Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradě II

Keře v zahradě II 11. dub 2017 22:34 #317577

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Alenak, takhle obří bílá vypadá velice pěkně. A to jsem na bílé nikdy netrpěla. Teď jsem zvědavá na svou novou žlutou.Zatím v květníku.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Keře v zahradě II 12. dub 2017 19:37 #317588

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Magnolie je krásná.Ta se mně nevejde. Na podzim jsem zde někoho mylně informovala, že můj Pieris japonský kvete v dubnu.Tak zatím ne. Pvní je kompaktní keřík, panašované listy jsou loŇské. Druhý se roztahuje hodně do šířky,
má větší listy, ale barevně stejný. Nestříhám je.
P1010321.jpg

P1010322.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Evka, alenak, Marta, bradhal, Regina

Keře v zahradě II 13. dub 2017 07:16 #317590

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Alceo,možná proto,že neměl vůbec květní pupeny nasazené?Nové listy raší až po odkvětu myslím. ;)

Keře v zahradě II 13. dub 2017 20:07 #317598

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Prosím poraďte, co na živý stříhaný plot. Požadavek - malý a úzký! Tak max 40 cm šířka a výška. No kdyby moc, tak 50 výška. Nejde o zábranu průchodu lidem, ale o zdůraznění hranice pozemku. Je to u silnice, hranicí je vyšší obrubník, chodník tu není. Je to zcela jasně viditelně soukromý pozemek, od okolních pozemků oddělen plotem, jenom od cesty volný. Přesto ale procházející majitelé psů nechávají své miláčky na vodítku! zaběhnout k nám a vykonat potřebu na mé zahradě.
V budoucnu tu bude vyšší volný živý plot, ale chce to nějakou předsadbu. Buxus nechci, berberis taky ne. Uvažuji o některém nižším pámelníku, asi spirea Little Princess.

Keře v zahradě II 13. dub 2017 21:03 #317599

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Bradhal,na ty rozměry co udáváš, mě napadl japonský tavolník, kvete, stříhá se na jaře a hlavně kořeny neobtěžují okolí,výběr kultivarů, cenou se nezrujnuješ, to buxus se rozpíná a utlačuje kořeny, dle mých zkušeností hodně, berberis je trnitý i když se dá střihem taky zvládnout. :)
DSC07003.jpg
jeden z kultivarů, název nevím, jsou to velmi nenáročné keříky
DSCN6980.jpg
tenhle kultivar má na jaře nádhernou barvu rašení, foto nemám, víc fotek tavolníků jsem nenašla, musím to letos napravit

taky by šla mochna křovitá - potentilla, určitě vybereš :)
Poslední úprava: 13. dub 2017 22:10 od alenak.

Keře v zahradě II 13. dub 2017 21:49 #317600

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, v Libochovicích a okolí mají takhle hned u silnice zízké živé plůtky z nějakého bíle kvetoucího tavolníku. Už pár let kolem nich jezdím a udržují je stále stejně nízké a evidentně jim nevadí sůl od silnice. Nikdy jsem ho neviděla z blízka, takže těžko říct, který přesně to je. Myslela jsem, že Van Houtei, ale mohl by to asi být i Sp. arguta nebo Sp. niponica. Má úplně normální zelené listy a aktuálně bíle kvete ( zrovna dnes jsem zas jela okolo, je to hezký pohled :) , mají ho cca 50cm široký i vysoký.

Keře v zahradě II 13. dub 2017 21:59 #317602

• Regina
  • Platinum Boarder
Obojí je dobrá volba. Teď jde jen o to, kdy chce člověk kvetení.Ty bílé jsou časné. Tamty pozdější. Ale užívá se často v městské zeleni a tam musí rostliny dost vydržet.

Keře v zahradě II 13. dub 2017 22:46 #317603

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Doma mám na jiném místě Golden Princess, ta se mi líbí hodně, je žlutá. Mám ještě Little Princess, Magic Carpet a Goldflame, takový větší, do červena. A mám jeden nana, ale ten je pět let naprosto pidi, to se každé jaro bojím, jestli ještě žije. Ale protože víc jich nemám a nemám s nimi dlouhé zkušenosti, tak se ptám, jestli existuje ještě nějaký menší, ale schopný. Katalogy neřeknou všecko a nemá cenu řezem krotit rostlinu, co je od přírody velká a bujná.
Japonica mi přijdou na řez vhodnější než ty vanhouttei, ty se mi líbí víc nestříhané.
Pokud by vás napadlo něco podobného, uvítám to. Hlavně opravdu velmi malé, když tam dám metrové, tak už tam nemusí být nic jiného a to nechci.
Poslední úprava: 14. dub 2017 17:19 od bradhal. Důvod: doplnění textu

Keře v zahradě II 13. dub 2017 23:22 #317604

• Regina
  • Platinum Boarder
Bradhal, tenhle by mohl vyhovovat. Roste pomalu a označují ho jako jeden z nejhezčích. www.okrasne-skolky.cz/rost-spiraea-x-bumalda-crispa-detail-744
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Keře v zahradě II 14. dub 2017 08:01 #317605

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
A co mochnu křovitou? Prodávají se zakrslé kultivary, řez snáší výborně, jen tedy nemám ověřeno, jak bude snášet to pšípadné zasolení.
Následující uživatel poděkoval: bradhal
Moderátoři: Eva L., Květa