Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 30. čen 2011 21:25 #261525

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
se s chuti chechtam
Následující uživatel poděkoval: Květa

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 07:48 #261544

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
:woohoo:
Květo, já čubrním, že ses dřív takovým celkovým pohledem nepochlubila? Vypadá to moc dobře, i přesto, že tvůj záměr byl jiný. Drobnokvětý clem. se mi obzvlášť na té fotce k tomiu ostatním u moc líbí - má to hloubku :up
A koukám, to je záhon do kopečka nebo to máš tak vzorně sesazené a výškově odstupňované?
Na tvůj děsivý sen si vzpomínám :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 09:01 #261552

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květo, pěkná džungle. U mě tak dopadly vlastně všechny záhonky, protože někam jsem kytky umístit musela a tady bylo místo, poryté, vypleté...

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 13:31 #261587

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Amazonko, to znám, jakmile někde něco "čistého" láduju to tam bez ladu a skladu.
Aspoň se nezapleveluje volné místo ( i když, ty stovky mlaďoučkých vzcházejících pampelind z jarního chmýří mne teď :down ).

Danah, njn. Fakt je, že celkovými pohledy na zahradu šetřím. Skoro vůbec je nedávám. Já jsem maskovaný chaotik džungloidního typu, furt to u mne vypadá jinak a stále nedodělaně. V podstatě mne předem otráví představa, že abych úblby na f. ospravedlnila, musela bych vysvětlovat ( tu, že jsem byla líná a meruňkovou denivku v růžovém záhoně se mi nechtělo přesazovat, jindy že ta trčící astra v popředí záhonu je tam kvůli tomu, aby stínila hosty než doroste ŽP, že ohavné cedule na plotě mi platí moje kytkové výstřelky a že je užuž jistojistě v dohledné době natřu.. a pořád nic.. ) ... takže ve finále se rozhodnu - žádné fotky.. a mám klid. :laugh:
Tenhle nový ( Kompostový ) záhon je v rovině, snažila jsem se kytky odstupňovat výškově ( ZZ, ne všechny se smířily s tím, že mají nějaké udávané rozměry :lol: ). Má 25 m délku x 3 - 5 m šířku. Na plotě vpravo ( spořádaná sousedka ) jsou klemoušové, keře jsou už její. Keře jsem nedávala, mám tam trávy, ty budou dělat zimní trčavky. Stejně tam v zimě nevidím/ nechodím.
Horší je ten kus plotu z čelního pohledu ( vzadu ). Majitelé mají posekáno po celém sadu, jen u plotů sousedů nechali 1,5 m trávy na semeno.:down . Schválnost. Když vidím, jak se mi na záhon sypou kvanta kopřivových semen...:evil: :evil: Přemýšlím o bambusové zástěně, krajní řešení.
Stejným majitelům patří pozemek, kt. s námi sousedí nejen vzadu, ale i po celé levé straně. A tam je to ještě horší. To se to pak radostně buduje :down :down
Poslední úprava: 01. čec 2011 13:35 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: danah, HonzaPM, hespa1

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 13:56 #261591

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Já jsem maskovaný chaotik džungloidního typu, furt to u mne vypadá jinak a stále nedodělaně. :woohoo: Zase to vypadá jako záměr a náhodou vypadá to dobře :)
No nejsem sama :laugh: , kdo má džungli :laugh: taky potěcha. Akorát se divím že ten záhon nevadí psovi, Benda se myslím jmenuje, můj má hlavně na jaře potřebu vše přeorat.
Mě zas sousedi nutí takové záhony zrušit, oni chtějí aby byl všude trávník, trávník, trávník, aby mohli náštěvám říkat tady mám trávník, trávník, trávník.......někdy mají pravdu, když místo kytek je tam bršlice :blush: :whistle: :blush:
Poslední úprava: 01. čec 2011 14:00 od Eva.Trifon.

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 14:03 #261593

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
nějak moc popela si sypete na hlavu - nechtělo by to zase sopku? :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 15:01 #261596

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, nevšimla jsem si, že by si tu někdo sypal popel na hlavu.

Snažím se u netového plkání odreagovat, leckdy používám nadsázku, snažím se dělat legraci sama ze sebe...ale že bych si šla hodit mašli kvůlivá tomu, jak mi rostou kytky - to ne :laugh: Beru život zahradnický tak jak přijde. Člověk míní, příroda mění.
Kromě jiného, dá se na podzim nebo na jaře "opravit".:lol:

Trifonku - prosím o objasnění : co je sousedům do tvých záhonů ? :lol:
Benda má na zbývající části zahrady asi metrový tunel ( střežící prostor ) podél plotu. Tady vzadu ( v Kompostovém ) ne, tam jen opatrně chodí po cihlách, kt. tam mám položené ( výt na hárající se fenu obsouseda ). On je celkově dost ukázněný ( vyjma případů, kdy je v ajfru a změní se na Buldozera :lol: ). Norníkem jsme ho postupně odnaučili být, hurá. Nechce abychom mu láli.
Poslední úprava: 01. čec 2011 15:09 od Květa.

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 16:35 #261606

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
No jo oni všeobecně mají sousedi zvláštní dar,.. co mám nový záhon tak soused se rozhod že bude mulčovat, ale poprvé mulčoval před měšsícem,...uplotu samozřejmě se starým traktorem nezajede,... pak to veme křoviňákem, ale má strach jít strunou blíž, že poseče naše pletivo:woohoo: :woohoo: tak to odůvodnil,....
Zrovna sem diskutovala s chlapem proč když se dají obrubníky se pletivo nenatahne směrem do vnitř k nám- že by soused mohl sekat čistě kolem obrubníku,.... taklhe je pletivo vně,... se dostal vynadáno co to je za logiku že se to tak prostě dělá,...:evil: :evil: takže mám zase prozměnu všude štovík,... a soused chodí a říká je ty tam máš taky šťovík?:down

Re: Růžové kombinace 01. čec 2011 22:34 #261700

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, bych se vsadila, ze ten kompostovy zahon je do kopecka, chytre jsi to vysadila:up
Opravovani je stejne ta nejvetsi zabava.No,ehm, nesmi to moc prerust, pak je to tezka fuska.

Re: Růžové kombinace 04. čec 2011 12:09 #261919

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Ani nevím, jestli semi tahle samovolně vzniklá kombinace líbí, ale když už se Paris 2000 prodrala skrz džungli nemožnou
a když už ta tango lilie Dot Com jako jedna z mála nepomrzla, tak je spolu dokvést nechám. Co vy na to - lahodí, nelahodí?

aparis2000.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, hespa1, Vlaďka, Kaja, lenpel, Aglaé, lanling, JaninkaH, helena a tento uživatel má 1 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa