Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Odpovědět k tématu: Den Otevřených Dveří 2010

Jméno
Subjekt
Boardcode
B) :( :) :laugh: :cheer: ;) :P :angry: :unsure: :ohmy: :huh: :dry: :lol: :sick: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :up :S :evil: :whistle: :down
Zpráva
Zvětšit /  Zmenšit

Topic History of: Den Otevřených Dveří 2010

Zobrazit nejstarší 10 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)
12. čen 2011 22:59 #258618

Květa

Avatar uživatele Květa

to je krásná srovnávačka.
njn, chybí tam ty dvouleté zvonky "v čele"

a loni už bylo po pivůních, byly odkvetlé ( zřejmě )

GdAmour je mohutnější, je to jasné. Jen ( mi připadá ), že má letos kratší palice květů ( možná suchem )
12. čen 2011 22:49 #258616

HonzaPM

Avatar uživatele HonzaPM

Rhea napsal:
Ahoj, před chvílí jsme se s dcerou vrátily, bylo to super :woohoo: . Obdivuji Dreslu, jejího muže a všechny, kteří se na plnění jéjí krásné vize spluúčastní.
Dresle ještě velké poděkování, za to jak se každému snažila věnovat. Byl to pro ni i její skvadru hodně náročný den, díky moc.
Viděla jsem Emilku a snad i Květu, mněla-li slamněný kloubouk

A malá ochutnávka následuje

Tož letos takhle, Květo
P1940551.JPG

P1940550.JPG
Přílohy:
15. čec 2010 10:46 #12584

dresla

Avatar uživatele dresla

KAV mám na poli.
Kronprinzessin Victoria by snad neměl být problém v Německu koupit.
14. čec 2010 13:31 #12509

Lili

Avatar uživatele

Ahoj Dreslo, bělokvětý sport SdlM se žlutavým nádechem ve středu, jinak zcela srovnatelný co do tvaru květu, celého keře i vzrůstnosti se jmenuje "Kronprincessin Viktoria".

Je ještě jedna hustě plná bílá růže s lehounkým smetanovým nádechem zhruba ze stejného období a velmi podobného jména: čajohybrid "Kaiserin Augusta Viktoria" - tak pokud po bílém Malmaisonu budeš pátrat tak pozor na možnou záměnu jmen či odrůd ve školkách.
03. čec 2010 12:37 #11296

dresla

Avatar uživatele dresla

Lili, díky, taky jsem se chtěla zeptat na víc věcí a zapomněla. Třeba určení Demokracie (nikdy jsem ji naživo neviděla a moje "Sympathie" je jí hodně podobná:P ) A vyrojily se další otázky, jak detailně procházím čtverce kvůli focení. Dám je sem www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...catid=2&id=4893#5285
Celsiana roste na poli taky, květy jak lívance, až na vzpřímený vzrůst hodně podobná Amelii. Zatím se tu netváří jako výškový rekordman.
S Bullatou asi nezbyde nic jiného, než ji objednat mimo ČR.
Lili, jak jsi jmenovala bělokvětou Souvenir de la Malm.?

Celsiana
Přílohy:
02. čec 2010 10:00 #11229

Lili

Avatar uživatele

Ahoj Dreslo, ahoj děvčata, tak jsem se (jsme se :P ) konečně dostala k počítači. Den OD by báječný, škoda, že jsem si ho nemohla užít podle svých představ a všechno si prohlédnout, profotit a prodiskutovat. Měla jsem tu totiž na návštěve dávnou kamarádku z Plzně, dnes už skoro kanaďanku, pro kterou bylo nutné zajistit "kulturně růžový" program. A protože ona je sice nadšená růžařka, ale jako jediné správné růže uznává čajohybridy s velikánskými poupaty. Takže jsem vše musela nějak skloubit podle pravidla o vlku a koze.
U Dresly jsme se zdrželi jenom krátce a chvátali rovnou do Lidic. Pevně věřím, že si to u Dresly ještě vychutnám v klidu. Určitě to stojí za podrobnou prohlídku, protože to je unikátní projekt, hodný ambicí Gertrudy Jekyll. Umím si představit až to jednou naroste jak se zahrada vyloupne do krásy. To tedy opravdu bude stát za to. Tedy závidím jí ten prostor, ale ani trochu jí nezávidím tu práci. Takový úchvatný projekt potřebuje nekonečně energie, lásky a té správné posedlosti růžemi a to Dresla má v dostatečné míře.
Dreslo smekám před tebou.

P.S. Musím se omluvit za tu Celinu. Nějak se mi v tom vedru a po několikadenní růžovém maratonu přihřály mozkové závity. Ty si mluvila o Celině a my jsme všichni jásali jaká krásná a obrovská byla v Častolovicích na zdi. Ale zaměnili jsme Celinu za Celsianu. Zkrátka: "Ty o voze, my o koze". Teprve po cestě zpátky nám to došlo. Takže Celina v Častolovicích není.
S tou Proliferou de R. to barevně není úplně jasné, někdo jí má sytě růžovou, někdo téměř bílou (Beales, Loubert,..), ale ta malovaná Redouteho je sladce růžová www.apictureofroses.com/cms/colour/pink.htm . Ale má tam prolifer několik.
Jo a je tam i malovaná Bullata s tím velikým pokrouceným olistěním. Nemám jí, pár let už jí sháním, ale je to "úzký profil". Musí mít ten správný veliký šťavnatý "špenátový" list. Koukni semhle a porovnej to s tou tvojí: www.sparrownest.se/Centifolia.htm a ještě jsem si dovolila ukrást z japonského webu foto mladého rašícího listu:
Přílohy:
29. čen 2010 11:48 #10917

dresla

Avatar uživatele dresla

HeloF, ahááá, tak příště se neboj přihlásit.

Zuřivý fotograf byl skutečně pan dr. Žlebčík.

Přes léto jsem většinou doma, protože očkuju. Jen na prvních 14 dní v srpnu mám program.
Pokud budete mít cestu kolem, klidně se stavte (na historické jednoukvetoucí už ale moc času nezbývá), ráda vás uvidím. Dejte předem vědět mailem, abychom se domluvily a byla jsem opravdu doma.
29. čen 2010 11:40 #10914

dresla

Avatar uživatele dresla

hana.johana wrote:
a dalšímu nevoněla vůbec, prý to nebyla vůbec vůně, ale.......

:laugh: :laugh: :laugh:
Tak to jsem mohla být já. To víš rypáku uvyklému vůni starých růží, jen tak něco moderního nevoní.:laugh:
29. čen 2010 11:17 #10912

dresla

Avatar uživatele dresla

Emilka wrote:
nechápu proč je Dresla chtěla nacpat do Baby boxu.

Ty dvě už ve slabých chvilkách kooperují se stárnoucími rodiči (s vidinou výdělku - samozřejmě:woohoo: ), mrňata-prudiči byli zavření doma.
29. čen 2010 00:09 #10893

Květa

Avatar uživatele Květa

Lenko, seznam byl můj nejblbější nápad dne. Mělo mi docvaknout, že na probírku nebude čas. Dostaly jsme se pouze k růžím začínajícím písmenem B :laugh: , nějaké další jsem pak dohledala sama.
No, přece jen, pokrátila jsem.

Varouchu, o nic zásadního ( :laugh: ) jste nepřišly. Jen jsem sdělovala, že Zelenokvětou mám od podzimu 08, letos má cca metr a dělá úzký keřík. Jakou bude mít "konečnou" výšku se mi doposud z Dresly nepovedlo vytáhnout.
A že je krásná.

Rheo, naprosto upřímně se přiznávám - pamatuju si (málem) kdekterou kytku, kt. roste na cizí zahradě, ale lidi, to je špaténka. Ani jsem se pořádně nekoukala, kdo mi pomáhá lovit klóbrc - jediná moje starost byla, aby z něj nebyl Klobouk ve křoví.
Příště to napravíme, jo ?

Šíš, jen doufám, že mne nikdo na fotce nezachytil - zveřejnění by mi nebylo příjemné. :woohoo: