Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Podzimní astry

Re: Podzimní astry 08. říj 2011 20:24 #269910

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Květo, uložila jsem si tvůj záhon jako inspiraci pro dceru, na rozdíl ode mne má místa dost. Co tam máš za traviny, takové, co by vydržely v Sudetech .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Podzimní astry 08. říj 2011 23:09 #269914

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Janinko, k aster n.b. - jsem se chtěla ujistit, jestli právě z řízku. Kdysi jsem se o řízkování A.n.-a. a n.-b. pokoušela ( asi 3 x ), nešlo mi to. Neudělaly kořeny. Možná byl špatný termín odběru. Nabyla jsem přesvědčení, že to nejde. Mám pouze jedinou n.a., ještě to v př. roce schválně zkusím. ( jen mne to zajímá, no )

ad S.Flurry - jj, ta na fotce, přepadavá je super. Po S.Flurry jsem se pídila cca 4 roky (:woohoo: ), nikdy jsem k ní nepřišla. Teď jsem si ji také koupila, zřejmě ( inspirována, díky :up ) jí zkusím překrýt betonový hnusný obrubníček. Viděla jsem ji - na rovině - u Dresly, narostlou a také byla úžasná.

ad záhon - děkuji, opět. Mám přední část zahrady tmavou, takovou trochu melancholickou, tenhle záhon jsem chtěla veselý. Jo, to je.:lol: A naprosto upřímně - mám z něj radost. Tím, že zde byla odpočinutá půda, pršelo ( hodně ) se ani nezdá, že je na jaře osazovaný. Trochu do něj musím zasáhnout ( něco přesunout - moc mohutné ) ale ne nijak zásadně. Ještě jeden postřeh, který jsem si nedávno uvědomila. Tenhle záhon je totiž ( relativně, samo ) levný. Ty sluncomilky i díky své vitalitě ( a přesévání ) jsou snadno množitelné, rychle rostoucí a tudíž i nedrahé. Koupíte jednu ( a ona se sama o následníky postará ). Nejdražší kytka snad přesahuje lehce stovku, ale to se už musí jednat o nějaký nový kultivar ( patent ) nebo o něco ne zcela běžného. Většina je v relacích 30,- až 65,- Kč ( od zahradníka ). Nezahrnuji růže.
Fotím ho z tohoto místa postupně v roce, až v zimě zapadneme :huh: , debordelizuju fotky a pak se odhodlám dát do nějaké diskuse jeho vývoj. I s komentářem ošibek.
Marto, dcera je někde poblíž mne ? páč odsud do Sudet kousek...
Co přežije u mne, u ní musí též ( nejsou tam žádné choulostivky, samí horalé ). Mám vyrobit soupis, detaliy po částech ( v travách ) či postačí jen druhy ?
Poslední úprava: 08. říj 2011 23:12 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Vlaďka, lenpel, JaninkaH, skalnička, helena, Viola

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 04:28 #269916

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Květo, jestli mohu poprosit, přimlouvám se za soupis osázení detailů jednotlivých částí záhonu a za fotky částí záhonů. Je to úžasná a motivující inspirace, nevěřila bych, že se dá na rovině vytvořit taková nádhera :up
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Viola

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 05:33 #269918

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
Květo, taky se těším na fotky i popis! Záhon je úžasný,taková krása za jeden rok...

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 10:37 #269936

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Lenas napsal:
Květo, taky se těším na fotky i popis! Záhon je úžasný,taková krása za jeden rok...
:woohoo: Je opravdu nádherný :up

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 12:06 #269941

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Dlouho jsem nebyla na procházce s čubinama směrem na sever a ejhle,co nám vyrostlo za zahradama.Asi půjdu na pych ;)
C:\fakepath\004.JPG

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 12:06 #269942

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Dlouho jsem nebyla na procházce s čubinama směr sever a ejhle,co nám vyrostlo za zahradama.Asi půjdu na pych ;)
004_2011-10-09.JPG
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Rhea, Kaja, lenpel, ROMANA, helena, Viola

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 16:39 #269973

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
osl027.jpg

osl028.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, Kaja, lenpel, JaninkaH, helena, Viola, evai, mišpule, Dida

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 16:51 #269981

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Mišpule, krásná astřička :up , neváhej a jdi ;)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, mišpule

Re: Podzimní astry 09. říj 2011 18:58 #270003

• Viola
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 232
Aster e. Snow Flurry

DSCN0074.jpg
Přílohy:
Poslední úprava: 09. říj 2011 19:06 od Viola.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Kaja, lenpel, ROMANA, JaninkaH, helena, evai, mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa