Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 15. led 2016 20:04 #302315

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Já jsem platila na podzim v Agelu za 10 růží poštovné 13,54 EURO. Růže došly včas a byly zdravé a silné. Já měla jediný problém, že Artemis mi dodali místo prostokořenné kontejnerovou a byla celkově slabší a menší. Ale zasadila jsem ji a uvidím. V Agelu jsem brala již i vloni na jaře a jejich růžičky se ujaly dobře a kvetly taky pěkně.
P6140685.jpg

P1060040.jpg

P1060067.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Lukáš, AlenaC, Jikra, alenak, Adam88, JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 07:53 #302341

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Jarko prosím, co je to za růžindu na prvním obrázku, je nádherná ;)

A chtěla bych poprosit o info, narazila jsem na eshop p. Šíblová objednáváte u ní někdo? Chtěla bych dokoupit nějaké rostliny a má vše, co potřebuji. Jen jsem nikde nenašla recenze. To stejné lukon, chtěla bych doplnit lilie, jen nevím, zda do toho jít. Pokaždý na ně čtu jiné ohlasy. Díky moc
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 08:57 #302343

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Zeuwicko, obchod Šíblová neznám, poslední dobou už přes e-shop neobjednávám moc často.

Pokud jde o Lukon, bývaly problémy se sazenicemi trvalek, které posílali ne v kontejnerech jako je teď již běžné, ale prostokořenné v igelitových pytlíkách.
Od LG jsem nakonec loni brala lilie, jiřiny a canny a bylo to v pořádku. Vybírala jsem ale ty levnější sorty, takže i kdyby tam byla záměna, asi bych to neřešila a možná bych na to ani nepřišla, zas takový expert na lilie nejsem ;) .

Protože už je to řadu let, co jsme se napálily se zahradnictvím Konvičková, pro jistotu tu zopakuju, že problém s tímto zahradnictvím byl v tom, že inzerovali, že mají různé "špeky", ale pak posílali úplně obyčejné věci, ovšem za stejnou cenu, jako ty špeky ( Kalmie za 200,- je snesitelná, ale obyčejný trojpuk za stejnou cenu, navíc 15 cm klacík o průměru 0,5cm už je silná káva). S reklamacemi jsme nepochodily, protože kytky jsou prý rychle se kazící zboží.
Problém byl v tom, že v objednávce nebylo možné zaškrtnout, že si nepřejeme náhrady za chybějící druhy. Proto od té doby, kdykoliv kdekoliv objednávávm, hledám toto políčko, kde zaškrtávám nenahrazovat a pokud není, půšu to slovně do poznámky.
Pokud to zákazník neudělá,má obchodník skutečně právo nahradit chybějící druhy jinými.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: varouch, Jikra

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 13:49 #302366

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad Agel R.

rozepisuji i v souvislosti s vedlejší diskusí o L.

- levnější růže, novinky Tantau a Kordes bez nutnosti platit to jejich 45 E poštovné z DE. +
- levné poštovné, jediní nechtějí obyvyklých 17 E +
- registrační e-shop +
- objednávky - co vím od jiných, problémy nebyly. Jednou pouze - zaplaceno na podzim, vyžadováno zaslání zjara, špatně komunikovali. Výsledek pak tuším OK.

- mnou dělaná obj. - podzim 2014, cca 40 růží.
- jednou urgence, prošvihli udávaný termín. Sdělen nový, dodržen. Neutrál.
- sazenice standard
- a začínají problémy...
1 ks hlášen po dodání mrtvý. Nafocen, zaslán k reklamaci s tím, že růži je dána šance k obražení, pak se ukáže. Uznáno. Nabídnuty varianty - vrácení peněz či při př. obj. odečet. Okamžitě zvoleno - vraťte peníze. Od té doby "mrtvý brouk", 2x žádáno o zaslání peněz, nic se nestalo, peníze nepřišly.
Navíc, jak se pak ukázalo, mrtvý nebyl pouze tento jediný ks, byly i další. Ty k reklamaci mým prostřednictvím dány nebyly.

Tudíž : -
Poslední úprava: 16. led 2016 13:49 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 14:16 #302368

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj, Květi, moc děkuji za přivítání a vyčerpávající odpověď ohledně Agel Rosen, děkuji za to samozřejmě i všem ostatním - moc se mi zamlouvali právě proto, že se mi zdálo, že Tantau sortiment měli větší než Tantau sám - ale zjišťuji, že to je běžné i u ostatních - např. u Austina, že některé sorty prostě nemá v nabídce a ostatní růžaři ano. V Lottumu ty ostatní piana neměli. No Květi, teď trochu váhám, zda do toho jít, ale ty Piana, Ashram nebo třeba Schone Maid, která na mě u Pelců už nezbyla.... Květi, já nevím, byla jsi to Ty, která máš ty Piana všechny? Já mám obyčejné, ale loni bylo tak úžasné, že jsem byla na vrcholu blaha, když jsem od Pelců získala Wedding Piano :silly: No zkoušela jsem včera jen dát něco u Agel do košíku, ale ještě e- shop nemají spuštěný, tak má čas na rozmyšlenou ;)

20150628_115140.jpg

20150628_115158.jpg

20150628_115318.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, mišpule, Jarka, Jikra

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 14:31 #302369

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Judy, vzpomínám, že vloni na jaře měl Starkl na prodejně všechny druhy Piana, cena kolem 150 Kč, třeba budou i letos na jaře :)
Poslední úprava: 16. led 2016 14:39 od alenak.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 14:35 #302371

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jj, Agel má široký sort., předpoklad - licenční růže pěstuje či odebírá ( oni si je v té vesnici taky mezi sebou mění ) podobně jako např. Pelcovi.
Kromě nich ještě má horké novinky ( např. Kordes a Tantau ) odebrané přímo od zdroje s přívětivým poštovným. ( K. i T. pro neNěmce 45 E ).

ohledně Pian - mířím do Tantau.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 19:22 #302409

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Mám nějaké přebytky rostlinek, od léta to ve mně klíčí, rád bych to rozdal, ale nerad bych skončil jako Lucka, která pro dobrotu přišla na žebrotu. Nejlepší by byl den otevřených dveří, že bych to tam přivezl a rozdal. Poradíte, jak to řešíte vy? J.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 20:07 #302417

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ano,na DODu se po předchozí domluvě dobře směňuje.Jestlipak letos bude?Bóže,těším se na oblak vůně historek :whistle:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 16. led 2016 21:02 #302423

• sarrka3
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 57
Dneska jsem byla u Dresly pro růže a říkala, že by měl být.
:-)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., helena, mišpule, Jikra, JUDY
Moderátoři: Eva L., Květa