Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re: Clematisy 15. srp 2012 16:20 #282481

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Moc se omlouvám moderátorům, nějak se mi ty moje fotky pomnožily.:( :( :(
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 19. srp 2012 15:50 #282568

• horte
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj všichni, prosím vás o radu. Na jaře mi krásně kvetly clematisy, konkrétně (Pillu, President, Mrs. Bateman, Dr. Ruppel, Patricia Ann Fratwel) a jakmile odkvetly přestaly úplně růst, nevytváří se jim žádné nové listy a paždí je jakoby suché, tmavé, ale jinak listy neuvadají, jsou zelené. Stalo se vám to někdy? Loni mi ty samé kultivary kvetly dvakrát za rok a teď nic. Je pravda, že letos měly spoustu květů, tak jestli se nevysílily. Ostříhala jsem jim odkvetlé květy, aby je to neoslabovalo a uvidím.
A ještě jeden dotaz- jaký je rozdíl mezi Warszawskou Nike a Niobe? Na jaře mi přišla od p. Dufka W.N. a teď když vykvetla tak mi spíš připomíná Niobe. Zkusím nafotit až budu mít foťák.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 19. srp 2012 18:12 #282569

• Alena
  • Platinum Boarder
Horte, zkušenost, kterou popisuješ,že letos clematisy kvetou velmi neochotně, jsem zjistila též. Nevím čím to je, třeba Warszawa Niké mi loni kvetla ještě v listopadu, dávala jsem fotky na KR. A letos sem tam kvítek a poprvé kvetla velmi hojně. Mme Cholmondeley mám dvě rostliny, přibližn stejně staré. Jedna kvete podruhé a druhá vůbec ne. Já si to pro sebe vysvětluji, že taky některý rok odpočívaj. Ale ničím tyhle své úvahy nemám podložené. Napadá mě srovnání s ovocnými stromy. Některý rok mají nasazeno hojně na květ a další rok nic. Holt příroda si dělá, co chce. Je pravděpodobné, že jí vždy nerozumíme
Mezi Niobe a W. Niké je rozdíl. V té základní barvě. W.N. je do bordova a Niobe taková sametová, spíš do jahodové barvy. . A podle mých zkušeností má mnohem méně květů než W.N. Další podobná Niobe je Westerplatte a ta kvete teď a hojně. Já na všech těchto mám ještě nějaké poslední kvítky. Pokusím se zítra je vyfotit.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 20. srp 2012 05:41 #282575

• Alena
  • Platinum Boarder
P8200003.JPG

P8200004.JPG

P8200005.JPG

Toto jsou poslední květy Warszawa Nike, Niobe a Westerplatte. Niobe má výrazněji tmavší střed.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka

Re: Clematisy 20. srp 2012 05:52 #282576

• horte
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Děkuji, trochu jsi mě uklidnila, že to bude asi opravdu tím vysílením. Tak počkáme do příštího roku a uvidíme, co přežije. Jinak dle fotek bych to tipla na ten Niobe, ikdyž jsou si dost podobné. Ale zase ty první květy můžou být odlišné. Ještě nafotím a zkusím porovnat.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 20. srp 2012 08:15 #282581

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Ali,všechny tři jsou krásné,z čeho to tam prosím máš ty provázky či řetízky?
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 20. srp 2012 09:49 #282582

• Alena
  • Platinum Boarder
Evi, to je konstrukce, co dům dal. Ty žebříčky mi svařil můj muž ze spirál na rajské. A to vypletení těmi provázky. To jsem před lety pletla sítě z těchto chemlonových provázků. Dávno už to nedělám a provázky zbyly. Tak jsem je natáhla křížem přes ty žebříčky. A oni se ty clematisy i po těch provázcích pnou. A když jsou vyšší, skončí na plotě a to taky jde. Ještě, že toho svého šikulku mám, všechny ty kupované konstrukce jsou moc drahé.:)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Clematisy 20. srp 2012 09:56 #282583

• Alena
  • Platinum Boarder
P8200006.JPG

Tato MMe Cholmondeley je jediná, která v současné době kvete a to již podruhé.Všechny ostatní pomalu končí a mají jen ojediněné květy.:(
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 20. srp 2012 19:14 #282606

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jen vsuvka - tak jsme tu rozebíraly přednosti Arabelly a srovnávaly ji s Justou ( teda hlavně já :lol: ).

Arabella mi nepřetržitě doposud kvete, Justa nikoliv.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 21. srp 2012 07:24 #282626

• Alena
  • Platinum Boarder
Květo, souhlasím, Justa už nekvete asi 2 týdny a Arabelu jsem ostříhala dnes ráno, to včerejší vedro jí zničilo, všem květům opadaly okvětní lístky.:down
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa