Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 19. dub 2012 22:56 #278119

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
cornus canadensis - kdysi jsem načítala, že chce pro kvetení chladno. Dokonce tam byly stupně - už tomu nevím hlavu/patu, ale říkala jsem si - to u nás opravdu nemůže vyjít, moc teplo.
Mně první ( ten od tebe JanoV ) úplně odešel, neujmul se. Časně po zasazení bylo hodně přes 30 st. Pak jsem si koupila další u Krulichů ( ? ), řídce se mi tam pomalu rozrůstá. Nevadí/ nenadchne.
Jano, trochu jílu bych zkusila.

Cercisy - JanoV, C. sin. mi odešel úplně ( při těch - 24.st. ), Forrest Pansy jede každoročně od země, nekvete, na nic. Koukala jsem na ni včera, asi je tam živý na bázi pupínek. Ach jo.
Tím, jak jsem ji nucená každoročně řezat - i přesto, že stříknu fungicid několikrát ročně - zbytek po postřiku růží - má houbu, opravdu je na ni citlivá.

Cornusy od Jirků už dávno nemám. Semenáčky - mají cca 1,2 - 1,6 ( Milky Way ) výšku, už by teda mohly dělat květní poupata... ne.

Nové mám : Kreutzdame www.nrk.no/hage/?action=Plant&plantId=85 a Claudia www.esveld.nl/htmldiaen/c/cokcla.php
( měli pouze bílé )
Poslední úprava: 20. dub 2012 00:10 od Květa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 20. dub 2012 07:09 #278128

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Květo, tak aniž bych to tušila, má cornus can. to nejchladnější místo na zahradě (čistý sever, hned u domu). Hlínu mám těžkou dost. Bohužel je současně totálně stíněn obrovským buxusem - tím si vysvětluji tu neochotu kvést. Ze začátku první 2-3 roky kvetl ochotněji, může to být i tím, že v téhle části zahrady nehnojím.

To, že semenáčky cornusů nekvetou je smutné, ale dělají to např. i semenáčky kanadských borůvek - začnou plodit až po víc jak 5 letech. Tak snad se již brzy taky dočkáte.

Ad cercisy - Forest pansy si předloni zasadil soused a také ho má v předzahrádce Kastner, tak kouknu, jak jim letos přežily.

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 20. dub 2012 19:54 #278166

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
U mě - cornusy floridy letos moc nepokvetou, kousy vypadaj, že by mohly. Milky Way má docela dost poupátek, pak je tam ještě jedna noname kousa s jedním poupětem.

Na Cercis jsem nějak zapomněla, ale vypadá, že pokvete. Je to teda takovej záprtek cca 80cm vysokej, ale překvapivě asi letos tolik neomrznul, což mě překvapuje, je vystrčenej k silnici, žádný chráněný místo. Je to Forrest Pansy, jestli fakt vykvete, tak ho vyfotím.

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 21. dub 2012 21:00 #278195

• Květa
  • Moderator
Varouchu... se máš :woohoo: . Že bych změnila místo bydliště ?

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 03. kvě 2012 10:56 #278534

• varouch
  • Platinum Boarder
Květo on to takovej zázrak není, špičky omrzly jako loni i předloni, ale vazne pokvete.

Celkový poutek:
P1050947_s.JPG

Kvítky jsou ještě zabalené
P1050953_s.JPG
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 03. kvě 2012 18:11 #278540

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
cornus kousa od Květky poprvé pokvete!!!!B)

017_2012-05-03.JPG

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 04. kvě 2012 20:25 #278562

• varouch
  • Platinum Boarder
Tak já jdu taky s kousou do mlýna. Loni jsem koupila anonymní kultivar a letos na něm bude jeden květ. Asi bych se s ním nijak neprsila, kdyby nebyl.. divnej. On má totiž šest listenů. Šacuju to na nějakou anomálii a standardně bude mít klasický čtyři, jako dvojitej zatím nevypadá. Nebo že by to byl nuttallii? Škoda, že je na celým keříku jen jeden. :huh:

P1050998_s.JPG
Poslední úprava: 04. kvě 2012 20:36 od varouch.

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 05. kvě 2012 12:27 #278569

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jana V. napsal:
Ad cercisy - Forest pansy si předloni zasadil soused a také ho má v předzahrádce Kastner, tak kouknu, jak jim letos přežily.

Tak u kastnera jsem ještě nebyla, ale sousedova F. Pansy, která měla cca 1,5m (1 proutek), když jí předloni sázeli, má nyní cca 2,2m, celkem z hlavního kmene cca 5 větví, a pěkně kvete a raší. Pouze posledních cca 20cm na koncích větviček je suchých. Má ji zasazenu v předzahrádce otočené na sever. myslím, že to jí zachránilo, protože nebyla zřejmě před těmi valikonočními mrazíky napučelá.

Moje cercis can. má 8 květů :angry: , ale jinak začíná rašit na většině větví, tak snad to bude dobrý.

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 10. kvě 2012 08:21 #278751

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
Cercis canadensis

cerciscanadensis.jpg

mám strom druhým rokem. Kvete krásně, nyní olisťuje. Pár větviček je bez květů a listů-buď mráz, nebo sucho.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, mišpule

Re: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 13. kvě 2012 23:24 #278891

• Květa
  • Moderator
Martine, ta je úžasná. Chjo, se snad přestěhuju. :lol:

Jano, nebo k vám, resp. k sousedovi ..;)

Díky za zprávu. Moje, no...
nepokvete
někt. větve jsou ( asi dvě ) mrtvé, další raší skoro v metru. Přece jen - přes ten naprosto katastrofální průběh zimy, kt. se podepsal na mnohém, na čem jsem neočekávala, že by mohl, nedosáhli jsme u nás tak nízkých teplot jako v minulých létech. A ty dva st. o kt. jsme měli mírněji jsou znát ( na něčem )... Např. mi letos pučí dubolístka až z vrcholu, v min. letech z pod země.
Moderátoři: Eva L., Květa