Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Řez růží

Řez růží 22. bře 2017 19:41 #317287

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, to je super zpráva, že ti přijde pomocnice.Ať se dílo zadaří.

Láďo, potvrzuješ má pozorování. Už jsem tu psala, nejsem zkušený růžař, nebyl čas. Některé růže jsou i špatně zapěstované z hlediska tvaru. Nehnojilo se. A skvrnitost nemám. Tudíž je tam souvislost s hnojením určitě.

Řez růží 22. bře 2017 19:51 #317288

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Diky Lado.
Ano, hodnekrat jsem se docetla o spojitosti s premirou dusiku. Ja hnojim tak 2x max.3x za sezonu. Pokud tedy budu hmojit, zamerim se tedy na hnojivo s malym obsahem dusiku.
A take je pravda, ze nejvic jsou postizene ty na celodenim upalu.

Řez růží 22. bře 2017 20:07 #317289

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jojo Láďo,je to bída.Kájo,dej vědět,jak jsi dopadla.Zbyl mi Kuprikol,přemýšlela jsem,že s ním vezmu i růže,když funguje na choroby u jabloní(růžovité),mohl by i na růže,ale Láďa mě zklamal ;)
Jsem zvědavá,až se ozvou ostatní,co se ještě neprobudili ze zimního spánku :)

Řez růží 22. bře 2017 21:07 #317293

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Taky jsem ta, co se teprve probouzí :lol: , máme zahradu otevřenou od severu a je to znát, stříhat teprve budu, mám v plánu zítra začít, vypadá to všelijak, ale pučí, zlatice napučená na květ, nevím, zda nejsem zpátečník - když čtu vaše diskuze ohledně stříkání, přiznávám, že vůbec nestříkám a hnojím pouze 2x, vybírám růže zdravé, jinak vykmitnu. Na lunár já věřím hodně,kytky přesazuji hodně let podle kalendáře, včetně zubního ošetření - zásadně po úplňku, stříhání vlasů atd. - už mě to nikdo ani nevyvrací, vč. doktorů :lol: :lol: nedám se :)

Řez růží 22. bře 2017 21:23 #317295

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Tak jsem dneska dostřihala......jsem z toho smutná......kdybych většinu růží vzala sekačkou na trávu, bylo by to se stejným výsledkem a rychlejší :( ....i po zimě 2012 vypadaly ty moje holky lepší... :unsure: Jsem fakt zvědavá, jak se to bude vyvíjet a která se ještě zvetí....aspoň, že historky odolaly a ty mrňky od p. Györyho. :whistle:

Řez růží 23. bře 2017 22:14 #317320

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Tak jsem dnes začala stříhat, z řady co jsem dělala nejhorší Arábie - hrůza, nejlepší kupodivu Herkules :)
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Řez růží 24. bře 2017 09:46 #317330

• jasimmi
  • Fresh Boarder
Ženušky ako strihať ročného pilgrima a alchymistu? obe sadené minulú jar. Pilgrima som zvažovala hodne skratit, vyhnal zopár slahunov,
niektoré aj cez 2m len je riedky biedak - mladúch... Len čo s tým alchymistom? Chcela by som aby aj zakvitol tohto roku :dry:

Řez růží 24. bře 2017 10:41 #317335

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Jasi,vítej mezi námi.. :) Pokud Alchymista má zelené šlahouny, nestřihat a květů se dočkáš. Je to jednokvetoucí růže a ta kvete na loňských výhonech. :cheer: Posílám fotku toho mého pro inspiraci :whistle:

DSC02473_2017-03-24.jpg

DSC02116.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Aglaé, Vendy, jasimmi, Regina

Řez růží 24. bře 2017 13:44 #317340

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Jasimmi, nad Pilgrimem taky přemýšlím. Dělá dlouhé výhony. Už tu někdo zmiňoval, že je v tomhle směru dost nevychovatelný. Koukala jsem na něj, jak to ostříhal dědek. Ještě přidám až odjede na chalupu.

Řez růží 24. bře 2017 13:46 #317341

• jasimmi
  • Fresh Boarder
Mala som pôvodne v pláne odstrániť len namrznuté konce, ďakujem za radu :silly: p.s. je nádherný , kedy ja sa dočkám takejto záplavy kvetov.. :blink:
Moderátoři: Eva L., Květa