Aleno, Maestro mi od počátku moc neroste, musela jsem jej navíc přesazovat a na novém místě si přes něj umanul chodit pes. Chjo. Shooting Star mám, kvete každoročně bohatě. Ad výdrž -20. st. Moje čemeřice - míněno tyto mezidruhové - přežily -25. Tam spíš záleží na tom, kdy mají vykvétat. Já to beru tak, že při normální zimě je u mě nejčasnější Cinnamon Snow. Ta vykvétá koncem listopadu. Pak ji následuje Icebreaker Prelude. Obě kvetou do ochlazení, kt. u nás přichází bajvoko v I. pol. ledna. Květy vydrží cca -10. No a pak záleží na tom, co je dál. Když nezima, tak postupně vykvétají další. Když zima - počkají si na předjaří. Hluboký mráz poničí květní poupata, např. po té krutozimě mi nekvetly vůbec. Ale normálně obrazily listy. Při nákupu se pak dívám, kdy mají právě termín kvetení, snažím se vybírat ty pozdnější ( od ledna ). Při letošní nezimě časné kvetou v termínu, pozdnější jsou o cca 3 týdny v předstihu. ad houba - u nás bylo od podzima plavuňovo, houbu mám. Vč. nějakých květních výhonků, proto jsem listí již ostříhala. Nejspíš ( pokud nezvítězí lenora ) je pocákám Kuprikolem. ad Winter Bells - jj, jsem i letos spokojená. Teprve nasazuje, do květu již loni se jí nechtělo ( přece jen, bylo dost sucho ).

Maestro, ještě neostříhaný, je vidět jak moc listy byly postižené.
Shooting Star
ostříhaná skupinka čemeřic, fotka mizerná,