Děkuji, má dobrá rychlá vílo. V sobotu si udělám asi okruh. Chraň Bůh dotáhnout blbosti

.
Redhaven je fajn, loni byla všude rozebrána (sháněl jsem pro bratříka, 497 m n.m. u potoka).
Nakonec jsem zakoupil kontejnerovanou druhou jakost v Litoměřicích,
ale s nůžkami jsem z toho udělal celkem prima sazenici. Uvidíme, jak mu poroste (nepozná vrbu od švestky).
Redhaven máme asi šest let. Je lahodná, má velké plody, ale plodí obrok. Je u babi v 650 m n.m., jižní svah.
Letos o ní sestřenka prohlásila, že její plody jsou jako kupované. Tak nevím, byla to lichotka?
Favorita Morettini zato plodí každoročně, je mou nejmilejší. Máme dva stromy u nás, 620 m n.m., jižní zeď u domu.
První dva plody měla Symphonie (650 m n.m.). Snědla je babi, takže vím nic.
Je velmi pozdní. Favorita raná, Redhaven uprostřed.
Sunhaven nám v 650 m n.m. neprosperovala a umřela.
Ještě mám červenolistou Kaiser Alexander. Kvetla hodně, plody neměla. Nevím, zda si ji ponechám.
Měla by být bělomasá.
Na praxi v Troji Podhoří jsme bělomasým odrůdám říkali "lajtky" pro jejich jemnější chuť a méně cukru.
Ne každému chutnají.
A na název poslední předloňské novinky si nevzpomenu (snad Fairhaven?) - uvidíme.
(Jsem jediný, kdo je trpělivý a z počasí je v pohodě? Holt my horalé jsme na mrazy asi zvyklotsoň.
Letošní zima byla super. Nic mi nezmrzlo - až na některé Kordesovy "Nejkrásnější" růže - Robusta, Rosenstadt Freising, Laguna,,,)