Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Plody z našich zahrad a zahrádek

Plody z našich zahrad a zahrádek 29. zář 2016 22:42 #313285

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
kiko, opodál roste obr bříza. Letos je děsný sucho, tak pod ní nic neroste. Ale jindy bývají kozáci, babky, růžovky
i pravý hřib pod ní. Tyhle vyrostly o pár metrů dál v trávníku, teda spíš v mechu. ;)
Poslední úprava: 18. říj 2016 19:38 od Gabča.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kika

Plody z našich zahrad a zahrádek 29. zář 2016 22:52 #313286

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Rikas, ze se nemusite ve vlhkych letech vlacet do lesa, staci zajit na zahradu, jo? :laugh: :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Gabča

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. zář 2016 11:06 #313290

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Houby sbírat neumím, v lese jen když o ně zakopnu, ale rostou i pod smrky? Z vánočních kontejnerovaných vyrostli
dva, teď už mají 25 m a pod nimi se nic nedaří. Žeby naočkované podhoubí zaplnilo nevyužitou plochu ? Ale v tom suchu a jehličí těěěěžko. Ale vážně, jsou to pěkné kousky, skutečný houbař to jistě ocení.

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. zář 2016 11:08 #313291

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Oprava stromy vyrosty nikoliv i. Chybka se vloudila.

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. led 2017 10:04 #315858

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Geno, odpovídám na dotaz z výsevů ... měla jsem žluté, keříčkové "Trpaslíček", tuším, že ho v nabídce Gengel teď nemá, nebyla to žádná sláva co se plodnosti, chuti a ani odolnosti proti plísni týče. Sela a sázela jsem jen 2 roky, třetí rok se mi objevilo přeseté. Žluté "zobací" (malé, najednou do pusy, chutné, velmi plodné a docela odolné mám vyzkoušeno tyčkové Ildi www.semena.cz/kerickova-rajcata/2386-raj...m-l-semena-01-g.html , dají se koupit v barevných sáčcích od Nohela. A opravdu násada bývá taková jaká je na fotce. Vlastní foto nemám.
Edit Nevím proč mají Ildi zařazeno v keříčkových rajčatech, opravdu je tyčkové www.kukacka.cz/rajce-tyckove-rybizove-il...ampaign=prc_campaign
Poslední úprava: 30. led 2017 10:10 od babkaela.

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. led 2017 10:23 #315860

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Divoká rajčata jsem měla asi dva roky, semena jsem získala na nějakém permakulturním kurzu na Rozmarýnku v Brně. Jako kuriozita do zahrady dobré, ALE...rostlina je obří, udělá aspoň metrovou kouli. Takže zabere dost místa. Rajčátka jsou malinká, chutná, ale malinkatá. V horkém létě dozrávala ve velikosti větších rybízových kuliček. Přesévají se sama, už je záměrně nepředpěstovávám ani neseju, ale pokaždé se tam na jaře na porytém záhonu objeví nějaké rostlinky a ty si tam bez péče vesele rostou a plodí.
Pokud se týká malolodých rajčat šlechtěných, tam mám dobré zkušenosti s kombinací Vilma - Venus - Aztek do truhlíku jak muškáty, nebo do samozavlažovacího květináče. Jsou zakrslá. Ildi je super tyčkové, dělá velké vějíře plodů, ale už je to klasicky tyčkové, takže potřeba místa, vody, kvalitní zeminy. Děti mají rády Perun pro tvar, nevadí jim moučnatost ani praskání. Goldkrone jim loni chutnalo nejvíc u kamarádky na záhonu, tak ho letos dáme i doma. Nemám dobré zkušenosti s Tumbling Tom, rostliny nic moc, plodnost slabá, piplala jsem se s nimi. Opakovaná zkušenost. Někde byla chyba, ale nevím. Měla jsem nějaká noname z vybraných semen oranžových datlových asi z Lídlu, taky to rostlo, děti to spasou a v salátu to vypadalo dobře. Letos chci zkusit Sweet Aperitif a Artisan Golden Bumblebee od Dobrá semena, jsou k sehnání v eshopu nebo mají i stojany v zahradnictvích.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., babkaela

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. led 2017 17:37 #315865

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ono je to Ildi takové mohutné, jak se chvilku nehlídá, nadělá vlky a je skutečně schopné udělat keřík ( cca 1m v průměru), ale špatně se to pak hlídá, udělá hromadu výhonů a pak je to víc lupení než plodů.

Plody z našich zahrad a zahrádek 11. úno 2017 19:08 #316105

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Każdoročné stálice sú u mña Kumato -tmavé, veľmi sladké ,ako pochúťka a Tomatoberry garden- cherry rajčiny tej najúžasnejšej paradajkovej chuti :kiss: . Tieto máme každý rok a k tomu ešte na spracovanie sadîm bulharské, ktoré mi nosí kolegynka z dovolenky
Poslední úprava: 11. úno 2017 19:09 od Luša. Důvod: Nespravny nazov tyjciny
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Plody z našich zahrad a zahrádek 11. úno 2017 19:17 #316107

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lušo, díky za tip, kupuješ Kumato běžně v marketu, nebo sháníš někde na netu? Synci oba preferují sladkou chuť rajčat, jestli je spíš sladké, tak bych ho chtěla zkusit.

Plody z našich zahrad a zahrádek 11. úno 2017 20:02 #316117

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Jani, Kumato sa vełmi ťażko zháňa, len na nete, minulỳ rok som ich zohnala v Česku, ale tento rok som ich kúpila v Nemecku, ja viem, że je to drahšie, ale mne to za to stojí :woohoo:
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JUDY
Moderátoři: Eva L., Květa