Amazonko, to znám, jakmile někde něco "čistého" láduju to tam bez ladu a skladu.
Aspoň se nezapleveluje volné místo ( i když, ty stovky mlaďoučkých vzcházejících pampelind z jarního chmýří mne teď

).
Danah, njn. Fakt je, že celkovými pohledy na zahradu šetřím. Skoro vůbec je nedávám. Já jsem maskovaný chaotik džungloidního typu, furt to u mne vypadá jinak a stále nedodělaně. V podstatě mne předem otráví představa, že abych úblby na f. ospravedlnila, musela bych vysvětlovat ( tu, že jsem byla líná a meruňkovou denivku v růžovém záhoně se mi nechtělo přesazovat, jindy že ta trčící astra v popředí záhonu je tam kvůli tomu, aby stínila hosty než doroste ŽP, že ohavné cedule na plotě mi platí moje kytkové výstřelky a že je užuž jistojistě v dohledné době natřu.. a pořád nic.. ) ... takže ve finále se rozhodnu - žádné fotky.. a mám klid.

Tenhle nový ( Kompostový ) záhon je v rovině, snažila jsem se kytky odstupňovat výškově ( ZZ, ne všechny se smířily s tím, že mají nějaké udávané rozměry

). Má 25 m délku x 3 - 5 m šířku. Na plotě vpravo ( spořádaná sousedka ) jsou klemoušové, keře jsou už její. Keře jsem nedávala, mám tam trávy, ty budou dělat zimní trčavky. Stejně tam v zimě nevidím/ nechodím.
Horší je ten kus plotu z čelního pohledu ( vzadu ). Majitelé mají posekáno po celém sadu, jen u plotů sousedů nechali 1,5 m trávy na semeno.

. Schválnost. Když vidím, jak se mi na záhon sypou kvanta kopřivových semen...

Přemýšlím o bambusové zástěně, krajní řešení.
Stejným majitelům patří pozemek, kt. s námi sousedí nejen vzadu, ale i po celé levé straně. A tam je to ještě horší. To se to pak radostně buduje