Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradě II

Keře v zahradě II 18. dub 2017 09:06 #317689

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Regino, Cardinal žije, jen květní poupata jsou hnědá, ale přírustková na některých větvích už jedou.
Neopadavé, ale opadané azalky pomalu začínají rašit, tak jen aby to nezmzlo teď. Opadavé jsem ještě nezkoumala
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Keře v zahradě II 18. dub 2017 09:51 #317692

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Smumo, super zpráva. Cardinal je z těch drobnějších, zakrslejších. Jsou choulostivější. Aspoň já mám s nimi větší problémy. Opadavé vypadají tady dobře. Už se rýsují i květy. Neopadavé žijí ale dostaly zabrat.Ale to už i tím loňským suchem.
Nevím, jestli máš. Ale ze zakrslejších je výborný tenhle kultivar. Není červený ale u mě žije v místě, kde jsem si ani nemyslela, že může dlouho jít. Dědek už kvůli němu pomalu nemůže do dílny. A letos je zase obalený květy. Dám foto, jak to rozjede.
www.havlis.cz/karta_en.php?kytkaid=1857
Poslední úprava: 18. dub 2017 09:56 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Smuma

Keře v zahradě II 18. dub 2017 11:04 #317699

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Krásný, ale už fakt nevejde, v zimním absťáku jsem si odjednala Prof. Scholz od Žižky a od Najmanů azalky Malá Skála, Labe,Hluboká, Kačina, Kuks, Kroměříž, Orlice , Vltava (mapa hlodá, ale není místo) jsou to takový drobečci roztomilý, jen nevím kam je dám, teda jsem v pokušení ze dvou sólo roztoucích v trávníku (r. Nova Zembla a a Anneke) udělat záhon - nemuselo by se sekat, ale i ta zeleň má něco do sebe...
Jsem nenapravitelná - se svou jílovačkou se pořád snažím s rašelinomilnými.... :whistle:

Jedna hortenzie macrophyla mi nepřežila zimu (a to je kupovaná v Krakonošově zahradnictví, kdy tvrdili, že mají jen odolné našim podmínkám), jedna(odkopek od tchýně) obráží, ale jestli se předpovědi vyplní, tak zase květy nebudou, zbytek mám v květináčích a tam také zůstanou, ty nervy mi nestojí za to...

Keře v zahradě II 25. dub 2017 14:35 #317873

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Takhle mně zašla kručinka. Uschla nebo dožila. Měla být dlouhověká, odolný druh rostoucí na skalách, s delšími zelenými jehlicemi, žlutě barevně ladila s rudým dřišťálem. Zkusím seříznout, i když se zdá, že marně. Za balvanem kořen nepřekáží, tak dostane šanci. Mám ještě jiný druh, ta dělá malý keřík a lístky má měkké, drobné.Je narašená, semtam zahnědlá jako popálená. A to zde žádné velké mrazy nebyly.

P1010397.jpg

Keře v zahradě II 25. dub 2017 15:19 #317874

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Hledala jsem , co je to za druh a vypadá to na genistu hassertiana nebo jamensis nebo fasselata. Poslední druh
( Albanie, n.v. až 900m) dorůstá 2m. To by vysvětlovalo pokroucenost dřevnatých větví. Nemělo to vlastnosti polokeře, spíše keře. Jehlicový tvar šedozelených měkkých listů souhlasí, květ typu hrachor také. Co jsem to vlastně měla? Koupeno před 15 lety u Chládka jako pidisazenička.Starší fotka v květu je dost rozmazaná, dám jen pro ilustraci. 4cm silný kmínek se vytáhl průrvou za balvanem , větve pokroucené, spletené do seba ,silně dřevnaté.
Nikdy nebyl keřík prostřiháván, až loni - to se mu možná nelíbilo.

P1000364.jpg
Následující uživatel poděkoval: alenak, ibiska, Regina

Keře v zahradě II 25. dub 2017 23:10 #317894

• Regina
  • Platinum Boarder
Alcearoso, kručinka, přesně ta stejná, jako tobě, mi letošní zimu zašla. Bývala moc hezká. A slíbila jsem Janě srovnání červených rhododendronů. Aby kamarádce špatně nenakoupila. Nákup pro druhé je vždycky odpovědná věc.
IMG_1419.jpg

IMG_1420.jpg

První je Taurus. Druhý jeden z těch zvonečkovitých.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, bradhal

Keře v zahradě II 26. dub 2017 08:56 #317907

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Regino , ostříhala jsem několik větviček ne zcela suchých a zapíchla pod sklenici. Když se kručinka ujme,mohu ji zaslat.

Včera focený přesazovaný muchovník. Vypěstovala jsem sazeničku do stromku, ale utlačovala ho vistarie.
Silně sestřihaná korunka teprve teď, druhým rokem,vykvetla.
P1010450.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, alenak, Marta, babkaela, Regina

Keře v zahradě II 26. dub 2017 22:22 #317929

• Regina
  • Platinum Boarder
Alcearoso, dík, jsi moc hodná.Po vyrytí jsem to vyřešila jinak. Spojím to v jeden pruh s růžemi, na kterém pomalu pracuju. A tak pěkné jiné místo už nemám.Ať se ti uchytí. A roste pomalu, pořádné velikosti už bych se asi nedočkala. Mrzela mě hlavně proto, že to byla jedna z prvních rostlin zasazená tady před šestnácti lety. Nerostla rychle ale za ty roky už zabrala pěkný kus místa. A taky mi letos odešlo tohle www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=1051. A to mě štve dvojnásobně.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Keře v zahradě II 26. dub 2017 22:24 #317930

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Regi, není ten tvůj druhej rododendron Baden Baden?

Keře v zahradě II 26. dub 2017 22:39 #317931

• Regina
  • Platinum Boarder
Gabco, je. A musím ho celkem pochválit.Je zdravý. Mívala jsem i Scarlet Wonder. Ale ten mně i jiným víc marodil.
Moderátoři: Eva L., Květa