Prosím pěkně, letos poprvé dávám lilie do nádob, v záhonech mi je žerou hryzci - zkušenosti s liliema minimální, tak bych potřebovala poradit, jestli jsem neudělala nějakou pitomost. Našla jsem obrovskou dřevěnou díži, na dno dala asi 20 cm šutrů jako drenáž, pak vrstvu víceméně čistého písku (cca 10-15 cm?), pak asi 20 cm listovky s písčitou zeminou (nakopala pod lípou), po výsadbě můžu ještě trochu přisypat - mám ještě tak 10 cm k okraji nádoby. Všechno je to takové jemně vlhké, nakopané venku. Zítra chci sázet, tak co teď? Stačí ta drenáž takhle, nebo mám ještě jednotlivé cibule něčím podsypávat? Nepřehnala jsem to s tou listovkou - nemám to ještě něčím domíchat? A co zalévat po výsadbě - ano/ne? Nádoba stojí pod přesahem střechy, při největším slejváku tam jen trochu cákne, jinak nic. A pak si ještě lámu hlavu, čím tu nádobu osázet - nějakou suchomilnou sluncemilnou půdopokryvkou, pokud možno dlouhokvetoucí - co dáváte v takovýchhle případech vy? Lilie budou střední až vyšší LA hybridy.