V sobotu jsem dělala další várku výsevů. Dle lunárního kaledáře na to byl ideální čas. Když už jsem ho dostala, tak se toho občas snažím držet ( když mi to zrovna vyhovuje

).
Zasila jsem všechny rajčata a také letničky. Dneska jsem objevila, že lezou první semínka ven

- lobularia maritima ( překlady se liší, někdy je uváděná jako tařicovka, někdy tařička). Je to ze semínek z Lidlu, pytlíčky po 4,90 Kč a kolik z nich bude radosti

. Taky první šalvěje ze semínek z AEV-VS už se klubou. Mám je na parapetu na okně a tam, kde tác přesahuje jakoby nad topení, už se klubou první. Evidentně se jim ta vyšší teplota líbí

.
Plácla jsm se přes kapsu a koupila výsevní substrát od Gramofloru a zatím nic neplesniví ( také jsem pro jistotu první zálivku udělala hypermanganovou vodou). Uvidíme dál.
Koupila jsem si totiž minulý týden muškáty v mustipacku v Baumaxu a ejhle, substrát vesele plesniví a ani Previcur zatím nebyl moc platnej. Takže to vypadá, že jsem vyhodila oknem 149,- Kč

. Navíc to vypadá, že jsem si s nimi přitáhla domů nějakou savou havěť, takže dost zuřím

.