Gabreto, znám to, před pár lety jsem měla velké problémy se zády a dva roky jsem se mohla jen dívat, jak zahrada zarůstá a přerůstá, jiné rostliny zase zcela byly vytlačeny...partner a dva synové se sami nijak nesnažili a o všechno si říkat

No a nakonec jsem zjistila, že ač ze zahrady záda bolí velice často, je to pro mě ta nejlepší rehabilitace i relaxace, zatnu zuby a dělám, že nic

Naučila jsem se i říct si o těžší práce a on nakonec vždy některý z nich jde, vykope jámu, přehází kompost, poryje. Jen se musí přesně zadat úkol - např. - vykopej jámu 50 cm v průměru, 30cm hlubokou zde, nejlépe zatlouci v daném místě kolík, až se dotyčnému zrovna bude chtít, tento záhon zrýt na hloubku rýče - označit daný záhon třeba převráceným kbelíkem, až se dotyčnému zrovna bude chtít, přeházej kompost odsud sem.....nikdy nesmím požadovat dvě věci najednou

a chválit a chválit.....
V té stinné malé zahradě by se ale dalo udělat osázení se stíno a vlhkomilnými, které by tolik práce, jako tahle nádhera růžová, nedalo. I to by mohlo být kouzelné, i když jiné. Vrbka, nějaký rododendron, kapradiny, hosty, astilbe atd.....už to vidím....