Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 18. kvě 2015 15:27 #296702

• Lucie
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 149
henrieta18 napsal:
Lucie, ja som na tom podobne. Toto Fórum som našla síce dávnejšie ako Ty, zopár ruží som v tom čase už mala, ale venovala som sa im len okrajovo. Ale títo ľudia vo mne prebudili vášeň pre ruže - už druhým rokom som si objednala priamo u Tantau-a a angličankami som očarená, ale páčia sa mi aj rugosy a moschaty (na tie posldné dve ale treba dozrieť, ako tu niekto správne poznamenal, takže u mňa je to taká "opatrná láska"), mnoho ma naučili a stále sú pre mňa studnicou inšpirácií a rád, za čo im nesmierne ďakujem.

Zdravím, Henrieto18! Přesně tak, tohle fórum je tak krááááááááááááááááááásně nakažlivé :-) Nebýt tohoto fóra, ušetřila bych si spoustu peněz a muž hodně nervů (už je z našich růží dost vyřízený) a také námahy při kopání nových záhonů :whistle: Ale určitě to stojí za to, všem zde velký dík :-) Mohu se zeptat, je nějaký rozdíl v růži objednané přímo od Tantau a "Tantauovce" koupené zde (ČR/SR)? Angličanky mě taky okouzlily :blush:, nemám na ně sice úplně ideální podmínky, takže neočekávám, že dorostou uvedených velikostí, ale i tak jsem do nich šla. Také bych asi ráda objednala přímo od pěstitele, Tantau, Austin nebo Kordes, pro srovnání.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 18. kvě 2015 15:31 #296703

• Lucie
  • Expert Boarder
Kamcule1 napsal:
U Šípa už mají podzim 2015!!! (tak doufám, že se té Luise Odier už konečně dočkám)
Ano! Už mám také objednáno, mimo jiné právě i Luise Odier, můžeme ji pak porovnávat :) Celkem dost položek už má ale vyprodaných, potřebovala jsem ještě 2x Redouté a je fuč, takže objednám zase u Pelcových.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 18. kvě 2015 18:45 #296705

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lucie, 30 poupat, to je na prvoročku úctyhodný výkon B) . Vypadá to, že se jim u tebe líbí ;) . Těším se na fotku!
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lucie

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 18. kvě 2015 19:17 #296706

• henrieta18
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 13
Lucie, neviem, či je nejaký rozdiel v kvalite, ale v cene asi áno. Mám taký dojem, že aj napriek poštovnému ma to vyjde lacnejšie ako v nejakom hobby markete. Nehovoriac o šírke sortimentu.... Čo mám skúsenosť-ruže od Tantaua boli vždy krásne, silné, z veľkým koreňovým systémom. Pekne mi kvitli henď prvý rok po vysadení.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 19. kvě 2015 05:56 #296712

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Ohledně nákupu růží - stalo se mi také, že originální od Kordese nebyla dostatečně prokořeněná v asi 1,5l kontejnerku, bal se při sázení rozpadl, byl to jarní závoz růźí....tuším Jasmina, ale chytla se potom dobře.
myslím si, źe záleží na době nákupu, velikosti kontejneru a tomu by měla odpovídat cena.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 20. kvě 2015 15:45 #296742

• Lucie
  • Expert Boarder
Jana V. napsal:
Lucie, 30 poupat, to je na prvoročku úctyhodný výkon B) . Vypadá to, že se jim u tebe líbí ;) . Těším se na fotku!
Oooooooooooo, no to já se snažím, aby se jim u mě líbilo :P , jen mám strach, abych je moc "nerozmazlila"! Jen co holky rozkvetou, poskytnu fotodokumentaci, snad poupata podrží, jsem připravená i na to, že to třeba ze začátku přehnala a nějaká opadají.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 20. kvě 2015 15:51 #296743

• Lucie
  • Expert Boarder
henrieta18 napsal:
Lucie, neviem, či je nejaký rozdiel v kvalite, ale v cene asi áno. Mám taký dojem, že aj napriek poštovnému ma to vyjde lacnejšie ako v nejakom hobby markete. Nehovoriac o šírke sortimentu.... Čo mám skúsenosť-ruže od Tantaua boli vždy krásne, silné, z veľkým koreňovým systémom. Pekne mi kvitli henď prvý rok po vysadení.
Moc děkuji za informace, mám ještě doplňující otázku, objednáváš PK nebo kontejnerované? Já právě sledovala Tantau stránky a když jsem chtěla 4L nebo 6L kontejner dát do košíku, web mi objednávku automaticky stornoval s tím, že k nám 6L neposílají. Tak jsem z toho celkem zmatená, Austinky se dají objednávat až z Anglie a jak panečku jezdí a Tantauovky ne? :dry:
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 20. kvě 2015 16:27 #296744

• Lucie
  • Expert Boarder
Jinak jsem dnes po třech letech navštívila zahradnictví Krulichovi (Praha). Jsem z toho poněkud v rozpacích, nejen, že před třemi lety měli trochu příznivější ceny (ale ono kde dneska ne, že), ale i přístup byl dost "vlažný". Připojuji foto Austinek, no žádnou jsem nekoupila, protože byly dost ztrápené a myslím, že nemocné/některé vymrzlé?, v kontejnerech byl i plevel a takhle flekaté stonky tedy u žádné nemám. Další info je asi možná do jiného tématu, tak případně prosím moderátory o přesunutí. Šla jsem tam původně rozšířit si kolekci phloxů, když jsem ale viděla, že mají všechny do jedné skvrnitost listů, tak jsem od toho upustila. Abych jen nehaněla, v super stavu byly hosty, ani jedna kouslá od slimáků, velké, narostlé, ostrožky také perfektní, velké, bez nemocí a latnaté hortenzie, krásné, rozvětvené, radost se na ně podívat, oproti minulému měsíci prodávaným v Bauhausu Čestlice, kde byly malé, se dvěma výhony a za stejnou cenu 280 Kč.

Photo1205.jpg

Photo1208.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Iveta, Jikra, Ajka, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 20. kvě 2015 19:18 #296747

• henrieta18
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 13
[/quote]Moc děkuji za informace, mám ještě doplňující otázku, objednáváš PK nebo kontejnerované? Já právě sledovala Tantau stránky a když jsem chtěla 4L nebo 6L kontejner dát do košíku, web mi objednávku automaticky stornoval s tím, že k nám 6L neposílají. Tak jsem z toho celkem zmatená, Austinky se dají objednávat až z Anglie a jak panečku jezdí a Tantauovky ne? :dry:[/quote]

Lucie, objednávam prostokorenné.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. kvě 2015 07:43 #296755

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lucie, jezdím ke Krulichům několikrát do roka a tak možná nevnímám ten posun. Mám zas ale celkem představu, jak tam teď na jaře kmitají kvůli vyzvedávání internetových objednávek a celkem i chápu, že jim občas není moc do řeči. V létě je to jiné, objednávky chodí sporadicky a tak je čas i na povídání se zakazníky ;) .

Jinak souhlasím, phloxy byly už loni v létě celé bílé od padlí :sick: , ale teď jsem kupovala u Flose a taky je má flekaté. Zřejmě se to v té "monokultuře" ( kdyjsou phloxy nahňácány v pidikontejnerech těsně vedle sebe) lépe šíří. Někde jsem se zas setkala s tím, že kytky pro jistotu plošně stříkají chemií a to se mi taky moc nezamlouvá. Ťežko říct, co je lepší :unsure: .
Myslím, že když se phloxík v zemi uchytí a není stresován, jeho stav se výrazně zlepší ;) . Ale furt je to loterie :dry: .
Snažím se vybírat nové sorty, které by měly být vyšlechtěny odolnější. No a u ostatních vezmu na zkoušku a buď se osvědčí nebo ne ;) . Můžeme se tomu klidně věnovat víc, je tu na to speciální diskuse : www.krasneruze.cz/index.php/forum/4-zahr...oxy?start=300#291525
;) .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa