Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 29. čen 2011 14:07 #261351

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:laugh: :laugh:
tak vám musím něco povědět.
Jak člověk chodí denně na obhlídku co kde nového, už ani snad nevnímá co se hodí a co nehodí. Aspoň já to tak mám. Prostě už jsem na ty rostliny vedle sebe tak zvyklá.

Chá, jak jsem dávala LEHamill. s tou drobnokvětou hnědkou - skoro všem se to nelíbilo.. říkala jsem si proč ? .. dyk to nejní nejhorší.
:lol::lol: normálka, dneska se na tyhle dvě vedle sebe nemohu ani podívat... vadí mi :lol: :lol:

Kam ale na podzim upíchnu tu hnědku... :silly:
Následující uživatel poděkoval: Daniela

Re: Růžové kombinace 29. čen 2011 18:22 #261388

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Květa napsal:
:laugh: :laugh:
tak vám musím něco povědět.
Jak člověk chodí denně na obhlídku co kde nového, už ani snad nevnímá co se hodí a co nehodí. Aspoň já to tak mám. Prostě už jsem na ty rostliny vedle sebe tak zvyklá.

Chá, jak jsem dávala LEHamill. s tou drobnokvětou hnědkou - skoro všem se to nelíbilo.. říkala jsem si proč ? .. dyk to nejní nejhorší.
:lol::lol: normálka, dneska se na tyhle dvě vedle sebe nemohu ani podívat... vadí mi :lol: :lol:

Kam ale na podzim upíchnu tu hnědku... :silly:

Květo, klídek, nepropadej panice. Jestli tě to trochu uspokojí, tak mně se ta kombinace líbí. Přece nemůžeš dělat závěry nad prcky sázenými na podzim. Pozoruj je, jak se v průběhu léta barvy mění, jak se budou měnit za rok, za dva a pak posuzuj. Však to ještě probereme na místě.

Re: Růžové kombinace 29. čen 2011 18:29 #261389

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Červená s bílou lahodí oku ( mému)
kombinace7.JPG

oranžová s fialovou, dost tvrdý kontrast, přesto se mi líbí
kombinace4.JPG
Poslední úprava: 29. čen 2011 18:32 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, Jevgenija, JaninkaH, patka, chrast, helena

Re: Růžové kombinace 29. čen 2011 19:53 #261401

• Květa
  • Moderator
Eva L. napsal:
Květo, klídek, nepropadej panice. Jestli tě to trochu uspokojí, tak mně se ta kombinace líbí. Přece nemůžeš dělat závěry nad prcky sázenými na podzim. Pozoruj je, jak se v průběhu léta barvy mění, jak se budou měnit za rok, za dva a pak posuzuj. Však to ještě probereme na místě.

Evi, PANIKA je správně. Se vydejchám.. :lol:

To je Summer Wine a Pretty Sunrise, viď ?
Poslední úprava: 29. čen 2011 19:54 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja

Re: Růžové kombinace 29. čen 2011 21:13 #261413

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Eva L. napsal:
Červená s bílou lahodí oku ( mému)

Mému též. :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Eva.Trifon

Re: Růžové kombinace 29. čen 2011 23:05 #261422

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, porad mi vrtalo hlavou, co dat k LEH a proc jsi volila tu hnedku.Je to zapeklita vec a chce jasne cas.LEH je promenlivka, temer hnedy novy listy . . strihla jsem vetvicku Ilmenau,ktera ma barvu tm.bordo nervavou,prilozila k Emme a pracne vleze cvakla, a neane to dostat sem,zkusim chytit nejaky velky dite.

Re: Růžové kombinace 30. čen 2011 20:39 #261511

• evai
  • Platinum Boarder
sobota019.jpg

Tak LEH a Ilmenau.Taky me napadlo obklopit Emmu rebrickama Tutti Frutti, snad by to Lady vydejchala, takove obyc.kyticky, ze.Prelouskala jsem nedavno horko tezko Dumase-LEH.Dost nudne cteni, bylo treba preskakovat.Ale jen kvuli te ruzi.A taky jsem potrebovala vedet, jak to bylo s admiralem Nelsonem.Zda se, ze puvodem nebyla vubec lady.Titul si vyvdala.Basta
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Vlaďka, helena

Re: Růžové kombinace 30. čen 2011 21:00 #261516

• Květa
  • Moderator
Evoi, tomu řtíkám ponoření se do tématu. Kvůli růži číst Dumase.

Děkuji za odchycení velkého dítěte a přiložení fotky.:cheer: Ilmenau je k LEH moc pěkná, líbí se mi.

Achilleu ( Red Velvet ) poblíž mám. Taky jeden ( zparchantělý ) plnokvětý bordo flox, co se zvrhnul a má špatné květy.

Abych upřesnila - záhon, kde je LEH je nový, předsevzala jsem si, že bude veselý. A že protentokrát budu nejdříve sázet růže a až pak doplním trvalkami.
Jenže..:) , je zryto, co bych se plahočila jinde, když tady je místo, že, aspoň když je zabydlíno, neroste plevel.. tak jsem tam začala odkládat kytky, o nichž ještě nevím, jak kvetou ( nové ), pak takové ty nepohodlné ( co se jinam nehodí, ale přece nevyhodím ), navíc vysemeněné přece nevytrhnu...

Výsledek : nové kytky mají jinou barvu než na netovém obrázku, o výšce vůbec nemluvím, vysemeněné rostou fšude ( houštíčko ), růže jsou malé a kvetou taky barvami poněkud jinými. Občas se ještě nějaká ta zásilkovka "spletla"... a poslala něco jiného... :lol: :lol:

prostě zákony zahrady. Zabydlíno je. Eva se mi směje, kam chci upíchnout nové růže. Záhonek je opravdu... veselý. :woohoo:

P1080851.JPG

Původní idea byla - nic variegátního, začátek meruňky, broskve, doplněné bordo. Pokračování růžové, konec bílý. No nic, snad příště :silly:
Klematis tam fakt nemá co dělat, to se zase projevila moje lenora. Měla jsem v úmyslu ho přesadit, ruce protestovaly, točily se dozadu.
Poslední úprava: 30. čen 2011 21:08 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: danah, zdenka, Emilka, HonzaPM, Jevgenija, varouch, JaninkaH, Lenas, VláďaJ, Daniela

Re: Růžové kombinace 30. čen 2011 21:09 #261518

• evai
  • Platinum Boarder
No to je ale krasny zatisi.Bych moc potrebovala, vrtala bych se tam a presupovala atp.Ani usnout bych asi nemohla, jak by se mi z hlavy kourilo.

Re: Růžové kombinace 30. čen 2011 21:21 #261523

• Květa
  • Moderator
:lol: :lol: můžeš přijet, ti záhonek na chvíli pučim :lol:

však taky jo - jsem kdysi líčila, jaké v období největšího sázení mívám sny...
vzbudím se politá potem od hlavy až k patě, páč se mi zdá, že zasadím kytky, ony se rozhlídnou kolem, praví : tak tady nebudem.. vystrčí nožičky a jdou bydlet k potoku..
:woohoo:
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Vlaďka, varouch, Eva.Trifon, helena, Kachnishte, VláďaJ, Daniela
Moderátoři: Eva L., Květa