Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 22. zář 2011 19:13 #268836

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahoj Honzo, sem tě teda pěkně zmátla! :lol:
Kombinace Redouté - Mary - Winchester už zdárně roste, je při vstupu na terasu, ode mě nepadlo ani slůvko, že by mě nudila.
Kombinaci co hledám teď, je naopak ke vstupním dveřím, tzn. úplně z jiné strany!

Hodím sem tedy ještě svůj výplod představy.

Re: Růžové kombinace 22. zář 2011 19:19 #268837

• skalnička
  • Platinum Boarder
Už jsem sem tenhle plánek dávala x-krát, tak už tu s ním nechci moc prudit, ale pořád prostě nevím. Tady mi to zas stojí (ty růže) jak dvě řady generálů, ale vzhledem k tomu, že proti je řada buxusových koulí, tak jsem si myslela, že by mohlo být pěkné, kdyby i těch růží bylo vícero po jednom druhu.

planekadaMT.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jevgenija

Re: Růžové kombinace 23. zář 2011 05:27 #268848

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jestli mohu,... tak první co mě praštilo do oší sudý počet růží,....
A nestálo by zamyšlení dát Princeznu s MT na střídačku,... pokud je záměna že se jednou budou prorůstat jestli by to nebylo lepší,.... když je to takhle teoreticky růžová v růžové,...:)
Následující uživatel poděkoval: skalnička

Re: Růžové kombinace 23. zář 2011 06:12 #268849

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Já jestli se do toho můžu také vložit, ani jednu růži nemám, takže co do barevné kombinace nevím.
Takto se mi ta kombinace docela líbí.
Osobně bych , ale upřednostila, pokud budou růže po 3 kusech je dát do sponu, aby v budoucnu udělali jeden velký kompaktní keř. Řada se mi moc nelíbí ( ze zkušenosti)...
Sweet Haze bych nechala tak jak je ... :)
Možná se ti časem kombinace okouká, podle toho jak se mění vkus , taky jsem založená na růžovky, ale někdy je to trochu jednotvárné. Už bych se nebránila kombinaci zminované Jevgenií.
Následující uživatel poděkoval: skalnička

Re: Růžové kombinace 23. zář 2011 06:52 #268850

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Emilko jojo taky bych nechala Sweet a Mozarta jak je,...
ono je nejspíš myšleno že je to spon,.. ale jak je jedna růže na vrh a druhá dole není to viďet,...Pak by šlo udělat na vrchu vedle sebe 2x Princess a2x MT a pod ně po jedné od každé 1x Princess a 1x MT tak si to myslela viď?

Re: Růžové kombinace 23. zář 2011 06:54 #268851

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já dávám za pravdu Emilce . v řadě ne. opravdu - po třech do sponu . rozhodně ne čtyři ani dvě :) :up - i Jevgeni má pravdu - pestrost není na škodu. :up
Poslední úprava: 23. zář 2011 11:30 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: skalnička, Skokanka

Re: Růžové kombinace 24. zář 2011 19:48 #268949

• skalnička
  • Platinum Boarder
Ahoj, potřebovala bych, aby měl den pár hodin navíc, hlavně když je tak hezky jako dneska..... abych měla na všechno víc času.

Tak jsem to předělala dle Vašich rad. Jediný problém je, že záhon je rozdělený po délce jako by na půl. Takže spodní část (blíž k oblouku) je cca o 10 - 15 cm níž než ta horní. Nevadí, i tak si by ten spon šel. Jojo, jestli mě ještě něco nepopadne :whistle: třeba :evil: , tak to tak udělám... A protože Princess i MT znám jen dle fotek, uvidíme, jak to bude barevně ladit. No, hlavně musím doobjednat do počtu.

A holky díky!

planekspon.jpg
Poslední úprava: 24. zář 2011 19:49 od skalnička.

Re: Růžové kombinace 24. zář 2011 22:01 #268959

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Skalničko, nechci ti do toho kecat - MT a S.Haze mám, zasazené vedle sebe. Jejich kombinace mi ani nevadí ani mne nenadchýná ( mdlé ).
P.A.of Kent je ( jak píše Honza ) hodně barevně proměnlivá - já v ní viděla měděné a mosazné tóny. Nejsem si jejím umístěním zde jistá.

Ale hlavně - MT u mne hodně namrzá, jela od země. S.Haze nikoliv. Ptž. mají podobnou udávanou výšku, S.Haze MT hravě přeroste. Navíc, S.Haze dělá úhledný trčící keřík.
Čímž chci říct, že mám MT i teď nižší. Nikam vzhůru se jí nechce. Nevylučuji ovšem, že není podežraná.

Re: Růžové kombinace 25. zář 2011 04:50 #268961

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Skalničko,co kdybys jsi zkusila nahoru vložit nejdříve základ:místo čemeřice hned začít MT+MT+PAoK+MT+MT,řada pod tím začít MT aby tvořila trojspon s horními( MT)+PAoK+PAoK =obrácený trojspon k horní (PAoK)+MT a pak teprve zkusit dodat další prvky podle zbylého místa.Horní PAoK dát na střed mezi jehličnanem a pravým okrajem.

Re: Růžové kombinace 25. zář 2011 08:53 #269001

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Taky Ti do toho nechci kecat. ale Mozart je křovisko, u kterého rozhodně nečekej do metru. Sázela jsem ho z kraje léta mrňouse a má výhony metr a půl.
MT a SH mám, jsou to úplně rozdílné růže, nevím, já bych je tak nedala, ale co člověk to názor. K MT budu přisazovat další Tantauovky, aby se promíchaly.
To jsou tak krásný starosti... :woohoo: , kolkrát se mi o tom i zdá, když přemýšlým kam to všechno co chci (a někdy už i mám objednáno), vlastně dám.
Moderátoři: Eva L., Květa