. ad Maestro - mám, špatně mi roste. Byl ale podrytý krťourem a přesazovaný.
Ahoj Aleno, ahoj všem,
čtu Vás průběžně, moc děkuji za nádherná fotky a rady, z nichž tady čerpám inspiraci a energii.
Bohužel jako nepřihlášená nemohu napsat do čemeřic, ani vkládat obrázky, tak alespoň posílám odkaz na rajče.net, kam jsem přihodila dvě fotky z nedělního nákupu v Ctěnicích
teddy007.rajce.idnes.cz/cemerice/
Aleno,
já vím, jsem blázen, ale ona každá čemeřice se v něčem malinko liší. A je to ještě horší - ještě jsem "vybrala" Žižkovi.
Koupila jsem čemeřice z řady Gold Collection a Spring Promise: Anja Oudolf, John Hopkins, Madame Lemonnier, Maestro, Merlin, Alice, Charlotte, Elly, Lily a Sophie. Většinu z nich po třech kusech a jsou krásné, přišly v bezvadném stavu, zdravé, kvetoucí, neponičené přepravou. Takže Žižkovi jen a jen doporučuji.
Omluvou nechť mi je, že zahradu postupně zakládám a že čemeřice jsou (doufejme) dosti jedované na to, aby mi je okamžitě zničily srnky...

Chci je dát podél terasy, abych na ně v zimě a v předjaří viděla z domu, poté budou přistíněny hortenziemi Anabelle, průběžně je oživí lilie regale a na podzim trávy.
A pak....jsem trošku "depkař", takže mi výhled na kvetoucí čemeřice zkrátí zimu a čekání na jaro

Na rajče jsem přihodila fotky nových přírůstků. teddy007.rajce.idnes.cz/cemerice/
Nerada bych "zaplevelila" téma austinek, tak pokud to jde, prosím o Evu nebo Květu o přehození příspěvku do čemeřic, případně jeho vymazání. Děkuji
Jitka
Jitka
. Mme Lemonieri je nejnižší, pak výškově - Merlin a Maestro. Na rozdíl od ostatních fakt drenáž ! I vzhledově se M+M od ostatních liší... ale třeba víš, píšu zbytečně..