Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re:Růžové kombinace 29. led 2011 14:27 #243914

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Eva.Trifon wrote:
amazonka01 wrote:
Za mě, přesně obráceně, cíleně dávám do supiny jednou i opakovaně květoucí, pak mám zajištěno furtkvetení ;)
Ono nás to vlastně donutí, jednokvetoucí jsou opravdu nádherné, úplně obalené květy a pokud voní tak se to nese v okolí a pak je to smutné jen zelené keřisko, pokud tam není klematis. Teď mě napadlo, že tam mohou být jen třeba moscata růže, ale dám tam ty vyšší remontatky jako takový živý plot.

JJ, přesně.

Re:Růžové kombinace 29. led 2011 14:51 #243916

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Dík za názory.
Na jaře budu trochu ještě přesazovat - potřebuji takový živý plot uvnitř zahrady na oddělení bílé zahrady a čtverce s růžema a ostatníma kytkama. Chtěla jsem keře dávat blíž k sobě, aby prorostly a utvořily jednolité "houští".
Takže trochu váhám, zda prostřídat a nebo tam nechat jednokvetoucí a pak do nich pustit plamínek.

Re:Růžové kombinace 29. led 2011 15:44 #243928

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Aha, já jsem původně uvažovala i o ok. travinách, když mi ta potvora ty angrešty vyhrabala. Květa má kombinace s miscanthusy, jen jak blízko můžou být a jestli můžou vrůst ty traviny do těch růží, ono by pak v zimě mohly fungovat jako izolace/ jééé já jsem genius /:laugh:

Re:Růžové kombinace 31. led 2011 14:50 #244179

• Lili
netradiční kombinace s růžemi....
trochu váhám, jestli mám dát tohle foto sem nebo mezi Cibuloviny. . .

Říkám tomu "Popelka mezi aristokraty".

Původní záměr vznikl velmi brzy na jaře před odkrytím růží - bylo mi líto vyhodit rašící kuchyňskou cibuli, tak jsem jí zapíchla do okraje (bude zelená nať do tvarohu)...... . Jenže se na ní v tom jarním bujení zapomnělo a najednou vyrostly palice květů..... . A tak nejen, že byla vzata na milost, ale naopak dostala oficiální podporu. Už je tam třetím rokem jako rovnocenný partner, když rozbalí koule květů je z ní rázem solitera, a neméně krásné semeníky drží do mrazu. Exotický tvar listů a nenápadná barevnost květenství výborně ladí s výraznými květy růží. Nepotřebuje vůbec žádnou péči a hryzec se jí zatím vyhnul. Co víc dodat...
P7050012.jpg

Re:Růžové kombinace 31. led 2011 15:28 #244182

• amazonka01
  • Administrator
Lili wrote:
netradiční kombinace s růžemi....
trochu váhám, jestli mám dát tohle foto sem nebo mezi Cibuloviny. . .

Říkám tomu "Popelka mezi aristokraty".

Původní záměr vznikl velmi brzy na jaře před odkrytím růží - bylo mi líto vyhodit rašící kuchyňskou cibuli, tak jsem jí zapíchla do okraje (bude zelená nať do tvarohu)...... . Jenže se na ní v tom jarním bujení zapomnělo a najednou vyrostly palice květů..... . A tak nejen, že byla vzata na milost, ale naopak dostala oficiální podporu. Už je tam třetím rokem jako rovnocenný partner, když rozbalí koule květů je z ní rázem solitera, a neméně krásné semeníky drží do mrazu. Exotický tvar listů a nenápadná barevnost květenství výborně ladí s výraznými květy růží. Nepotřebuje vůbec žádnou péči a hryzec se jí zatím vyhnul. Co víc dodat...

To je moc hezké :)
Aspoň nejsem sama, dělám lemy z pažitky, moc se mi líbí její květy.

Ještě dotaz, co je to za krásku v pozadí u plotu, ten velký keř - růžová růže?

Re:Růžové kombinace 31. led 2011 15:31 #244183

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Ježiš Lili to je paráda, a já když jsem zapomněla na cibuli, tak jsem ji po odkvětu vyhodila;) petžel má taky pěkné květenství, jenže ho likvidují právě hryzci. Česnek už tak parádní není a ten tam mám.

Re:Růžové kombinace 31. led 2011 16:29 #244187

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lili, to je prima fotka. Oficiální podporu chápu. I ty kohoutky mám moc rád.
Co mě překvapuje, že ti cibule drží několik zim, u nás by určitě vyhnila.
Já bych se tedy přimluvil za popsání všech růží, ať zprava či zleva, jo? :)

Re:Růžové kombinace 31. led 2011 16:31 #244190

• Lili
V pozadí opřená o plot je - zde už prodiskutovaná - jednoukvetoucí Mercedes. Také jedna z těch nenáročných a mrazuvzdorných

Re:Růžové kombinace 31. led 2011 16:39 #244194

• amazonka01
  • Administrator
Lili wrote:
V pozadí opřená o plot je - zde už prodiskutovaná - jednoukvetoucí Mercedes. Také jedna z těch nenáročných a mrazuvzdorných

Moc dík, tipovala jsem geschwindovku, Mercedes mi udělala radost :)

Re:Růžové kombinace 31. led 2011 16:57 #244198

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Hezoučké
Moderátoři: Eva L., Květa