viticelly mám tři mláďata - polish spirit, madame julia correvon a ville de lyon a docela rostou. Jen mám obavy, že by v tom skalníku nebyly vidět stejně jako Purpurea plena elegans, jsou dost tmavé. Navíc na tom kopečku nahoře, kde skalník roste jsou zasazené bílé a světlince růžové růže, tak jsem chtěla aby to ladilo.
Vím, že se stříhají na krátko, ale to asi v tom propletenci nepůjde. Volila jsem je kvůli jejich odolnosti a vypadají, že by plazení po zemi mohli zvládnout.
jana H - přímo na konkrétní odrůdě netrvám chci objednvat cca 6-8 ks od p. Dufka. Radši dám na doporučení - odolnost, vitalita. Ta Alba Luxurians je moc krásná

, také jsem našla Peveril Pristine a Huldine, ale otázka je, co seženu. Líbí se mi také Abundance.
Možná bych je zasadila na bezpečnější místo a pro experiment se skalníkem zkusila namnožit. Zalívala bych aspoň první 1-2 roky. Poléhavý skalník by měl kořeny dostatečně stínit a jeho kořeny nejdou moc hluboko, takže by neměl konkurovat. To jsou teda teorie, jsem zvědavá, jak dopadne praxe.