat letos.
S nějakou další tohoto typu počítám, též si myslím, že jí budou Misc. ( hlavně úzkolisté ) slušet.

ad Angela - jj, kdysi jsem o ní mluvila s Dreslou, také ji chválila. Je nižší, že ?

Dresli, tvé f. nesou ovoce... po pokoukání - opouštím myšlenku pravidelného střídání M. / růže, raději sadím M. do větších skupin. ( ty dva žlutopruhaté + 1, do další skupiny cca 5 kultivarů, poslední skupinu zasadím až vzadu - v místě, kde bude záhon dělat L ).
Mám tu nasyslených cca 10 kultivarů, na další 3 mám chuť.
Vzhledem k tomu, že je to na dlouho poslední pro M. vhodné místo, musím jimi nešetřit.

Re:Růžové kombinace 25. led 2010 01:12 #3299

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
dresla wrote:
Květo, možná, že povlávající trávy (a statice) není úplně to pravé, že máš přece jen víc vlhko. Miscanthusy jsou holt trochu něco jiného.

jj, Miscanthusům se u mě líbí. Jsou vysokánské ( nadnormativně :laugh: ), bohatě přirůstají a až na výjimky s nimi nejsou nižádné problémy.
V této souvislosti jsem zvědavá na Gold Bara.

stipám jsem se dlouho bráníla, neměla jsem s nimi ( zde ) dobré zkušenosti. Nassela ( stipa ) tenuissima mi ale přezimovává bez problémů, opatrně zkusím další.

Re:Růžové kombinace 12. bře 2010 10:57 #3986

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Potřebovala bych poradit růži do kombinace s Veilchenblau, výška kousek přes metr, spíš plnokvětou, historickou, opakující.
Měla by být z každé strany jedenkrát k nohám V.
Hodila by se Stanwell Perpetual?

Re:Růžové kombinace 12. bře 2010 13:05 #4020

• dresla
  • Moderator
Posílám fotku z A., abys viděla Veilchenblau s různě růžovými odstíny.
IMG_9137_veilchenblau_officinalis_versicolor.jpg

Re:Růžové kombinace 12. bře 2010 13:12 #4024

• dresla
  • Moderator
Stanwell Perpetual by šel, poroste hodně doširoka.
Z dalších třeba Jacques cartier, Souvenir de la Malmaison, Comte de Chambord, Sidonie, Pink Gruss an Aachen........................

Re:Růžové kombinace 12. bře 2010 15:52 #4060

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Pokud by se sázela skupinka růží zhruba do trojúhelníku s tím, že by v pozadí byly dva větší keře (+-2m), v popředí jeden menší (tak 1m), a šlo by o to, aby z toho byl kompaktní, vicebarevný jeden keř, jaký spon zvolit? A je to vůbec realizovatelné, myslím v tom, aby nebyla ta menší růže utlačená.

Re:Růžové kombinace 12. bře 2010 16:02 #4066

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Fotku jsem si přenesla, zvětšila, moc hezké. Něvěřila bych, že bude hezká kombinace s růžovou - tou sytější.
Moderátoři: Eva L., Květa