Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Výsevy 13. úno 2016 21:09 #303349

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Petunky a lobelky už mám taky venku, kupodivu, nečekala jsem, že tak rychle vyklíčí, zítra je tedy lehce zasypu substrátem.. ujetá jsem na ostrožky a zvonky ale ani jedno není po 14 dnech venku.. ani řebříček a kniphophila a řetězovky.. asi se zas někde stala chyba :(
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Výsevy 13. úno 2016 21:27 #303356

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mě také různé rostliny klíčí,ale zvonky a ostrožky ani ťuk. ;)

Výsevy 14. úno 2016 08:41 #303359

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jj, surfinky, osteospermum a mathiola jsou taky venku, zatím nelezou hledíky, ale byly v těch obalovaných osivech, tak možná proto.
Já zatím zasela jenom to, co se musí sít opravdu co nejdřív. Loni jsem zjistila,že vysévat všechno brzy není dobré, hrozně se to pak vytahuje a já nemám skleník vytápěný, abych to tam pak mohla přenést. A protože doma už byly všechny použitelný místa nacpaný, nemohla jsem to pak ve výsledku ani přesazovat do většího a něco už nebylo možné ani přepikýrovat :dry: .
Takže letos plánuju opravdu jet postupně a hlavně to, co může být zaseto do nevytápěného skleníku, zasít tam a ne doma...
Chystám se ve skleníku udělat "teplý" záhonek. Mám ve skleníku vyvýšené záhony, vyberu část hlíny, na dno dám čerstvý hnůj ( nejlépe ještě kouřící :P ) a na to zas hlínu. Obeženu to něčím, aby se na to dalo přiklopit kus plexiskla a tak si vlastně udělám ve skleníku minipařeniště ;)

Včera jsem dala do heřmánku naložit další várku paprik ( sladké beraní rohy ;) ) a dneska to plánuju zasít.

Výsevy 04. bře 2016 07:57 #303962

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Včera jsem se konečně dostala k tomu pikýrování paprik setých 6.2. Už to bylo skoro pozdě, chtělo to tak o týden dřív, už byly docela vytáhlé. Papriky seté o týden později už by to potřebovaly taky, ale došel mi nachystaný substrát a musím si nachystat "ohřát" další. Míchala jsem si svůj z kompostu, rašeliny, písku a perlitu.
Ve skleníku už mám 10 dní vyseté kedlubny, brokolici a saláty, ale moc se jim nechce. Není vytápěný, je tam v noci přeci jen zima. Ale snad už bude lépe, chystám se příští týden vyset do skleníku už i otužilejší letničky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Výsevy 04. bře 2016 11:03 #303965

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Jano, skleník by se mi moc líbil, ale kam ho chci dát, tam mám zákaz od ženy a tam kam se vejde, je málo slunce a za pár let to bude stínit sousedova třešeň, tak budu ještě otravovat a bojovat, třeba si ho prosadím, J.

Výsevy 04. bře 2016 11:06 #303966

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Aspoň bys ho nemusel v létě stínit. Záleží na tom, kdy a kolik tam jde sluníčka. Skleník celodenně na slunci není žádná výhra

Výsevy 04. bře 2016 11:23 #303969

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Ivi, právě že v létě, kdy to není třeba, by na něj slunce pralo z výšky, ale na jaře a na podzim, kdy je slunce nízko, by byl stíněnej domem a střešní, jak s rád říkám, J.

Výsevy 04. bře 2016 18:53 #303984

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Tak to je nešikovné. A střešně se říká u nás :laugh:

Výsevy 04. bře 2016 19:23 #303985

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Tak ostrožky už mam venku, ale co teď s tím? Nemám s výsevem žádné zkušenosti :sick: jak poznám, že je čas to rozsadit? Teď je asi ještě brzo, že? Ale nějak se to táhne....tohle nedopadne dobře. :dry:

IMG_20160304_191828.jpg

Výsevy 04. bře 2016 20:38 #303986

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jarko, má se pikýrovat, až je vidět první pravý lístek ( papriky se můžou i dřív).
Následující uživatel poděkoval: Jarka
Moderátoři: Eva L., Květa