Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re: Clematisy 30. čec 2012 13:32 #281941

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Skalničko, Etoile Violete roste dost bujně a ta Boiselotka taky, já jí mám zatím malou, takže fotit jí nemůžu. Ale nevím, jak budou vypadat k sobě ty květy. Etoile Violete je viticella a ta druhá lanuginosa a má dost velké květy. Jinak barevně to k sobě pasuje, co takhle dát dohromady viticely Huldine a Etoile Violette. Já Huldinu zatím nemám, teď jsem jí u pana Dufka objednala, ale dle obrázků soudím, že květy jsou podobně velké.:blink:
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 30. čec 2012 13:45 #281942

• Alena
  • Platinum Boarder
100_3653.JPG

100_3651.JPG

Evi, zkusila jsem ty moje vyfotit. Ta Victoria vypadá, že je to ona. Perle de Azur nemám. Sir Garnet Wolseley je u mě spíš růžový, nemám ho od pana Dufka, který má uvedeno, že je spíš světle modrý a růžovými pruhy. Takže nevím, ale je každopádně krásný a má hodně květů a kvete dlouho.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Clematisy 30. čec 2012 15:54 #281948

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Ali,děkuji za krásné fotky,jsem ráda,že ta moje bude asi opravdu Victoria a ta druhá přeci jenom 'Sir Garnet Wolseley'.Na internetových stránkách jsou právě buď takové květy jako mám já nebo tak růžové jako máš zase ty.Ten tvůj růžový se mi moc líbí.:up
davesgarden.com/guides/pf/showimage/149629/

Ali se Sizajou P. jsem to vyřešila,už ji nebudu potřebovat.Arabellu jsem přesadila k opoře 120cm a Durandii je u Hagleye,takže kdyby nechtěl Durandii dorůst,tak můžu navést část horních výhonů Hagleye na volné místo a oba jsou trojkový řez.Arabellu jsem nahradila Presidentem a budu silně doufát,že mi neodejde na vadnutí a je to.:cheer: Napadlo mě to,když jsem kupovala v OBI Justu a vedle ní měli krásné kvetoucí sazenice Presidenta,prostě jsem mu neodolala a k Laguně se mi líbí.Justa přišla hned za roh k Jubilee Celebration,tak jsem zvědavá jak se jí bude dařit.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 30. čec 2012 16:58 #281951

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Alčo díky. Jde o to, že M. Boisselot mám od loni od p. Dufka a furt ji ještě trápím v květníku. M. Boisselot a E. Violet by mi barvou k sobě seděly, uvidíme, jak půjdou dohromady rozdílné květy. Třeba to tak hrozně vypadat nebude. ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 30. čec 2012 17:14 #281952

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Skalničko,sama uvidíš,ale já mám u Etoile přisazenou Comtesse de Bouchaud a právě velikost jejich květů mě dost ruší a přeci jenom zkusím přisadit Julii Correvon,ikdyž jsem původně nechtěla.Tak jsem zvědavá jestli se mi budou spolu líbit barevně.
Poslední úprava: 30. čec 2012 17:15 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 30. čec 2012 18:05 #281956

• Alena
  • Platinum Boarder
To je právě to hezké pokusničení. Až na místě přijdeme na nejlepší kombinaci a přesazujem. A to ještě nemluvím o tom, že přijdeme na to, který jak moc snáší sluníčko a zase přesazujeme. A máme od jara do zimy co dělat.:up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Clematisy 03. srp 2012 15:09 #282085

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
ktery z techto clematisu Niobe nebu Julka byste uprednostnili k yellow queen na do 12 hodin slunne misto a pak je tam stin

a ktery z mme baron-veillard, Rouge cardinal, Voluceau nebo Iubileinyi na slunicko?
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 03. srp 2012 17:31 #282089

• Alena
  • Platinum Boarder
Janiku, k Yelow Queen může být s oběma. Sama není moc náročná na sluníčko. Když říkáš, že na ni svítí až 12 hod. Tak tam poroste a pokvete každá. Ty ostatní mají rády sluníčko, hlavně Veilard.Nejméně je v tomto ohledu náročný Rouge Cardinal. Ale v úplném stínu by neprospíval žádný. :blink:
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 03. srp 2012 21:39 #282097

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
asi jsem to spatne napsala :( u Yelow Queen sviti slunicko cele dopoledne do 12:00 max do 13:00

na tom druhem miste je slunicka spise az moc - Rouge Cardinal tedy radeji z vyberu vyskrtnu - nejvice se mi libi Voluceau a mme baron-veillard
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 04. srp 2012 13:11 #282124

• Alena
  • Platinum Boarder
Ne Janiku, dobře jsi to napsala, já to špatně pochopila. Té Yelow Queen bude to dopolední sluníčko stačit. U těch ostatních hlavně přikryj kořeny. oni všechny sluníčko snesou, když svítí na vršek, patu mají mít ve stínu. Já to řeším přikrytím kameny, doporučují se nízké trvalky, ale s těmi je problém, trvá to dlouho, než trochu narostou, aby stínily a pak se zase rozrůstají moc. Pokud je zdroj kamenů, je to rychle řešení. Nejlepší je vápenec, ten špatně vede teplo. Přeju hodně pěstitelských úspěchů.:)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa