Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re: Clematisy 10. čec 2012 19:00 #281396

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Já mám od pana Dufka viiticellu Abundance. Ta je docela světlá, zatím má celkem málo květů Huldina je sice jackmanii, ale bílá by pěkně vynikala a je dost vrůstná. Albu Luxurians pan Dufek nemá a celkem těžko se shání. Kermesina je taky světlá, tu mají v Libici. Pan Dufek jí nemnoží, říkal mi do telefonu, že se množí nesnadno, on má ještě Minuet a Little Nelle a ty taky nemnoží. Ale Villa de Lyon je dost zářivá a květů má hodně, ta je dost vděčná. Přeju hodně úspěchů ve krášlení skalníku.:up :up :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Janik

Re: Clematisy 11. čec 2012 06:22 #281411

• Alena
  • Platinum Boarder
Ano Arabela je pěkná, já jsem si jí vysadila letos na jaře, aby se pnula po zemi, taky by na skalníkách vynikala. musela by se na ně pokládat, ona se sama nepřichytí.
Teď jsem nakoukla do katalogu pana Dufka a zjistila jsem, že v tomto novém katalogu má Huldinu jako viticelu a ve starém ji měl jako jackmanii. Ale každopádě patří do třetí řezové skupiny.
Poslední úprava: 11. čec 2012 09:21 od Alena.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Janik

Re: Clematisy 11. čec 2012 12:20 #281422

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Huldine jsem si od p.Dufka objednala, ještě s dalšími. Clematisy v balíku vypadaly, jak v posledním tažení. V malinkých květináčkách a všechno vysypané. :( Dala jsem je do vysokých clematisových květináčů a teď čekám , až zesílí. Jsou v pohodě a přirůstají :up , ale prvotní šok byl hrozný.:down
Teď jen váhám, mám-li je dát už v srpnu do země nebo počkat až na jaro. :dry:
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 11. čec 2012 14:47 #281432

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
jana H - Huldine má pan Dufek i www.clematis.hull.ac.uk jako viticellu, tak jsem jsem ji tak brala.
mrk, Alena - arabella je moc pěkná. Je na sluníčku tak tmavá jako jako na obrázcích na internetu nebo světlejší? Položená na zemi vypadá dost hustá (trs) a s tendencemi se zvedat je to tak?

U viticell mi přijde, že by se více plazily a spíš než trs by udělaly sem tam šlahoun, takže by byly vidět sem tam květy a listy by více zanikly.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 12. čec 2012 07:06 #281443

• Alena
  • Platinum Boarder
Jani, i Arabela trochu bledne ale má hodně květů, tak se překrývají, je to snesitelné.
Hespo, ty malé rostlinky od pana Dufka bych buď dala do země, ale ne tak hluboko, jako se dávají rostliny z velkých květináčů, ty už mají balík kořenů. Anebo je zakopat s těmi květináči do země, ale to by se musely hlídat, aby nepřeschly. Těm přímo v zemi prospěje přikrýt chvojím nebo i listím, některé nepřikryté mi vymrzly.Čím to je, nevím. Jestli jsou choulostivější některé odrůdy anebo má na to vliv příliš malý kořenový bal, to jsem zatím nesledovala.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Janik

Re: Clematisy 12. čec 2012 07:45 #281448

• Alena
  • Platinum Boarder
100_3586.JPG

100_3587.JPG

100_3588.JPG

První kvítky loňských sazenic John Warren a Bella of Woking. Modrá integrifolia Sizala Ptitsa hledne jen málo.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 13. čec 2012 09:06 #281494

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
Alena napsal:
Jani, i Arabela trochu bledne ale má hodně květů, tak se překrývají, je to snesitelné.
blednutí mi nevadí, v mém případě a na plánovaném místě je to spíše klad
Poslední úprava: 13. čec 2012 09:08 od Janik.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 13. čec 2012 10:04 #281497

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Ali,tak mě durandii bledne mnohem víc,ale pořád je to ještě hezký odstín.
Clematis Sizala Ptitsa se mi moc líbí.Kvete prosím méně bohatě jako durandii nebo stejně,a co vzrůst?Durandii je sice letos nový,ale do 150cm mu ještě hodně chybí a Arabela to také na tu výšku nedožene,ikdyž je zasazená minulý rok..Tak nevím jestli mám doufat,že hlavně durandii bude mít v červenci příštího roku větší výšku?
durandii.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 14. čec 2012 18:23 #281517

• Alena
  • Platinum Boarder
Evo, tak jsem ty své intergifolie změřila, Durandiii má 130 cm a Sizala Ptitsa 180 cm. Arabelu jsem sázela letos na jaře, ta má asi 50 cm, ale nasazených 13 poupat. Ty dvě první mají květů asi stejně, docela dost. A s blednutím je to též srovnatelné. Oni v letošním roce nějak přicházejí do mody. Já jsem byla v pátek v Libici na té clematis show. A tam měli všechny tyhle vystavené, krásně rozkvetlé. Ta sytá modrá barva vypadá velmi dobře.:up
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 15. čec 2012 04:47 #281531

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Ali,děkuji vypadá to,že by stálo za to koupit Sizala Ptitsa,má krásné květy a vyhovující výšku.Problém je v tom,že do Parkonu se nemám šanci dostat a jinde ji určitě neseženu.:(
Poslední úprava: 15. čec 2012 04:48 od Evka.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa