Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 12. čec 2011 13:13 #262847

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Amazonko, ještě mne napadla tato růže k Sally -
So Pretty
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...d=930&Itemid=112#943

mám ji, barva je nádherně teplá, květy podobné velikosti jako Sally. Na rozdíl od ní nejsou plasťáky, vydrží jeden den. Ale jednak jsou po odkvětu krásné i tyčinky, druhák, květů je hafo ( zdánlivě dlouho kvete), třeťák - obrůstá rychle. Už mi tlačí druhou vlnu. Sama ji v meruňkách mám, moc se mi tam líbí.
Netuším, jestli ji náhodou nemáš a já nepopisuju zbytečně. Myslím, že by do záhonu vnesla dynamiku. Jen by asi chtěla ( v tvém případě ) opakovat
několikrát.

Dotaz : hele, jak jste vyřešily umístění zelených růží ? Čím jste je odrazily ? V detailu hezké ( při kouknutí z metru ), na dálku není nic vidět. Na kombinaci zelená/oranžová nemám vhodné místo ( tlouklo by se to s ostatním ), vymyslela jsem si původně zelená/bílá. Nadšená nejsem.

Re: Růžové kombinace 12. čec 2011 15:11 #262855

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Nemám :)

Ovšem teda fakt mám problém, já bych to potřebovala vidět dohromady naživo :unsure:
Asi si udělám kandidátkz, postahuju fotky a budu kombinovat aspoň na monitoru ;)

No, a zelené růže FAKT nevím taky :laugh: , zatím je mám po kupě s tím, že mě něco napadne - zatím nenapadlo :blush:

Re: Růžové kombinace 15. čec 2011 04:43 #263068

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
HonzaPM: Opravdu hodně zpěvavá, krásná a vitální je růže Bratří Grimmů, má červenavé stonky a tmavé listí, mírně voní.
Violka ji, předpokládám, teď bude mít min. třetím rokem, tak by možná mohla poreferovat.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.174488

je krásná-velký plný květ, zdravá, barva velmi intenzivní a proměnlivá (oranžově červená se žlutou, tomatově červená, sytě růžová, jemně růžová).. ale k sally holmes bych jí také nedávala, mám jí teď bokem od ostatních růží..a na podzim se chystám udělat zeleninový kout..kam přijde pár těhle řvavých kousků :) k sally se mi líbí meruňkově laděné růže - plnokvěté (tak to mám já) a nebo tmavé jako burgundy ice

P9080150.JPG

P9190219.JPG
Poslední úprava: 15. čec 2011 04:48 od lanling.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, JaninkaH, helena, Daniela, Dida

Re: Růžové kombinace 15. čec 2011 05:00 #263069

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
lanling napsal:
k sally se mi líbí meruňkově laděné růže - plnokvěté (tak to mám já) a nebo tmavé jako burgundy ice

JJ, mám stejnou představu. Ale meruněk tam mám většinu, takže to nakonec vyhrála Ilmenau.

Re: Růžové kombinace 15. čec 2011 06:44 #263079

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Violko, díky. Mám Bratry Grimy zatím v květníku a taky s nima chodím a bloumám a bloudím...
Už jsem si myslel na tři různá místa, no nakonec ji dám asi na čtvrté spolu se Summer Song-em.
Jinak to (technicky - kde je místo + co je momentálně k mání) nevidím. :)
Poslední úprava: 15. čec 2011 06:45 od HonzaPM.

Re: Růžové kombinace 15. čec 2011 21:54 #263209

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Zelenou růžičku nemám, ale právě se mi moc líbí kombinace bílozelených květů hortenzie s fialkovými květy hosty a veronicastru...
DSCN2254.JPG
Následující uživatel poděkoval: Rhea, varouch, JaninkaH, helena

Re: Růžové kombinace 07. srp 2011 21:12 #265551

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Moc se mi líbí doprovod verbeny hastaty k růži CSR :kiss: :kiss: :kiss:
Vlevo ještě občas rozkvete M.I.Pereire

DSCN2536.JPG
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, JitkaU2, JaninkaH, skalnička, helena, Daniela, evai

Re: Růžové kombinace 08. srp 2011 18:12 #265613

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
mám ráda verbenu bonariensis k bílý,, růžovým, i zeleným růžím
001_2011-08-08.JPG

002_2011-08-08.JPG

nebo i sléz

028_2011-08-08.JPG

nebo i echinaceu, trávy, monardu
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Rhea, JitkaU2, helena, evai

Re: Růžové kombinace 08. srp 2011 21:02 #265653

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Prosím, prosím, poraďte mi růžové (či jiné) kombinace k mému novému John Clare-ovi. Těším se na jeho rozvolněný venkovský "FREE style" a poloplné květy... chtěla bych něco, co by mu dalo vyniknout. Barvu (odstín) zatím nevím, jen podle fotek. Ale mám děsnou chuť ho zasadit!

Re: Růžové kombinace 09. srp 2011 00:04 #265665

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jitko, já osobně sázím růže sice do trojsponu, ale většinou používám podobné barvy ( z dálky působí jako barevný flek téže barvy, z blízka, když k nim člověk přijde se liší , třeba o půl tónu ). Ve své přeplácané zahradě nemohu jinak.

Johna Clara mám vysazeného na takovém ostrůvku spolu s Lavender Lassie a Heidelinde ( nebo třeba Palmengarten Frankfurt ). V kačírku, záda jim kryje variegátní Arundo ( nebo variegátní Miscanthus ) a drobnokvětý botanický bíle kvetoucí klematis + bergenie ( červenokvětá ).
Mám tam ještě nízký keřík ( fothergilla major ) a jednu trávu, kt. se tam vůbec nehodí, ale jinde by mi zašla.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2
Moderátoři: Eva L., Květa