Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 16:22 #299606

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Kaja napsal:
já teda na Aronii slyšela samou chválu - u nás na sev . Moravě jsou třeba v Odrách . ale děvčata z WEEK braly - nevím teda ze které prodejny - a velmi si pochvalovaly slušnost i ochotu . taky ceny nejsou nijak horentní
www.zahradnictvi-aronie.cz/
Tak slušnost i ochotu mohu potvrdit. Sazenice jsem měla 4, kvalitu posoudit nemůžu, protože jsem prdlajs viděla, ale růže žijou, kvetly. Pak mi do nich vlezli mravenci, takže jsou trochu horší, ale začaly pomalinku obrážet. Věřím, že to bude OK.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 16:43 #299607

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak na mravence pozor!! nezdají se , ale dovedou zničit . stříknout Mospilanem .. rozežrali mi předloni 3 cm hrubý stonek od nejstaršího klematisu - úplně . naštěstí vyrazil vedle ze země . nevěřila jsem , dokud jsem neviděla . loni zase růži Postilion . zůstal jeden výhon .
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 19:06 #299612

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Varouchu, Proplant si klidně zaktualizuj a přefixuj.
Pojďme komentovat jen to, co nám prokazatelně přišlo od téhle (či jiné) firmy maloobchodně, poštou domů.

Pelcovi - no, usmál jsem se (a moc přeji) Varouchovi ty "vždycky silné zdravé růže". To je super.

Mě Pelcovi mnohdy poslali ubožáky (i přírodní = superrostoucí rózy, jako jsou Ballerina,
Stanwell Perpetual - "síly" tužky) - ubožáky bych pochopil, ale za plnou cenu? Bez předchozího avíza??
Šíp aspoň zavolá, omluví se... (přitom nemá za co, že)

Byl jsem se shodou okolností letos u Pelcových na poli dvakrát podívat.
A - bumho - opět záměny - např. Darcey Bussell vydávali za L.D. Braithwaite a L.D.B. za Darcey Bussell.
Kdo jste tedy tyhle dvě u nich objednávali podle oka (hl. při DODu) před 28.7. (kdy cedulky na poli přehodili
na správná místa), počítejte, že opět (haha) dostanete od této školky záměnu.

Kamarád si u nich objednával letos na jaře např. Angelu. Poslali mu bez avíza dva ubožáky (za cenu jedné).
Tak je sesadil k sobě, aby ubožátka vytvořila lepší keř (a rychleji).
Vtip je v tom, že Angela byl jen jeden ubožáček. Druhý byl James Galway.
A to má fakt kliku, že mu to dourčím, jinak Pelcovi hrají s jejich zákazníky fakt nepochopitelné
záměnové hry a člověk je v pasti (a nestíhá se divit). Viz. Ajka. O kvalitě a vysokých cenách nemluvím.

Čímžto netvrdím, že Proplant je geniální. Předchozí zima byla taky hodně teplá a suchá.
Oni růže vyryjí na podzim, obalí směsí jílu a hoblin a úzký tunýlek zafoliují.
Tak kořeny růži nezasychají a oni mohou pohodlně expedovat po celou zimu a předjaří.
Hrozí ale vyschnutí růží, pokud růže v teplé zimě (teplém uskladnění?) potřebuje "více pít".
Obě loňské jarní Lady of Shalott se mátořily celou sezonu.

Nejlepší českou školkou je pro mne Šíp. (cena/kvalita/komunikace/následný růst u mne)
A z cizích Lottum, na ty taky nedám dopustit. Dobře rostou i Austinovy podnože z jeho UK školky.

Jinak mi moc nejde do hlavy, proč někdo u Aronie kupuje přeprodávané růže.
Vždyť si představte tu cestu navíc - ze školek putují do Aronie, v Aronii to leží kdo ví kde a jak dlouho,
pak seto postupně expeduje - není těch zbytečných manipulací se sazenicemi trochu moc?
Nezvyšuje se (zcela zbytečně a nesmyslně) možnost záměny (viz. Gabča aj.) a možnost přeschnutí?
Jak chcete pružně řešit reklamace s někým, kdo ty růže nezná/neviděl růst, nevypěstoval, nemusí mít náhradní?
Podobný pokus s přeprodejem růží už jsme tu měli, a víme, jak to dopadlo.

Když mám stejnou možnost nakoupit mlíko přímo z vemene, tak ji využiju a nenechám ho cestovat světem
a nebudu si ho kupovat u krejčího.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Vlaďka, varouch, sany, jana H, Evka, Ajka, Genovesa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 20:37 #299618

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Tak koukám, že jsem měla s Pelcovými pokaždé kliku. Žádný chcípák a zatím ani záměna. Pravda, taky neberu každý rok desítky růží. To jsou story, Honzo.. :( :blink:
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 21:09 #299623

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
No, já jsem zatím měla štěstí jak u Proplantu, tak u Pelců. Je pravda, že loni jsem toho moc nebrala. Předtím problémy se záměnami nebyly.
Růže z Proplantu se mi ale líbily moc, měly krásně ošetřené ty kořeny ( hodně a dlouhé, mohla jsem si zakrátit dle libosti), objednávala jsem napodzim, musela jsem čekat, než růže vyryjou, takže od vyrytí do zasazení neměly velkou prodlevu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 21:55 #299624

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
za mne následovně :
kdyby byla stejná odrůda ve všech školkách, Propl. + Pelcovi navíc za obdobnou cenu ( p. Šíp výrazně nižší )
v podstatě jediným kritériem by byla pro mne podnož.
Pelcovi dělají na Laxu, Proplant býval ( teď nevím, brala jsem od nich naposledy před 6 lety ) pávák. U p.Šípa to je snad doposud šípek/pávák.

Vzhledem k tomu, že spíše se u mne vede růžím na Laxe, pak by byli volbou Pelcovi.
( je to paradoxní, ptž. strukturou zeminy by mi tu měl jít spíše šípek. No, není tomu tak, posuzuji-li všechny růže.)

co se týče záměn, prošli jsme si jimi více či méně všichni, mám málo prodejců, kde by bylo vždy vše bez kaňky. Když si to tak v hlavě promítám, tak vlastně nikdo. :laugh:
Pamatuju, jak se tu omyly ( vč. odrůdových, tedy ) p. Šípa řešily.
Co se týče Proplantu, měla jsem od nich růže jednou, mám z nich už pouhou jednu. Nechtěla bych od nich nikdy kontejnerovky ( nízké, sesekané kořeny - jednu ubožačku odloženou, nerostoucí, tu od jara mám ).

.. ale popravdě, hodnocení ode mne je nejspíš zavádějící, růže v ČR téměř nekupuji. Jako loni jsem měla z české výroby pouhé tři.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 21:56 #299625

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
;) Honzo, James Angela pro pobavení dobrý, být majitelem, překousla bych tužku.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. srp 2015 22:35 #299631

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Hm, tož to je sprcha :laugh: . Z ciziny nakupovat nehodlám. Neumím to a pro těch 5 růží, co chci se to nemůže vyplatit. A Šíp je už dlouho vyprodaný. Tak asi zkusím napsat Dresle a uvidím.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 17. srp 2015 08:17 #299635

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, napsat Dresle je určitě nejlepší nápad. Tam záměny nehrozí a růže mi vyrývá přímo před mýma očima, hned si je odvezu a doma zasadím, ani si nevšimnou, že byly chvíli mimo zem ;) . Ale pokud vím, dá se s ní domluvit i zaslání poštou ;) .

Jinak růže, co jsem brala od Proplantu ( angličanky, myslím že napodzim 2013) určitě nebyly na páváku. Byl to svazek cca 10-15 slabších kořenů. Ale určitě lze u nich telefonicky zjistit. Zvlášť teď, než začne vyrývání. Pak mají asi dost fofr všichni růžaři.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 20. srp 2015 11:23 #299789

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
v Lidlu mají hortenzie - nejsou velké , asi 30 cm, košaté . já zaregistrovala čtyři druhy .. - koupila jsem si Vanille Fraise a tuším Limelight - jsou u dcery v autě až dojede z práce.- za necelou stovku . mám břeh , co se mi blbě seká a je tam polostín . sice půda samý jíl , ale stejně do díry dám rašelinu a kupovanou hlínu . tak to aspoń osadím a nebudu tolik sekat.
Poslední úprava: 20. srp 2015 11:25 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.
Moderátoři: Eva L., Květa