Janinko, k aster n.b. - jsem se chtěla ujistit, jestli právě z řízku. Kdysi jsem se o řízkování A.n.-a. a n.-b. pokoušela ( asi 3 x ), nešlo mi to. Neudělaly kořeny. Možná byl špatný termín odběru. Nabyla jsem přesvědčení, že to nejde. Mám pouze jedinou n.a., ještě to v př. roce schválně zkusím. ( jen mne to zajímá, no )
ad S.Flurry - jj, ta na fotce, přepadavá je super. Po S.Flurry jsem se pídila cca 4 roky (

), nikdy jsem k ní nepřišla. Teď jsem si ji také koupila, zřejmě ( inspirována, díky

) jí zkusím překrýt betonový hnusný obrubníček. Viděla jsem ji - na rovině - u Dresly, narostlou a také byla úžasná.
ad záhon - děkuji, opět. Mám přední část zahrady tmavou, takovou trochu melancholickou, tenhle záhon jsem chtěla veselý. Jo, to je.

A naprosto upřímně - mám z něj radost. Tím, že zde byla odpočinutá půda, pršelo ( hodně ) se ani nezdá, že je na jaře osazovaný. Trochu do něj musím zasáhnout ( něco přesunout - moc mohutné ) ale ne nijak zásadně. Ještě jeden postřeh, který jsem si nedávno uvědomila. Tenhle záhon je totiž ( relativně, samo ) levný. Ty sluncomilky i díky své vitalitě ( a přesévání ) jsou snadno množitelné, rychle rostoucí a tudíž i nedrahé. Koupíte jednu ( a ona se sama o následníky postará ). Nejdražší kytka snad přesahuje lehce stovku, ale to se už musí jednat o nějaký nový kultivar ( patent ) nebo o něco ne zcela běžného. Většina je v relacích 30,- až 65,- Kč ( od zahradníka ). Nezahrnuji růže.
Fotím ho z tohoto místa postupně v roce, až v zimě zapadneme

, debordelizuju fotky a pak se odhodlám dát do nějaké diskuse jeho vývoj. I s komentářem ošibek.
Marto, dcera je někde poblíž mne ? páč odsud do Sudet kousek...
Co přežije u mne, u ní musí též ( nejsou tam žádné choulostivky, samí horalé ). Mám vyrobit soupis, detaliy po částech ( v travách ) či postačí jen druhy ?