Miško, kolik za ni chtěli ? Je pěkná, moc příjemná barva.
tady máš popisku :
CATHARINA FONTIJN
Van der Valk / Van der Zwet (The Netherlands), 1952
Paeonia lactiflora
A very common variety in the Dutch cutflower industry with large petals which vary in color from white to dark pink. When the flowers mature the yellow stamens become more visible and the petals nearly turn to white. This Dutch variety is a vigorous grower and very floriferous. A good amount of sidebuds can prolong flowering time. A stout variety.
Mid-season Type Double Color Pink Size 36" Details Beautiful double pink blended through white with yellow glow from center. Very fragrant. An excellent cut flower.
--
no, kde kupuju pivoňky tajemství není

v podstatě mám několik pramenů ( pokud nepřijde podárek z Brna

)
- nějaké jsem kupovala/zachraňovala seschlotiny á 20,- v bau ( ptž. mi jich bylo líto, kdyby se mi nelíbily, vždycky můžu podarovat dál )
- u dalšího zdroje se musím trochu rozepsat, jinak to nejde. Pokud existuje od kytky hodně kultivarů ( ála hosta, pivoňka, phloxy.. ) snažím se je kupovat u specializovaných zahradnictví nebo od spolehlivých prodejců. Nesnáším tu " nahodilou záměnu", kt. se jak u Chocholouška může ..
navíc, pivoňka po zakoupení většinou v témže roce nezakvete ( kupují-li se holé kořeny ), blbě se pak reklamuje. Ne, že bych nemohla "oželet" já-nevím 120 Kč, pokud dostanu něco jiného, ale proč si dělat zbytečné nervíky.. navíc, osypávám se u anotace typu : excelentní, vzácná, málo k vidění - a přitom jde o ks starý ( třeba z r. 1912 ), zaměnitelný s jiným ( narážím na řádek host s modrým listem, všechno jest Go-go ).. takže u obou L ne. Pivoňka je kytka dlouhověká, raději si připlatím a objednám z Německa. Ks vyjde na 14 - 18 E ( pěkné, nikoliv horké, nedejbože emerické, novinky ) a vím, že dostanu objednané. Němci si to nelajsnou.
V Čechách se neobávám koupě od ofouse + Krulichových + Florianus + Žižkovi. Od prvních dvou pivůně mám. + Kastner.
Nejsem žádný pivoňkový sběratel, fajnšmekr.. nejvíc se mi líbí japonské sasankovité pivoňky ( u nás málo v prodeji ).