Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Re: Vaše zahrady 16. kvě 2011 09:32 #253707

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Ber to tak, že alespoň ladíte a barva je to příjemná. Hůř je tam kde se sousedi předhánějí a barvy jsou jako pěst na oko. Pak se ani nedá fotit protože to neladí (já si kolikrát říkám, že to za totáče v tomhle bylo lepší, barvy byly nenápadné, než když se teď bijou)

Jinak plochu (obhospodařovanou) máme podobnou já mámm většinu za potokem a to je divočina a chráněné území.
Poslední úprava: 16. kvě 2011 09:35 od jaja99.
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 16. kvě 2011 11:04 #253733

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Loro, překonej všechna počáteční úskalí a vydrž. S tou vyhrábnutou tůní, při rozměrech vaší zahrady spíše rybníčkem, to je výborný nápad! To je můj nesplněný sen, mám tu jen takovou betonovou pidi nádrž, ale když tam najdu žabky, tak to je radosti. Tak spoj příjemné s užitečným. Jinak já si na ty hrubé práce(kopání děr při zakládání zahrady také pozvala "odborníky". Keře zasadili moc k plotu. Ty jediné jsem nechala na nich. Když jsem to viděla, tak jsem chodila za nimi a přesně říkala co kde chci. A nyní, když jsem poznala tady na webu tolik krásných zahrad a růží, nastala druhá etapa osazování zahrady a zase s pomocníkem, tentokrát synem. Bez pomoci bych ty díry již nezvládla.(Nebo ano, ale do poslední by mě položili :( . Stejně při Tvém zájmu o zahradu začneš sama tvořit, přesazovat a vysazovat nově objevené lahůdky. Máš recht, že ti základ udělali zahradníci. Na zahradě se ještě nadřeš dost a dost.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: loro

Re: Vaše zahrady 16. kvě 2011 19:00 #253794

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Lenpel, váš domek s terasou mi připomněl domek a zahradu IF z Livu, nevím jestli jsi tam v té době "chodila" . Tak mě jen napadlo, že by ses nemusela obávat ani vyšších stromků či keřů v terásce....a jestli neznáš, zde je odkaz forum.living.cz/viewtopic.php?f=154&t=15...sk=t&sd=a&start=2752 a ještě minimálně na stránce následující. Rozloha zahrady okolo 600m2, se mi líbí i osázení travinami :up

A to, že se po vás sousedi opičili, bych brala jako poklonu, že se váš dům líbí :woohoo:
Poslední úprava: 16. kvě 2011 19:02 od danah.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: lenpel

Re: Vaše zahrady 16. kvě 2011 19:12 #253797

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
danah díky If to má moc krásné,
:up
Ono pak v sezoně to je je taky rozbujelé, měla sem tam tři jehličnany které šli poměrně do šířky a začaly omezovat ostatní tak šly,.... rostly neúměrně ostatnímu. Já pořád se hodně vysokému bráním,.... a to z důvodu dohledu na hřiště co tam maji děti a taky tam mám sezení na kávu pro dva ze šicího stroje a když se tam dá sedět je na západ tak by vyšší rostliny bránily výhledu do zahrady.Zatím tahnu jen zimolez, přes sezonu naroste více jedna růže a z druhé strany je vyšší šeřík,...:)
Ale if úžasná inspirace,... díky trávy jsou krásný, já mám nějaké dané v ostatní výsadbě, ale doufám že ještě rošířím,... no jo se musí postupně,...
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 16. kvě 2011 19:56 #253815

• danah
  • Platinum Boarder
Jasně, dokud jsou děti malé, potřebuješ je mít na dohled, ale určitě přijde doba, kdy uvítáš odclonění od pohledů zvenčí...od sousedů, průhledy na zahradu samozřejmě jsou vítané...ale že je to tak podobně situované?

A něco od nás - starší foto

DSCF1587.JPG

DSC03136.jpg

Letos je to horší

DSCF7472.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Emilka, HonzaPM, Rhea, Lenka, jaja99, Kaja, Dany, lenpel, ROMANA a tento uživatel má 8 dalších poděkování

Re: Vaše zahrady 17. kvě 2011 09:10 #253885

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Danah, (nejen) zákoutí s liliemi nemá chybu. :up

Zdenko, zajímalo by mě, jestli jsi koukala na spodek tvé sochy Božky, jestli tam dole nakonec je nějaký nápis?
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 17. kvě 2011 09:23 #253889

• danah
  • Platinum Boarder
Honzo, díky, letos lilie nebudou :down
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 17. kvě 2011 10:56 #253901

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
HonzaPM napsal:
Danah, (nejen) zákoutí s liliemi nemá chybu. :up

Zdenko, zajímalo by mě, jestli jsi koukala na spodek tvé sochy Božky, jestli tam dole nakonec je nějaký nápis?

... sem měla? Že bych byla zapomněla ... tak to napravím. Jinak Honzíku z tvé zásilky ... tráva nezmrzla, kohoutky rostou, echinacea má takový vláseček - že by se teprve probouzela? A semínka - je tam kobereček, zatím nepoznám, zda kohoutky, plevel nebo něco z minula ...
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 17. kvě 2011 12:03 #253908

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Danah, takhle jsem si představovala, že jednou bude vypadat moje zahrada na chalupě. Je to nádhera :up .

Jenže už jsem pochopila, že se toho nikdy nedočkám. Zatím mě totiž nenapadlo, jak přijít k těm milionům, které by byly třeba na opravu rozlehlé zříceniny :down
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah

Re: Vaše zahrady 17. kvě 2011 12:12 #253910

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Dano krásné a to tvoje okno, to mě vždycky dostane
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah
Moderátoři: Eva L., Květa