Jano, určitě ji přihnoj. Ona to ráda. Tři kýble čistého hnoje zblajzne jako nic.
Už jako děti jsme ji vylamovali, babička generál nás nabádala.
Sedávaly pod ní krůty (byla obrovská - rebarbora, ne babi

), tak rostla jako ďas.
Ke koláči je vhodné udělat kakao nebo ho udělat s tvarohem - rebarbora obsahuje
kyselinu šťavelovou, která odvápňuje kosti. Proto se sklízí max. do Jána, pže
pak už je obsah kyseliny tak vysoký, že je nebezpečný. Tj. čím dřív, tím líp,
i když jsou stonky menší - ony jsou menší sladší a "více bezpečné".
Já na chalupě od dětství znal kytku, které jsem neuměl dát jméno.
Minulý týden jsem si ji (už jsem velkej kluk, skoro) určil jako Merlík všedobr.
Dám do Bylinek a bejlí. Je na tom se šťavelany podobně jako rebarbora.