Evoi, tomu řtíkám ponoření se do tématu. Kvůli růži číst Dumase.
Děkuji za odchycení velkého dítěte a přiložení fotky.

Ilmenau je k LEH moc pěkná, líbí se mi.
Achilleu ( Red Velvet ) poblíž mám. Taky jeden ( zparchantělý ) plnokvětý bordo flox, co se zvrhnul a má špatné květy.
Abych upřesnila - záhon, kde je LEH je nový, předsevzala jsem si, že bude veselý. A že protentokrát budu nejdříve sázet růže a až pak doplním trvalkami.
Jenže..

, je zryto, co bych se plahočila jinde, když tady je místo, že, aspoň když je zabydlíno, neroste plevel.. tak jsem tam začala odkládat kytky, o nichž ještě nevím, jak kvetou ( nové ), pak takové ty nepohodlné ( co se jinam nehodí, ale přece nevyhodím ), navíc vysemeněné přece nevytrhnu...
Výsledek : nové kytky mají jinou barvu než na netovém obrázku, o výšce vůbec nemluvím, vysemeněné rostou fšude ( houštíčko ), růže jsou malé a kvetou taky barvami poněkud jinými. Občas se ještě nějaká ta zásilkovka "spletla"... a poslala něco jiného...
prostě zákony zahrady. Zabydlíno je. Eva se mi směje, kam chci upíchnout nové růže. Záhonek je opravdu... veselý.
Původní idea byla - nic variegátního, začátek meruňky, broskve, doplněné bordo. Pokračování růžové, konec bílý. No nic, snad příště

Klematis tam fakt nemá co dělat, to se zase projevila moje lenora. Měla jsem v úmyslu ho přesadit, ruce protestovaly, točily se dozadu.