Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradě II

Keře v zahradě II 24. čen 2017 14:08 #319376

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Aleno,zatím nemám,je ještě malá,asi 40 cm.Uvidíme,jak přes léto naroste,vyfotím,ukážu .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Keře v zahradě II 26. čen 2017 12:10 #319408

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Alčo, ňuchal jsem, ňuchal, něco cítím, ale vůní bych to nenazval, je to hodně slaboulinkatý, J.
Chitalpa postupně nakvétá, musím ji pochválit, ničím netrpí, zatím nevymrzla, nechá se řezat jako vrba a dobře obráží, v mých podmínkách- 270 mnm se jí daří.
DSCN65901.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak, Marta, luci

Keře v zahradě II 26. čen 2017 23:08 #319432

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Tady ještě nekvete, prohlížela jsem ji,navnadil jsi mě ;) , má málo poupat, našla jsem spadané :silly: , nedostala vodu, tak něco shodila, jinak vůbec nenamrzla, až jsem se divila, máš ji krásnou :)
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Keře v zahradě II 27. čen 2017 07:46 #319437

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Loni jsem dopadla jako Alena, letos zalévám, poupátka už jsou vidět, ale přestože máme s Jikrou stejnou n.v., tak asi u něj zvítězilo plné slunce

Keře v zahradě II 27. čen 2017 12:37 #319439

• Jikra
  • Platinum Boarder
Chitalpu mám na jižní straně chráněnou domem, dosáhne si kořenama k vodě, ve dvou metrech máme vlhkej písek, J.

Keře v zahradě II 05. čec 2017 12:42 #319677

• Jikra
  • Platinum Boarder
Hlášení.
Alčo, chitalpa slabounce voní květinama, trochu jako karafiáty, ale víc a sladčeji. Nicméně moje ňuchací buňky jsou netrénované a opotřebené věkem, benzínem a petrolejem, takže někomu to může vonět/smrdět úplně jinak, J.
DSCN66121.jpg

Ale takhle pěkně ještě nekvetla, přičítám to řezu.
DSCN66161.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, alenak, Marta, alcearosa

Keře v zahradě II 05. čec 2017 22:48 #319696

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Máš ji překrásnou, mojí chyběla voda, začínají se ji nalévat nová poupata,holt neměla holka vodu :(

Keře v zahradě II 06. čec 2017 14:07 #319707

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jikro, moc pěkně ti kvete.
Jen předesílám - se na ni musí koncem prázdnin ( pokud bude deštivo ) dohlédnout. Případně preventivně stříknout fungicidem. Ráda chytá houbové skvrnitosti listů, ( v jejich důsledku až i ) předčasně opadá.

Ona je zajímavá tím, že jak se říká, že stromy mají kořeny v podstatě pod obvodem koruny, tak ona ne... táhne je za vodou, několik metrů. Moje je vedla těsně pod povrchem, i 5 m od středu keře.
Si pamatuju, že když jsem ji načítala, tak se zmiňovali, že někde v Texasu ( Austin? ) ji použili jako uliční strom. Kořeny jim probouraly chodníky a silnici. :laugh:

Keře v zahradě II 06. čec 2017 14:13 #319709

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jana H napsal:

Květo,K.Sunrise mám od podzima od Žižků,tak to pak můžeme porovnat.Překvapila mě velmi dlouhá doba kvetení-teď dokvétá-a to,že květy jsou trochu růžové-čekala jsem čistě bílé.Ale na některých fotkách z anglických školek jsou taky narůžovělé.Tak tedy doufám,že mi Žižkovi neposlali něco jiného.

Jani, dej pak pls. report.
jj, hele, já jak jsem stála nad cca 10 kultivarama plicatum a kousala si nehty kterou ( páč fakt se všechny nevejdou :laugh: ) - už jsem měla v košíku i Pink Beauty. Tam právě je na f. na netu ukazována jako růžová.
www.google.cz/search?q=viburnum+pink+bea...igB&biw=1280&bih=870

nakonec jsem zrozuměla, vrátila ji zpět. Ptž. ona se až tak barvou od ostatních nelišila, nakvétaly narůžověle ledasjaké. Pak jsem tam byla znovu cca po 10 dnech pro další viburnum, už byly všechny sněhobílé. Vč. Pink Beauty. Takže ta narůžovělá barva v počátku kvetení není vyjímkou...
Následující uživatel poděkoval: jana H

Keře v zahradě II 06. čec 2017 15:00 #319712

• Jikra
  • Platinum Boarder
Květo, na podzim trpí plísní, na listech je bělavý povlak asi jako plíseň okurková, ale jiný důsledek jsem nepozoroval. Mám zvodnělý písek asi od dvou - tří metrů, tak si asi sáhne pod sebe, na povrchu je sucho.
Taky jsem četl, že v domovině ( teplé kraje) dorůstá kolem 8-10 metrů, u nás míň. Což jsem rád, mně ty tři čtyři metry ( sloniště!!! Jano :( ) na mé bonzaj zahradě stačí a ověřil jsem si, že vyžaduje hlubší řez a snese krátkodobě kolem minus dvaceti bez sněhové pokrývky, u nás víc nebývá, J.
Moderátoři: Eva L., Květa