HonzaPM napsal:
Varouchu, Proplant si klidně zaktualizuj a přefixuj.
Pojďme komentovat jen to, co nám prokazatelně přišlo od téhle (či jiné) firmy maloobchodně, poštou domů.
Pelcovi - no, usmál jsem se (a moc přeji) Varouchovi ty "vždycky silné zdravé růže". To je super.
Mě Pelcovi mnohdy poslali ubožáky (i přírodní = superrostoucí rózy, jako jsou Ballerina,
Stanwell Perpetual - "síly" tužky) - ubožáky bych pochopil, ale za plnou cenu? Bez předchozího avíza??
Šíp aspoň zavolá, omluví se... (přitom nemá za co, že)
Byl jsem se shodou okolností letos u Pelcových na poli dvakrát podívat.
A - bumho - opět záměny - např. Darcey Bussell vydávali za L.D. Braithwaite a L.D.B. za Darcey Bussell.
Kdo jste tedy tyhle dvě u nich objednávali podle oka (hl. při DODu) před 28.7. (kdy cedulky na poli přehodili
na správná místa), počítejte, že opět (haha) dostanete od této školky záměnu.
Kamarád si u nich objednával letos na jaře např. Angelu. Poslali mu bez avíza dva ubožáky (za cenu jedné).
Tak je sesadil k sobě, aby ubožátka vytvořila lepší keř (a rychleji).
Vtip je v tom, že Angela byl jen jeden ubožáček. Druhý byl James Galway.
A to má fakt kliku, že mu to dourčím, jinak Pelcovi hrají s jejich zákazníky fakt nepochopitelné
záměnové hry a člověk je v pasti (a nestíhá se divit). Viz. Ajka. O kvalitě a vysokých cenách nemluvím.
Čímžto netvrdím, že Proplant je geniální. Předchozí zima byla taky hodně teplá a suchá.
Oni růže vyryjí na podzim, obalí směsí jílu a hoblin a úzký tunýlek zafoliují.
Tak kořeny růži nezasychají a oni mohou pohodlně expedovat po celou zimu a předjaří.
Hrozí ale vyschnutí růží, pokud růže v teplé zimě (teplém uskladnění?) potřebuje "více pít".
Obě loňské jarní Lady of Shalott se mátořily celou sezonu.
Nejlepší českou školkou je pro mne Šíp. (cena/kvalita/komunikace/následný růst u mne)
A z cizích Lottum, na ty taky nedám dopustit. Dobře rostou i Austinovy podnože z jeho UK školky.
Jinak mi moc nejde do hlavy, proč někdo u Aronie kupuje přeprodávané růže.
Vždyť si představte tu cestu navíc - ze školek putují do Aronie, v Aronii to leží kdo ví kde a jak dlouho,
pak seto postupně expeduje - není těch zbytečných manipulací se sazenicemi trochu moc?
Nezvyšuje se (zcela zbytečně a nesmyslně) možnost záměny (viz. Gabča aj.) a možnost přeschnutí?
Jak chcete pružně řešit reklamace s někým, kdo ty růže nezná/neviděl růst, nevypěstoval, nemusí mít náhradní?
Podobný pokus s přeprodejem růží už jsme tu měli, a víme, jak to dopadlo.
Když mám stejnou možnost nakoupit mlíko přímo z vemene, tak ji využiju a nenechám ho cestovat světem
a nebudu si ho kupovat u krejčího.
Dodatečně děkuji za tuhle reakci Honzo. Vyburcovala mě k akci, našla jsem firmu, web a dokonce i e-shop. Takže objednávám rovnou u nich. Přiznám se, že mě nenapadlo, že se jedná o českého výrobce

.