Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradě II

Keře v zahradě II 10. kvě 2017 15:02 #318140

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Eva L. ahoj sousedko :-)
v diké se občas taky zastavíme :-)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Keře v zahradě II 10. kvě 2017 17:15 #318142

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
musím tady napsat : překvapila mě hortenzie Anabell . jak je roky a vždycky přezimuje v pohodě- tak letos je plný keř suchých větví . když jsem to dnes viděla , nestíhala jsem vylamovat suchary. na podzim zakracuji asi na třetinu . na jaře pak většinou ještě přistřihnu . ovšem letos je v děsném stavu .myslím , že špatná zima 2012 nebyla tak zlá , jako tahle.
sice pučí hodně , ale taky těch sucharů je moc.

Keře v zahradě II 10. kvě 2017 20:22 #318144

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, u nás jsou na tom takhle blbě hortenzie macrophyly :unsure:

Keře v zahradě II 10. kvě 2017 20:36 #318145

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Evo, děkuji, poohlídnu se. Muchovník mám taky, nejspíš okroulolistý. Plody má značně trpké, ale je pěkný. Tak jsem ho nechávala. Ale v poslední době začal až nechutně odnožovat. Co ty vaše, taky jsou tak rozlejzavé?

Keře v zahradě II 10. kvě 2017 20:55 #318146

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Geno, mám : www.stareodrudy.org/ovocny-strom/muchovn...smoky%C2%B4/233.html asi 8-10 letý. Aktuálně ve tvaru keře s vícero větvemi ( cca 8-12), které vedou ze země v kruhu o průměru cca 30cm. Letos vyhodil dva výmladky cca 20cm od okraje toho "kruhu", což jsem ráda, on se spolehlivě množí právě těmi odnožemi, takže se je napodzim pokusím amputovat :whistle: , abych měla mláďata.

Keře v zahradě II 10. kvě 2017 21:48 #318148

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Moje Smoky taky dělají výmladky víc než ty jiné odrůdy, ale žádná krize to není, pár proutků. Nic nezvládnutelného. Jsem ráda, protože pak můžu vyřezat ty starší - mám to hlavně na produkci bobulí.
Dají se sehnat i na něčem naroubované, aby se zamezilo těm výmladkům, ale víc nevím, nezajímalo mě to, já je omlazovat potřebuju.

Keře v zahradě II 10. kvě 2017 22:23 #318149

• Jana V.
  • Platinum Boarder
To je jedno, pak to zas vyráží výmladky z té podnože :unsure: . To jsem radši, když je to pravokořenné a nemusím hlídkovat, jestli to, co vyráží jsou vlky nebo ne :whistle:
To odnožování není nijak dramatické, rybíz a angrešt jsou na tom dost podobně, jen jsou celkově menší...

Keře v zahradě II 11. kvě 2017 16:20 #318166

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Me taky okouzlila kalina v dendrologicke, ale carlesii Diana. Ale jde dost do siroka, tak uvazuju spis o japonske Summer Snowflake. Mate nekdo? Jak rychle roste?

Muchovnik mam asi Ballerinu, ale stromkovy. Je jeste mlady, letos mi kvetl jen jeden strapecek, tak snad se podari a alespon ochutname.
Poslední úprava: 11. kvě 2017 22:05 od Kika.

Keře v zahradě II 11. kvě 2017 21:54 #318171

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
já si loni pořídila kalinu kilimanjaro .... nemám tolik prostoru a tato by měla mít spíš užší a vyšší tvar. Zatím není extra rozvětvená a zahuštěná ,ale nasazeno na květy má fest...zkusím později vyfotit

Keře v zahradě II 12. kvě 2017 22:44 #318191

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, s tou bych si starosti nedělala. Ta obrazí určitě. Já ji stříhám každý rok úplně nakrátko. Letos už byla tak obří a už v nevhodném místě, že jsme ji stěhovali. Původně jsem se jí chtěla úplně zbavit. Poležela, jak byla vyrýpnutá nějaký čas, pak jsem jí našla místo a kus jsem tam bez jakékoliv péče strčila. Jen se divím, jak obrazila. Kdyby takhle rostlo všechno, byla by to nádhera.Kaja napsal:
musím tady napsat : překvapila mě hortenzie Anabell . jak je roky a vždycky přezimuje v pohodě- tak letos je plný keř suchých větví . když jsem to dnes viděla , nestíhala jsem vylamovat suchary. na podzim zakracuji asi na třetinu . na jaře pak většinou ještě přistřihnu . ovšem letos je v děsném stavu .myslím , že špatná zima 2012 nebyla tak zlá , jako tahle.
sice pučí hodně , ale taky těch sucharů je moc.
Moderátoři: Eva L., Květa