Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsadba ve smíšených záhonech

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:40 #20456

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Janinko s tím Pilgrimem je to těžké, pozor na něj. Osobně ho mám moc ráda, ale jeho žlutá se mění podle počasí.
DSCN7194.JPG
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:43 #20457

• kaja
jj- a trojúhelníky jsem taky v přírodě níkdy neviděla- prostě vyšší dozadu a nižší dopředu. jak správně podotýká Honza- pokud to není několika hektarový park, tak tam nic nenamudruju. sadila jsem tak jak jsem kupovala a na přesazování už nemám síly. nezdá se mi ovšem , že by to barvama bylo na závadu . růže jsou krásné a pestré.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:45 #20458

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Emilko, mooc hezká fotka.
Zrovna jsem koukal, jak to Pilgrimovi sluší mezi bílými růžemi (WC, i když listí je jiné).
Možná by byl tuze pěkný s Claire Austin, ale nemám ji nakoukanou.
Jeden jeho dlouhý výhon se sklonil ke žluté Charlotte a to teda není pěkné vůbec.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:48 #20459

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Já jsem na kombinace břídil :P , Mimojiné vedle Pilgrima je WC, ale nějak chybí na fotce...:laugh: Nějak mě ta kombinace nenadlchla, protože moje WC je dorůžova a letos extrémě.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 13:49 #20460

• kaja
no Emilko vidíš sama, že je to krásné- mimo to se mi Pilgrim jeví teplý . je to žlutá - i když ne do oranžova je sluníčková. neumím přeposlat s HM F obrázek , ale ten Atonio Motta se mi tam líbí nejvíce. má růže nahusto , barvy neřeší , ale je to nádhera. je fakt , že třeba žlutou tam má s oranžovou , ale na jiné fotce klidně s fialovou

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 14:13 #20462

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Jo jo fotky Antonio Motta se mi taky moc libi, taky libi se mi že ruže nahusto a jeho barevny chaos je užasny.:) www.ameroses.com/rose_pages/garden.html

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 14:17 #20463

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no Jevgeni a nevadí to , že? aspoň moje cítění to neuráží. já bych chtěla tak bujnou zahradu jak má on.objednala jsem si Rapsody Blue. nevíte někdo kolik naroste ? nemohu to nikde najít.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 14:18 #20464

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
kaja wrote:
no Emilko vidíš sama, že je to krásné- mimo to se mi Pilgrim jeví teplý . je to žlutá - i když ne do oranžova je sluníčková. neumím přeposlat s HM F obrázek , ale ten Atonio Motta se mi tam líbí nejvíce. má růže nahusto , barvy neřeší , ale je to nádhera. je fakt , že třeba žlutou tam má s oranžovou , ale na jiné fotce klidně s fialovou

Žlutá, stejně jako růžová i fialová může být podle odstínu teplá i studená :D, takže to kombinovat jde. Nehledě k tomu, že mohou dávat i barvy kontrastní (třeba modrá - studená k oranžové - teplé).
Ono v podstatě jde kombinovat cokoliv s čímkoliv, ale pak už záleží na vkusu pěstitel a vkusu prohlížejícího.

Že se něco nelíbí mě, neznamená, že se to nelíbí někomu jinému :)
A to, jak udělám záhon já, jinému přijde třeba nudný. Takže neříkám - není to hezké, ale nelíbí se MI to :) (mmch, ona pivoňka, se mi právě nelíbí, stejně jako třeba Gloria Dei ;) )

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 14:23 #20465

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Amazonko a víš , že Gloria Dei neladí ani mi? na ní mi kombinace barev taky vadí. a ještě- všechny barvy dokáže sjednotit nebo rozdělit bílá. tak je dobré mezi ostatní sem tam nějakou prsknout. Jevgeni - díky za krásnou prohlížečku. to já tak s počítačem neumím.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 21. říj 2010 14:31 #20466

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Kaja wrote:
no Jevgeni a nevadí to , že? aspoň moje cítění to neuráží. já bych chtěla tak bujnou zahradu jak má on.objednala jsem si Rapsody Blue. nevíte někdo kolik naroste ? nemohu to nikde najít.

www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.24115.1 Rhapsody tuna :)
Moderátoři: Eva L., Květa