Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Lilie II

Re: Lilie II 13. bře 2011 13:33 #247613

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Tak jsem dnes zasadila většinu lilií do květníků, z Martagonu jsou tedy úžasné :up a udělala si popisky a že označím i ty co jsem sázela napodzim B), ha mám jich o květník víc než jsem počítala, takže žádné popisky se nekonají a bude překvápko. Ještě mi chyběly nádoby takže po neděli budu pokračovat a to jich nemám tolik, jak jste tu některé psaly :laugh:. Budu potřebovat ještě 75 substrátu jinak mi nezbyde do truhlíků .
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 13. bře 2011 22:09 #247651

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Prosím pěkně, letos poprvé dávám lilie do nádob, v záhonech mi je žerou hryzci - zkušenosti s liliema minimální, tak bych potřebovala poradit, jestli jsem neudělala nějakou pitomost. Našla jsem obrovskou dřevěnou díži, na dno dala asi 20 cm šutrů jako drenáž, pak vrstvu víceméně čistého písku (cca 10-15 cm?), pak asi 20 cm listovky s písčitou zeminou (nakopala pod lípou), po výsadbě můžu ještě trochu přisypat - mám ještě tak 10 cm k okraji nádoby. Všechno je to takové jemně vlhké, nakopané venku. Zítra chci sázet, tak co teď? Stačí ta drenáž takhle, nebo mám ještě jednotlivé cibule něčím podsypávat? Nepřehnala jsem to s tou listovkou - nemám to ještě něčím domíchat? A co zalévat po výsadbě - ano/ne? Nádoba stojí pod přesahem střechy, při největším slejváku tam jen trochu cákne, jinak nic. A pak si ještě lámu hlavu, čím tu nádobu osázet - nějakou suchomilnou sluncemilnou půdopokryvkou, pokud možno dlouhokvetoucí - co dáváte v takovýchhle případech vy? Lilie budou střední až vyšší LA hybridy.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 13. bře 2011 22:16 #247653

• jaja99
  • Platinum Boarder
Já sázela stejně jako vloni, na dno velké šutry a pak zeminu už bez pískové vrstvy, taky to mám zatím pod střechou, aby do toho nepršelo, zalila jsem přiměřeně. Loni takhle byly spokojené, podsazovala jsem vrbinou, drobným venkovním břečťanem, letos toho mám víc ještě zkusím nějaká seda.
Poslední úprava: 13. bře 2011 22:17 od jaja99.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 13. bře 2011 22:21 #247654

• Lenka
  • Platinum Boarder
Jájo, díky moc - a do jak velkých květníků je dáváš a po kolika? Ještě mi nějaké cibule zbydou, musím pro ně něco najít.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 13. bře 2011 22:23 #247655

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
V době vegetace vodu lilie potřebují, asi se budou muset zalévat, pokud na ně pršet nebude. Drenáž mají jak potřebují. Pokud už nebudou větší mrazy :whistle: rozhodně zalévat a nebo dát je tam kde na ně bude pršet.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 13. bře 2011 22:30 #247656

• jaja99
  • Platinum Boarder
Jasně až se oteplí a porostou dám je na déšť, teď raději chci pohlídat kolik vody se k nim dostane. Květníky mám různě velké hliněné a menší plastové zítra vyfotím. Dávám podle toho jaké lilie mají být a jak veliké jsou cibule.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 13. bře 2011 22:39 #247658

• Lenka
  • Platinum Boarder
Evo, jájo, díky. Tak to budu muset zalévat, s tou díží už nikdo nehne. Pevně doufám, že se to nemusí moc často, když to zaleju pořádně.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 14. bře 2011 07:29 #247661

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Jajo, mám jich nových 99 a jsou nádherné. Kupovala jsem přiznám se ty nejlevnější z Martagonu, protože za prvé nechci tolik utrácet, za druhé nevím, jak se jim bude dařit a za třetí, ono to v tom prostoru bohatě stačí a nemusí to být zrovna nějaké drahé lahůdky. Nemám je ještě všechny zasazené, dnes budu pokračovat. A mám to jednoduché. Co nenacpu k sobě, daruji dceři.:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 14. bře 2011 07:37 #247662

• jaja99
  • Platinum Boarder
Maggi taky jsem kupovala ty levnější a většinou po víc kusech, ale znáš to, přece jen se člověk sem tam urve koupí i něco co se mu proste líbí a třeba se ani moc nehodí nebo je choulostivé. Já třeba trpím na Muscadet :blush: i když jinak většinou kupuju jednobarevné čisté tony azijských a LA hybridů a snažím se nižší protože do květníků, hryzce už krmit nechci. Naštěstí jsou lilie z Martagonu poměrně levné a krásně narostlé, takže i pro začátečníky dostupné.
Moc se těším na fotky od tebe věřím že stvoříš zase úžasná zákoutí, já ten tvůj dar nemám.
Poslední úprava: 14. bře 2011 08:01 od jaja99.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 25. bře 2011 08:51 #248228

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tak už jsem se zapřisáhnul, že už žádné !! lilie nebudu objednávati a v tom se Basík
vyprsí s výprodejem cibulovin a ještě se slevovým kuponem. Ach joou. :lol:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa