Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 10. kvě 2015 09:00 #296498

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Slíbila jsem info o klematisech od p. Dufka. Musím napsat, že rostou ukázkově, pár jich má už i poupata, petky jsem na ně nakonec nedávala a přežily, (zatím), všechny. Příští týden udělám fotodokumentaci k posouzení. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 10. kvě 2015 09:10 #296499

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo , pan Dufek už kdysi posílal sice malé , ale všechny životaschopné . jeho klematisy mi všechny rostou. :)
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 12. kvě 2015 07:16 #296567

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Nevím, bude-li to dobře vidět, v pozadí dva loňské klemíci, v popředí letošní od p. Dufka

DSCN2739.jpg

DSCN2740.jpg

DSCN2741.jpg

DSCN2742.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka, Jarka, Jikra, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 12. kvě 2015 17:05 #296584

• Lucie
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 149
Dobrý den, nejprve bych ráda všem na tomto fóru poděkovala, protože nebýt vás, nikdy bych se do růží nepustila. Zahradničím si - někdy spokojeně, někdy méně spokojeně (nemoci, škůdci, počasí) teprve 8 let (ano, začátečník) a růžím jsem se vždy zdaleka vyhýbala. Loni jsem ale objevila tohle fórum a jsem ztracená :blush: Již loni vznikly nové záhony - zatím je dělím tematicky a s láskou na Angličanky a Němkyně (Kordes + Tantau), ale další růžová zákoutí jsou už ve fázi plánování. I tak jsem od loňska do zahrady přidala přes 30 růží. A moc se těším :) I s vaší pomocí (mám odsud přeci jen už něco načteno), jsem nepodlehla panice, když se objevily např. pilatěnky (ze všech těch růží si mrchy kousavé vybraly Novalis). Proč ale píšu do tohoto tématu, a ne do škůdců - dnes mi dorazily růže od Aronie (zahradnictví Odry), jsou PLNÉ MŠIC. Že člověk občas najde mšici na rostlinkách ze zásilkových služeb, na to jsem si tak nějak už zvykla, ale takhle obalené 4 růžičky jsem ještě neviděla. Škoda, že jsem to nevyfotila, napadlo mě to, až když jsem je sprchovala, koupala a máčela. Jinak ad. pan Dufek a jeho klematisy, ty vždy poslal v naprostém pořádku, někdy velmi malé, někdy větší, ale vždycky se dobře ujmuly a rostly. Další dobrá zkušenost je s panem Basíkem (trvalky, sice maličké, ale zdravé) a více než výborná samozřejmě s Pelcovými (růže).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kaja, Evka, Iveta, Jarka, Jikra, alenak, oldy

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 12. kvě 2015 19:18 #296585

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak ať se ti daří . mám radost , kolik vás tu od Nového roku přibylo. :kiss: :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Lucie

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 12. kvě 2015 21:17 #296589

• Lucie
  • Expert Boarder
Děkuji :) A naprosto chápu, že se řady růžomilů rozrůstají, je to sakra nakažlivá záležitost B)
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. kvě 2015 07:39 #296614

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lucie vítej :) . Přeji aby ti nejen růže krásně prosperovaly a těším se na tvoje fotky ze zahrady ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lucie

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. kvě 2015 20:42 #296636

• henrieta18
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 13
Lucie, ja som na tom podobne. Toto Fórum som našla síce dávnejšie ako Ty, zopár ruží som v tom čase už mala, ale venovala som sa im len okrajovo. Ale títo ľudia vo mne prebudili vášeň pre ruže - už druhým rokom som si objednala priamo u Tantau-a a angličankami som očarená, ale páčia sa mi aj rugosy a moschaty (na tie posldné dve ale treba dozrieť, ako tu niekto správne poznamenal, takže u mňa je to taká "opatrná láska"), mnoho ma naučili a stále sú pre mňa studnicou inšpirácií a rád, za čo im nesmierne ďakujem.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Lucie

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 18. kvě 2015 13:30 #296700

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
U Šípa už mají podzim 2015!!! (tak doufám, že se té Luise Odier už konečně dočkám)
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 18. kvě 2015 15:15 #296701

• Lucie
  • Expert Boarder
Jana V. napsal:
Lucie vítej :) . Přeji aby ti nejen růže krásně prosperovaly a těším se na tvoje fotky ze zahrady ;) .
Moc děkuju, Jano :-) Já se také těším, každý den je okukuju a čekám, co bude k focení :woohoo: . Když už přispívám do tématu prodejci: růže od Pelců předčily všechna moje očekávání, přezimovaly výborně (všechny jsou sázené na podzim 2014 jako PK) sice nebyla žádná velká zima, ale jsem v celkem chladné oblasti. Angličanky se zatím nijak moc nahoru neženou, ale i tak mají hezky nasazeno. Nejvíce narostla Zaide (Kordes), má 100 cm. A největší pracantka je v tuto dobu Stephanie Baronin zu Guttenberg (také Kordes - přes 30 poupat). Na to, že to jsou vlastně všechno "miminka", z nich mám velkou radost :-)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa