Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Re: Výsevy 25. bře 2011 12:15 #248256

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
JJ, já také, mám tu pár pytlíčků na pozdější setí.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Výsevy 25. bře 2011 12:21 #248257

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JJ, to mě taky zaujalo. Já tedy všechno nepikýruju, ale u něčeho to jinak nejde. Každopádně, na výsevní misky mám místo na teple a světle, na PETky mám místo jen v polostínu (severní okno) a v zimě. Takže asi spíš budu dál vysévat do misek, ale pak vezmu kus prorostlého substrátu se sazeničkami a šupnu do kelímku (ve 4dětné domácnosti jich mám fakt nadbytek)/PETky, bez piplání po jednom. Ještě jsou dobré kelímky z krabic do mlíka, v těch mám rajčata :)

Re: Výsevy 02. dub 2011 09:48 #248806

• Emilka
  • Platinum Boarder
Jájo, ty jsi psala, že máš vyseté česenky. U mne na záhoně už lezou ( jenom nevím jestli jsou to lonská semena nebo už předlonská,ýže) a doma v teploučku se jim vůbec nechce a to byly celou zimu na chalupě kde se netopí a tudíž mrzne :( . Asi je už vyhodímnebo přehodím na záhon, at si dělají co chtějí tam.
Jinak už mi vylezla všechna semínka od Seva Seed , takže u mne 100% spokojenost, některým to trvalo trochu déle, jedinou vadouje, že neklíčí rovnoměrně, některé mají už 2 pravé lístky a některé teprve vylézají.
Dnesku jdu sázet šantu do záhonu, mám takové zbytky, co se mi nechtělo pikýrovat, tak to zkusím, doma by stejně zašly.
Jájo, já jsem letos objednala u Krulichů všechny druhy šanty co měli, snad dorazí. Dobrá zpráva je, že výsevem se krásně množí, je s tím piplačka, ale množení je několikanásobné. U mne bude taky šanta hrát prim, je nezničitelná a krásná.
Topolovky jsou umořila uplně :sick: Nerozdýchala to snad ani jedna. Bude druhý pokus.

Re: Výsevy 02. dub 2011 10:08 #248809

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Česneky mám stále venku v míse, a zatím nic, semena prý mají přemrznout, ta snad dobře .-)
Šanty se mi přesévají rovnou v záhonu, najdu je až ve stádiu solidních rostlinek, taky se hezky zakoření i ze zahřížené větvičky,. Já mám šanty dvě jednu větší a druhou drobnou, zádné kultivary (jména jsem neznala myslím, že obě jsou dárek). Takže omladina bude asi mix a životaschopný :-)

Re: Výsevy 02. dub 2011 10:58 #248810

• amazonka01
  • Administrator
Emilka napsal:
Jinak už mi vylezla všechna semínka od Seva Seed , takže u mne 100% spokojenost, některým to trvalo trochu déle, jedinou vadouje, že neklíčí rovnoměrně, některé mají už 2 pravé lístky a některé teprve vylézají.

Počkej, myslíš opravdu Seva Seed? Já totiž nadávala na Salta Seeds, se "Sevou" mám zkušenosti dobré :)

Jinak šanta se mi objevila taky, a raší mi (jak jsem psala jinam) růžově :D, mám jakousi od Krulichů, počkám, jak se bude chovat jako trs, a když tak jí namnožím, dík za typ, že se dobře vysévá.

Jinak mě překvapil rozdíl mezi orlíčky. Kdysi jsem vysévala skalkové, ty vylezly za pár dní. Ty vysoké klíčí klidně měsíc, nebýt toho, že jsem je měla na půlce s něčím jiným a to už vyklíčilo, tak jsem je vyhodila.

Re: Výsevy 02. dub 2011 11:03 #248811

• jaja99
  • Platinum Boarder
Amazonko vysoké je nejlepší nechat na přírodě .-), mám spoustu sazeniček od růžové přes vínovou do fialové, takže pokud bys měla zájem o množství a ne o přesné kultivary jsem Ti k dispozici .-). Myslí maggi už jsem posílala, ani nevím jak se jí ujaly .-).

Re: Výsevy 02. dub 2011 11:17 #248812

• amazonka01
  • Administrator
Já je tu mám taky, asi teda všechny modré (aspoň co jsem viděla kvést v džungli, když jsme se nastěhovali), takže až zhodnotím, jak jsem zaorlíčkovaná, tak se ozvu. Ale tohle byl nějaký spešl od Basika, kvete nahoru (ne do strany) a je bordový (a nevím, kam jsem ho zasadila :D, jako obyčejně). Tak jsem si v létě sebrala pár semínek a že si ho vyseju, měly celkem smůlu, napřed mi je děti vysypaly, pak jsem je uklidila a nemohla najít, vysypala se mi do nich rudbekie...nakonec vylezly asi všechny, co jsem vysela ;) (po té, co jsem je už oplakala)

Re: Výsevy 02. dub 2011 12:11 #248814

• jaja99
  • Platinum Boarder
Ony se pak stejně přesejou a začíná genetický koktail :-) to je pak teprve zajímavé, já do toho mixu loni koupila jeden krásný bílý takže letos budou semenáčky ještě zajímavější :-)

Re: Výsevy 02. dub 2011 14:20 #248816

• amazonka01
  • Administrator
jj, bílý mám semínka, momentálně nic nedělají ;)

Re: Výsevy 02. dub 2011 18:57 #248823

• Emilka
  • Platinum Boarder
amazonka01 napsal:
Emilka napsal:

Počkej, myslíš opravdu Seva Seed? Já totiž nadávala na Salta Seeds, se "Sevou" mám zkušenosti dobré :)

Jinak šanta se mi objevila taky, a raší mi (jak jsem psala jinam) růžově :D, mám jakousi od Krulichů, počkám, jak se bude chovat jako trs, a když tak jí namnožím, dík za typ, že se dobře vysévá.

Jinak mě překvapil rozdíl mezi orlíčky. Kdysi jsem vysévala skalkové, ty vylezly za pár dní. Ty vysoké klíčí klidně měsíc, nebýt toho, že jsem je měla na půlce s něčím jiným a to už vyklíčilo, tak jsem je vyhodila.

Amazonko, jsem já to popleta :blush: :blush: :blush: :blush: Se tedy omlouvám. Já celou dobu melu o Seva seed :whistle: :whistle:
Moderátoři: Eva L., Květa